• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Camide yaz kursunda doğum günü kutlaması

Camide yaz kursunda doğum günü kutlaması
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Camilerimiz çocuk  cıvıl sesiyle cıvıl cıvıl dolsun'' kampanyası ile yaz kursundaki çocuklar camilerde sosyal yaşama uydu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Okulların kapanmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Camilerimiz çocuk  cıvıl sesiyle cıvıl cıvıl dolsun '' kapsamında yaz etkinliklerine Antalya Manavga'ta çocukların ilgisi yüksek oldu. Yaz günü etkinlikleri kapsamında camiye kursa gelen çocuklar uçurtma şenliği, ata binme, piknik yapma, top oynama , güreşme ve doğum günü kutlama etkinliklerine katılıyor. Camilerde ailelere deste amacıyla düzenlenen ve 45 gün süren yaz kursuna ilginin artması din görevlilerini de mutlu ediyor.

camide-yaz-kursunda.jpg

45 GÜNLÜK YAZ KURSLARINA İLGİ
Manavgat Hocaoğlu  Camii imam hatibi Ahmet Sazan, camilerinde yaz kurslarına etkinliğine çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yoğun ilgi olunca çocukları yalarına göre sınıflara ayırdıklarını belirten Sazan, ''Çocuklarımızın camilerle buluşması için sosyal etkinliklere özel önem veriyoruz.. Camilerimizin çocuk sesiyle cıvıl cıvıl olması için sosyal etkinliklerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Eskiden çocuklar camiye geldiğinde küçük bir ses çıkardıklarında büyüler hemen azarlardı.Buda çok yanlış.Camilerimizde çocuklarımız seslerini çıkarmalı. Gürültü yaptı diye azarlanmamalı. Azarlanırsa çocuklarımız camiye küsüyor, bir daha buluşturmak zor oluyor.Çocuklarımıza sevgi ve merhametle yaklaşmalıyız. Cami içinde bir yaramazlık bir ses yükseltmesi yapınca hemen yüzümüzü ekşitmeyelim.'' dedi. 

camide-yaz-kursunda-001.jpgCAMİLER NAMAZ KILMA DIŞINDA YAŞAM VE BULUŞMA NOKTASIDIR
Peygamber Efendimiz Hz. Mumammed (s.a.v) döneminde mescitlerin namaz kılma dışında buluşma, sorunların çözüm yeri, dertlerini paylaşma ve birçok fonksiyonun yapıldığı anlatan Sazan şunları anlattı: ''Bugünde bir çocuğumuzun doğum günü pastasını kurs öğretmenimiz Emine Yılmaz'la birlikte aileler çocuklarıyla birlikte kutlama yaptık. Bu tür etkinlikler camide olurmu? diyenlere olur diyoruz. Bizde çocuklarımıza iyi doğdun diyoruz, iyi ki seni tanıdık diyoruz.Çocuklarımız için doğum günleri çok önemli olduğu için unutmazlar ve yıllar sonra ben 7, 8 9, 10 yaşım doğum gününü mahallemizdeki camide arkadaşlarımızla kutladık diyerek hiç unutmayacaktır. ''

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.