• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Boğaların koştuğu San Fermin festivali 35 yaralı ile bitti

Boğaların koştuğu San Fermin festivali 35 yaralı ile bitti
Kızıl Haç ise yaralıların arasında boynuz darbesi alan olmadığı bildirdi. Yaralıların 24'ünün İspanyol vatandaşı, diğerlerinin ABD'li, Avustralyalı, İngiliz, Fransız ve İsveçli, sadece 1'inin ise kadın olduğu bilgisi verildi.

PAMPLONA - İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona kentinin ünlü San Fermin festivalinin, insanların boğalarla birlikte sokakta koştuğu 8 günlük etkinlik hakkında Navarra Merkez Hastanesi, "Encierro" etkinliklerinde boğalarla koşmanın bu yılki bilançonun 8'i boynuz yaralanması olmak üzere toplam 35 yaralı olduğunu açıkladı. San Fermin Festivali’nin 7. gününde boğa koşusu sırasında beş kişi yaralandı.

san-fermin-festivali-.jpgKızıl Haç ise yaralıların arasında boynuz darbesi alan olmadığı bildirdi. Yaralıların 24'ünün İspanyol vatandaşı, diğerlerinin ABD'li, Avustralyalı, İngiliz, Fransız ve İsveçli, sadece 1'inin ise kadın olduğu bilgisi verildi.

san-fermin-festivali--001.jpgDAR SOKAKLARDA BOĞALARIN ÖNÜNDEN KAÇTILAR
Dünyanın her yanından gelen bir milyona yakın ziyaretçinin katıldığı festivalde her gün sabah saatlerinde 6 boğa Pamplona şehrinin sokaklarına salınıyor. Üzerlerine beyaz tişört ve kırmızı fular giyen katılımcılar ise dar sokaklarda boğaların önünden kaçıyor. Kentin tarihi bölgesinde yapılan etkinlikte boğalar yaklaşık 875 metre boyunca tutuldukları yerden arenaya kadar koşuyor. Pamplona'da akşam arenada matadorun karşısına çıkarılacak 500 ila 600 kilogram ağırlığındaki 6 boğanın 6 öküz eşliğinde ahırdan çıkarılıp arenaya kadar kent merkezindeki 875 metrelik yolda yaptığı ve "Encierro" olarak adlandırılan koşular, bugün sona erdi.

san-fermin-festivali--002.jpgÖğleden sonra matadorların karşısına çıkarılan boğalardan çoğu ise boğa güreşlerinde öldürülüyor. Boğalardan sadece az bir kısmı, eğer ‘üstün bir mücadele’ gösterirse yaşama fırsatını elde ediyor.
 

san-fermin-festivali--003.jpgPROTESTOLAR

Bu arada San Fermin festivali bu yıl ilginç bir protestolara sahne oldu. Boğaların öldürülmesine karşı çıkan bir grup protestocu geçtiğimiz günlerde Pamplona'da yarı çıplak eylem düzenlemişti. Ayrıca "Encierro"ya geleneksel olarak her yıl katılan İspanyol koşuculardan bir grup ise, koşuların 5. gününde sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olarak, boğaların koşturulmaya başlamasından kısa bir süre önce oturma eylemi yaptı.

san-fermin-festivali--004.jpgSon yıllarda getirilen, koşu sırasında boğanın boynuzuna dokunmama veya boğanın hemen önünde koşmama gibi güvenlik kurallarını eleştiren İspanyol koşucular, "eski heyecanın kalmadığını" savundu.


san-fermin-festivali--005.jpg
san-fermin-festivalinin.jpg
san-fermin-festivalinin-001.jpg
san-fermin-festivalinin-002.jpg
san-fermin-festivalinin-003.jpg
san-fermin-festivalinin-004.jpg
san-fermin-festivalinin-005.jpg
san-fermin-festivalinin-006.jpg

13 Temmuz 2013 yılında arenaya girişte yaşanan panikte koşanlarla boğalar bir arada kalmıştı.  
 

Kaynak: Sky News, Daily Mail, Euro News, The Sun
Bu haber toplam 4121 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.