• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Bocuse D’or Türkiye de başkan Mehmet Gök oldu

Bocuse D’or Türkiye de başkan Mehmet Gök oldu
Dünyanın en prestijli şef yarışmalarindan Bocuse D’or’un Türkiye Akademisi'nde yeni başkan mehmet Gök olurken ve başkan yardımcısInı belirledi

İSTANBUL- Dünyanın en prestijli şef yarışması Bocuse d’Or’ un Türkiye’de düzenlenmesini sağlayan Bocuse d’Or Türkiye Akademi’nin komitesi yeniden oluşturuldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçim sonrası, Bocuse d'Or Türkiye Akademi Başkanlığına; Doğuş Turizm Grubu Mutfak Direktörü Mehmet Gök seçildi.
2014 yılından beri görevini başarıyla sürdüren Hollandalı Şef Rudolf Van Nunen görevini Doğuş Turizm grubu Mutfak Direktörü Şef Mehmet Gök’e bıraktı. Dünya genelinde 30 yıldır düzenlenen ve şefler olimpiyatı olarak da anılan Bocuse d’Or yarışması kapsamında, yarışmaya katılan her ülkenin adaylarını desteklemek için kurulmuş ulusal bir komitesi bulunuyor.

-bocuse-d’or.jpg

İki yılda bir yapılan Bocuse d'Or ulusal seçmelerinde, Türkiye'yi Avrupa finalinde temsil edecek şef, Bocuse d'Or Akademi Türkiye tarafından Sirha İstanbul fuarı bünyesinde düzenlenen yarışmada 12 değerli şeften oluşan jüri tarafından seçilmektedir.

bocuse-d’or turkiye-.jpg

bocuse-d’or turkiye-cihan-cetinkaya.jpg

bocuse-d’or turkiye-savas-aydemir.jpg

Akademi Başkanı seçilen Mehmet Gök'e yardımcıları olarak Four Seasons Hotel Execuite Şefi Savaş Aydemir ve Şef Cihan Çetinkaya eşlik ediyor. Şeflerimizi tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz.

bocusedor-turkiye-akademisi.jpgBocused'Or Türkiye Akademisi Başkanı Mehmet Gök, yarışmanın ilk gününden bugüne kadar sponsorluk desteği vermiş olan tüm firmalara, basın mensuplarına ve iş ortaklarına teşekkür ettiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle 2014 yılından beri görevini başarıyla sürdüren Şef Rudolf Van Nunen’e teşekkür etmek isterim. Bocused’Or Türkiye Akademi olarak dünyanın en prestijli şef yarışmasına Türkiye’den katılacak şefi ve ekibini hazırlamak, Türk Mutfağını ve zengin yemek kültürümüzü uluslararası platformda temsil etmek ve sunmak bizim için çok gurur verici. Bocused’Or, şefler için sunduğu manevi katkının yanı sıra, hazırlık ve yarışma döneminde büyük maddi imkânlar gerektiren bir yarışma. Avrupa’da ve ardından dünya finalinde şeflerimizin özlenen başarıyı gösterebilmesi için Akademi'nin önümüzdeki sene yapılacak olan ulusal seçmelerinde ve sonraki eğitim sürecindesponsorların çok büyük desteğine ihtiyaç duyuyoruz.”

Başkan Mehmet Gök ayrıca 2019 seçmeleri için başvuru sürecinin çok kısa süre içinde açılacağını, gerekli bilginin Sirha İstanbul 2018Fuarı’nda yapılacak olan toplantıda aktarılacağını belirtti.

bocusedor-turkiye-akademisi.jpeg“Bocused’Or Akademi” Hakkında:

Dünyada genelinde 30 yıldır düzenlenen ve Şefler Olimpiyatı olarak da anılan Bocused’Or yarışması kapsamında, yarışmaya katılan her ülkenin adaylarını desteklemek için kurulmuş ulusal bir komitesi bulunuyor.

Bocused’Or Akademi olarak adlandırılan bu komiteler tamamen gönüllülük esasına dayalı ve kâr amacı gütmeden, sadece sponsorluk gelirleri ile masraflarını karşılıyor ve yarışmacıları destekliyor.

İki yılda bir gerçekleştirilenBocused’Or ulusal seçmelerinde, Türkiye’yi Avrupa finalinde temsil edecek olan şef, Bocused’Or Akademi Türkiye tarafından Sirha İstanbul fuarı bünyesinde düzenlenen yarışma ile 12 değerli şeften oluşan jüri tarafından seçiliyor.

 

Bu haber toplam 17241 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.