• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Boeing, dünyanın en uzun uçan iş jetini üretti

Boeing, dünyanın en uzun uçan iş jetini üretti
Boeing’in New York'u Perth'e doğrudan uçuşla bağlayan BBJ 777X modeli yeni iş jetinin kabinin görüntülendi.

NEW YORK - Boeing, şirketin VIP yolcularının "Dünyadaki iki şehir" arasında durmadan uçmasını sağlayacağı en yeni iş jetleri grubunu açıkladı. BBJ 777X uçakları, dünyadaki en uzun ticari uçuşu sunmalarını sağlayacak şekilde 11.645 deniz mili (21.570 km) menzile sahip bulunuyor.

Jetlerin hangi rotalarda kullanıldığına bağlı olarak, yeni modelleri ile Boeing'in Airbus arasında en uzak mesafedeki seyahatlerde liderlik yarışı başlayacağını gösteriyor.
Bu yılın başlarında Singapore Airlines, Londra ve Singapur arasındaki 17 saatlik uçuşlarına Airbus A350-900 ULR (Ultra-Uzun Mesafe) jetleri ile başlamıştı.

bbj-777x-ucaklari,-.jpg

AVUSTRALYA'DAN İNGILTERE'YE DOĞRUDAN UÇMAK NASIL BIR ŞEY

Rekor kıran uçuşlarda kat edilen mesafe sadece 9.000 deniz mili (16.700 kilometre) olup Boeing'in yeni jetlerinin sahip olabileceği aralığın altına düşmüştü. Şirketten yapılan açıklamada, yeni uçakların dışında dünyanın herhangi bir yerine durmadan uçacak uçakların yapılmadığı bildirildi.

SEÇKİN MİSAFİRLER DOĞRUDAN UÇUŞ İSTİYOR
Orta Doğu İş Havacılık Birliği Fuarı'nda (MEBAA) Boeing Business Jets'in Başkanı Greg Laxton, seçkin misafirlerin doğrudan uçuşları tercih ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Seçkin müşterilerimiz en iyi yerde ve konforlu seyahat etmek yanında aktarmasız bir şekilde doğrudan varış yerlerine uçmak istiyorlar. Yeni BBJ 777X, bunu daha önce yapılan hiçbir uçak gibi yapabilecek ve ultra uzun menzilli VIP seyahatini yeniden tanımlıyor.

Jetler, şu anda bağlantı gerektiren ve yapılması bir günden uzun süren bir yolculuk olan New York City'i Batı Avustralya'daki Perth ile bağlamak için kullanılabilir. Jetlerin iki versiyonu yapıldı, BBJ 777-8 ve 777-9, ikincisi 11.000 deniz mili (20.370 kilometre) biraz daha kısa bir menzil sunar ancak daha büyük bir kabine sahiptir.”

BOEING'IN 777X’DE YÜKSEK ÖZELLİKLER BİRLEŞTİ

Şirket bu yeni uçakları henüz satmadı. Boeing tarafından üretilen diğer ticari jetler arasında BBJ MAX ve 787 Dreamliner'in yüksek performanslı versiyonları bulunuyor. 1996 yılında kurulmasından bu yana Boeing Business Jets, 261 siparişe 234 jet teslim etti.

Bu haber toplam 4672 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.