• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Bodrum’daki The Bo Viera projesi için yargı devam dedi

Bodrum’daki The Bo Viera projesi için yargı devam dedi
Bodrum’daki The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı. Oysa projenin imar planlarının yürütmesi, yargı kararıyla geçen yıl durdurulmuştu...

BODRUM- Yoğun yapılaşma nedeniyle kamuoyunda tartışılan Bodrum’daki The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı. Oysa projenin imar planlarının yürütmesi, yargı kararıyla geçen yıl durdurulmuştu...

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tartışılan The Bo Viera projesi için yargı devam kararı verdi. Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci'nin şirketi Besa Grup'un sahibi olduğu 330 villa ve bir otelden oluşan proje Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında denize sıfır 154 bin metrekarelik arazide hayata geçiriliyor.

the-bo-viera-projesi-001.jpgBodrum Belediyesi'nin ruhsat verdiği projenin yapımı Şubat 2016'da başladı. Projeye tepki gösteren bölge sakinleri onaylanan imar plan değişikliklerinin iptali için dava açtı.

Muğla 2. İdare Mahkemesi 18 Temmuz 2018'de aldığı kararla, plan değişikliğinde kamu yararı olmadığını belirterek yürütmeyi durdurdu. Besa Grup karara itiraz etti ve İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu. Üst mahkeme Haziran 2019'da verdiği kararda, Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı iptal etti.

the-bo-viera-projesi-003.jpg‘PROJEMİZ YASALDIR'

Besa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili Sözcü'ye şu açıklamayı yaptı. “İnşaatımızın kaçak olduğu ifade ediliyor. Bodrum Belediyesi'nden yapı ruhsatlarımızı aldık. İnşaatlarımız kanunlara uygun. İtirazlar üzerine konu yargıya taşındı, yargı da lehimize karar verdi.”

Kaba inşaat nedeniyle yapılaşmanın yoğun göründüğünü savunan Bezci, “4 bin ağaç dikeceğiz. Peyzaj düzenlemesinden sonra görüntü daha farklı olacaktır” diye konuştu. Bezci, 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projenin inşaatına devam edeceklerini kaydetti.

İNŞAAT BİTİNCE BÖYLE OLACAK

The Bo Viera projesi, 330 villa ve rezidans, 1.2 km. sahili ve 85 odalı oteli ile Küçükbük Koyu'nda hayata geçiriliyor.

İlk etap, 2020 yılı sonunda teslim edilecek. Turizm bölgelerinde 15 Mayıs-15 Ekim arasında inşaat yasağı var. 15 Ekim'den sonra söz konusu projede inşaat çalışmalarının yeniden başlaması bekleniyor.

the-bo-viera-projesi-004.jpgBaşkan ‘vahşi yapılaşma' dedi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dağlarımızı, tepelerimizi, bitki örtümüzü, denizimizi ve dolayısıyla yaşam hakkımızı katleden bu tür vahşi yapılaşmalara artık hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bodrum sahipsiz değildir” dedi.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin The Bo Viera projesi için “İki yıldır STK ve çevreciler olarak uğraş veriyoruz. Kamu davası açıldı, inşaat durduruldu. Doldurulan alan üzerinde ev tanıtımı yaptılar. Bodrum Belediyesi müdahale etti olmadı” diye konuştu.

İsmail Şahin/Sözcü

Bu haber toplam 7598 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.