• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Bismil, Fen ve 15 Temmuz öğrencileri Ata'nın izinde

Bismil, Fen ve 15 Temmuz öğrencileri Ata'nın izinde
Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara'yı ziyaret ettiler

DİYARBAKIR- Diyarbakır Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde eğitim gören en başarılı 40 öğrenci için Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas'a gezi düzenledi. Bismil Milli Eğitim Müdürü  Aydın Ak’ın öncülüğünde 40 öğrenci Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas gezisinde milli mücadelenin ruhunu tekrar yerinde yasadılar ve Türkiye’nin bugünlere gelmesinde payı olan aziz şehitlerimiz ve büyük önder Atatürk’e saygılarını gösterdiler. Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir, bandırma Vapuru ve Milli Mücadele’nin başladığı Sivas’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğu hakkında önemli bilgiler edindiler.

bismil-ogrenciler-gezi-.png

bismil-ogrenciler-gezi--001.png
bismil-ogrenciler-gezi--002.png

İlk durağın Ankara olduğu gezide grup, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'ni (UMED) ziyaret etti. UMED Başkanı Aslan Değirmenci, "Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü ve eğitimcilerimizle beraber Bismil'deki başarılı kardeşlerimizi mili mücadele ruhuyla Ankara'ya, Ankara'dan da birtakım ziyaretlerde bulunduktan sonra yine milli mücadele ruhuyla gidilmesi, görülmesi gereken tarihi yerlere gidecekler. Bismil'deki gençlerimizi ve eğitimcilerimizi burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Hayatına değdiğimiz her genç bizim geleceğimiz" ifadelerini kullandı.

bismil-ogrenciler-gezi--003.png

bismil-ogrenciler-gezi--018.pngBismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, Bismil Fen Lisesi'nin başarılı gençlerinin kendi kültürlerine, değerlerine sahip çıkma bazında istekleri olduğunu belirterek, "Gençlerimize daha önce Çanakkale'yi, İstanbul'u ve bölgemizin tarihi yerlerini gezdirdik. Ama bu gezi daha anlamlı. Çünkü Bismil gibi bir yerden gençlerimizin milli mücadele ruhunu, sadece kitapta gördükleri, okudukları o milli mücadele ruhunun sahadaki yansımasını gidip yerinde görmelerini istedik. Bizim geleceğimiz olan, yarınlarımızın teminatı olan, bu coğrafyanın kaderini belirleyecek olan gençlere milli mücadele yolunda bu isteklerine Bismil Kaymakamlığı, Bismil Belediyesi, Bismil Milli Eğitimi olarak destek amaçlı geldik. Yol haritamız şöyle; gençlerimizi ilk olarak Meclise götüreceğiz, sonrasında Anıtkabir'e gideceğiz. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Hacı Bayram-ı Veli'ye götürdükten sonra da Gazi Meclisini ziyaret edeceğiz. En son da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gideceğiz. Bu programımız akşama doğru bitince gençlerimiz Samsun yoluna çıkacaklar. Yarın da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na katılacaklar. Bandırma Vapuru'nu, milli mücadele kararlarının alındığı tarihi yerleri görecekler. Sonrasında da Amasya Genelgesi'nin görüşüldüğü Amasya ve oradan da Sivas gezisi olacak. Yani gençlerimiz bu milli mücadele yerlerini yerinde görüp, milli mücadele ruhuyla gezilerini tamamlayacaklar. Bu milli mücadele ruhu sadece 1919'da olmamıştır. Bu mili mücadele ruhu Malazgirt'te olmuştur, Çanakkale'de olmuştur, Kut'ül Amare'de olmuştur, 15 Temmuz'da milletin iradesiyle birlikte vuku bulmuştur" şeklinde konuştu. Muhammed isimli Bismil Fen Lisesi öğrencisi, Ankara'ya geldikleri için çok mutlu olduklarını ve milli mücadele ruhunu yaşamak için geldiklerini belirterek, Aydın Ak'a teşekkürlerini iletti.

bismil-ogrenciler-gezi--005.png
bismil-ogrenciler-gezi--010.png
bismil-ogrenciler-gezi--011.png
bismil-ogrenciler-gezi--012.png
 

Bu haber toplam 12565 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.