• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Boeing, 737 MAX 8 ve MAX 9'un riskini bildirmedi

Boeing, 737 MAX 8 ve MAX 9'un riskini bildirmedi
Boeing, 737 MAX 8 ve MAX 9 serisi uçaklardaki yeni uçuş kontrol sistemlerinde bulunan potansiyel riskler hakkında havayolu şirketlerine uyarıda bulunmadığı ortaya çıktı.

SEATTLE - Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden Boeing, 737 MAX 8 ve MAX 9 serisi uçaklardaki yeni uçuş kontrol sistemlerinde bulunan potansiyel riskler hakkında havayolu şirketlerine uyarıda bulunmadığı ortaya çıktı.

boeing,-737-max-8-ve-max-9.jpg189 kişiyi taşıyan uçak Endonezya'da düştü

Endonezyalı Lion Air'e ait yeni Boeing 737 Max uçağının geçen hafta düşmesi sonrası yapılan soruşturma, Boeing firmasının uçaklarındaki riskleri bildirme konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini ortaya koydu.

Wall Street Journal'in (WSJ) ABD Federal Sivil Havacılık İdaresi'nden kaynaklara ve Lion Air soruşturmasına katılan uzmanlara dayandırdığı haberine göre Boeing, 737 MAX 8 ve MAX 9 serisi uçaklardaki yeni uçuş kontrol sistemlerinde bulunan potansiyel riskler hakkında havayolu şirketlerini zamanında uyarmadı.

UÇAKLAR ANİDEN PİKE YAPABİLİYOR

Uçaklar, dış koşullara bağlı olarak burunlarının aşağı yönde hareket etmesi ve pilotların kontrolü sağlayamaması nedeniyle pike yapabiliyorlar. 737 MAX 8 ve MAX 9 serisi uçaklarda aniden pike yapmayı önleyen bir sistem bulunuyor.

'Boeing, Endonezya'daki kaza sonrası 737 Max serisi uçaklar için güvenlik uyarısı yayınlayacak'

Ancak gazeteye konuşan pilotlar, Boeing'in kendilerin bu sistem hakkında bilgilendirmediğini belirtti.

ABD Federal Sivil Havacılık İdaresi'nden bir yetkili, Boeing'in havacılık kuruluşlarıyla ve pazar temsilcileriyle yapılan görüşmelerde bu sistemin anlatıldığını vurguladı.

Lion Air soruşturmasına katılan uzmanlar da, sistemle ilgili bilgilere uçakların kullanım kılavuzlarında yer verilmediğinin altını çizdi.

29 Ekim'de Endonezyalı Lion Air havayolu şirketine ait bir yolcu uçağı, Cakarta — Pangkal Pinang seferi için havalandıktan kısa bir süre sonra 189 kişilik yolcu ve mürettebatıyla denize düşmüştü.

Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.