• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 18 °C

Çambaşı’nda pist sayısı 14’e çıktı

Çambaşı’nda pist sayısı 14’e çıktı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Beş tane pist vardı. Biz bu beş pisti 14 piste çıkarttık. 14 kilometre uzunluğunda Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak” dedi.

ORDU- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Beş tane pist vardı. Biz bu beş pisti 14 piste çıkarttık. 14 kilometre uzunluğunda Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak” dedi.
ORBEL A.Ş ile Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) iş birliğinde başlatılan ve Çambaşı Yatırım A.Ş tarafından bir süre önce temelleri atılan 5 yıldızlı otelin çalışmaları aralıksız devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden otelin kayak tesisiyle bütünleşerek Ordu turizminin çıtasını yükseltmesinin yanında bölge mimarisinin bu otel de yansıtılması hedefleniyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun önemli turizm alanlarından biri olan Çambaşı Yaylası’ndaki otel inşaatını ve kayak merkezini yerinde inceledi.

cambasi’nda-pist.jpgÇambaşı yatırımlarla cazibe noktası olacak

Çambaşı Yaylası’nda yapımı devam eden otelin sadece Türkiye’de değil dünyada da çekim merkezi olacağını söyledi. Kayak Merkezi’ndeki pist sayısında artış yapıldığını da belirten Güler, “Ordu’nun en önemli tesislerimizden olan Çambaşı’nda güzel çalışmalar yaptık. Burada inşaatı devam eden beş yıldızlı otel beşinci katına çıktı. 80 oda 110 kapasiteli bu otelin en üstünde de güzel bir teras olacak. Otelin yapımı bittiğinde kayak merkezinin en önemli tesislerinden biri olacak. Bu otelin yanına bir spor kompleksi yaparak futbol kulüplerimizin de burada antrenman yapma imkanı sağlamayı istiyoruz. Kış yaklaştı. Burada artık sezon da başlayacak. Kar yağınca talepte oraya artmış olacak. Ayrıca buradaki pistleri sağlamlaştıracak, daha kalıcı hale getirecek bir yatırımı yapmaya çalışıyoruz. Burada beş tane pist vardı. Biz bu beş pisti 14 piste çıkarttık. 14 kilometre uzunluğunda Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak. Kayak tesisi içerisine 12 adet şömineli bungalov ev yapacağız. Burada bulunan 180 dönüm alan için turizm bakanıyla da görüşmeler sağladık. Burası sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınan bir çekim merkezi olacak” diye konuştu.

Kaynak: ORDU OLAY
Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.