• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Bir yıl içinde Manavgat'ın nufüsü yüzde 4 arttı

Bir yıl içinde Manavgat'ın nufüsü yüzde 4 arttı
‘Ne Varsa Manavgat’ta Var’ sloganı ile düzenlenen etkinlik “Ticaret Fuarı” 6. kez Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA – ‘Ne Varsa Manavgat’ta Var’ sloganı ile düzenlenen etkinlik “Ticaret Fuarı” 6. kez Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD), Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER), Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER)’in işbirliği ile gerçekleşti.

‘ne-varsa-manavgat’ta-va.jpg
‘ne-varsa-manavgat’ta-va-001.jpg“NE VARSA MANAVGATTA VAR" ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat Perşembe günü başlayan ve çok sayıda davetlinin katıldığı resmi açılışla birlikte başta Manavgat’ta bulunan konaklama tesislerinin satın alma müdürleri olmak üzere çok sayıda firma yetkilisi fuarı ziyaret etti. 75 firmanın stant açtığı fuar yoğun ilgi gördü.

‘ne-varsa-manavgat’ta-va-002.jpg
‘ne-varsa-manavgat’ta-va-003.jpgFİRMALARIMIZI E TİCARETE YÖNLENDİRİYORUZ

Fuarın açılışı öncesinde düzenlenen törende konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, İlçede bir fuar alanı yetersizliği olduğunu belirterek ilçe olarak şu anda bin metrekarelik kapalı dolduracak organizasyonlar yapabilecek durumda olduklarını anlattı. Fuar ve kongre merkezinin turizmin çeşitlenmesi, 12 aya yayılmasına da katkı sağlayacağının ifade eden Boztaş, “Buraya da kongre ve fuar merkezinin yapılması ile ölü sezon dediğimiz dönemde fuarların yanı sıra çok çeşit etkinlikler yapılarak turizmde otellerimizin kuş aylarında da dolu geçmesini sağlayabiliriz” dedi.

TICARET KONUSUNDA EĞITIMLER DÜZENLEYECEĞIZ.
MATSO olarak 2020 yılında e-ticaret konusuna önem vereceklerini anlatan Başkan Boztaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Firmalarımızın talepleri doğrultusunda artık e-ticarete doğru Manavgat Ticaret Odası bir yönlendirme yapıyor. Bu yıl e-ticaret konusunda eğitimler düzenleyeceğiz. BAKA ile birlikte bir proje yürütüyoruz. E-ticaretin önemi, e- ticarete geçiş ile ilgili ciddi eğitimler vereceğiz. Biz de e-ticaretin önemine işaret etme amaçlı ”Ne Varsa Manavgat’ta var” sloganı ile bir web sayfası, alan oluşturduk. Buraya Manavgat ve Ticaret Odası’ndaki 17 meslek gurubundaki tüm üyelerimizin web sayfalarını buraya koyacağız, koymaya başladık. Dünya artık e-ticarete doğru gidiyor. Ülkemizde yaklaşık 39,3 milyon insan e-ticaret kullanıyor. İstatistiklere göre en fazla tableti ve cep telefonunu kadınlar ve gençler kullanıyor ve şu anda e-ticaretteki işlem hacmi 60 milyar lirayı geçti. İkinci el otomotivden beyaz eşyaya kadar perakende sektörünün her tarafında, turizmde bile e-ticaret hakim. Ama bizim üyelerimizin birçoğunun web sayfasında bir çok eksiği var. Web sayfalarını tamamladıktan sonra biz buları tıpkı büyük e-ticaret firmaları gibi “Ne Varsa Manavgat’ta Var” sayfasını oluşturduk, bundan sonra ihracat yapan firmaların ihracat yaptıkları ülkeleri başlatacağız. Ayrıca bize misafir olarak gelen ülkelerin ilk beş tanesini dikkate alarak, o ülkelerin de sosyal mecralarında reklam ve tanıtımını yapacağız. E-ticarete doğru üyelerimizi yönlendirmek istiyoruz.”

MANAVGAT DÜNYANIN EN GÜZEL KENTİ

Manavgat’ı Allah’ın bütün lütuflarını içinde barındıran dünyanın en güzel kenti olarak nitelendiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’de konuşmasında “Bizler şanslı bir kentte yaşıyoruz, Bir düşünün, doğusunda bir ırmak, batısında bir ırmak ve ortasından da bir ırmak geçen, önünde 64 kilometrelik bir sahil bandı olan, arkasında hala örfünü adetini taşıyan Toros Dağları, önünde çamlık, baraj gölleriyle, tarihiyle bu kadar güzelliği içinde barındıran, dünyada ikinci bir kent yok. Bunun için çok şanslıyız. İkinci şansımız ise sizler gibi değerli insanlarla Manavgat ailesini oluşturduk. Bugünde Manavgat ailesinin güzel bir birlikteliği ve hep beraber Ne Varsa Manavgat’ta var diyoruz” dedi.

OSB’Yİ SON DERECE ÖNEMSİYORUZ

Bir arada, aile ruhunu koruyabildiğimiz müddetçe ve bu şekilde geleceğe baktığımız müddetçe başarılmayacak hiçbir şey olmadığını ifade eden Başkan Sözen, “Manavgat’ta üretileni, Manavgat’ta kullanılanım. Büyük yatırımlarımız var, 250 bin yatak kapasitesi ile Antalya’nın ilk Türkiye’nin en büyük noktasıdır Manavgat. Manavgat’ta üretileni Manavgat’ta harcayabilirsek, büyük yatırımcılarımız buralarda zor koşullarda üreten esnafımıza destek verdiği takdirde bu denge sağlanacaktır. Bunun da en önemli ayağı

Organize Sanayi Bölgesi’nin devreye girmesi, çiftçimizin, üreticimizin desteklenmesidir. Bunu son derece önemsiyoruz. Manavgat her zaman sağlıklı adımlarla ilerlemiştir, yine bunu yapacaktır. Acil olan gereksinimleri ihtiyaçlarını yorumlayarak, hep beraber hareket edip, siyasetin ötesine, önüne geçip hep beraber Manavgat’ın ilk adımlarını atmak zorundadır, bunu da şimdiye kadar yaptı, bundan sonra da yapacaktır” diye konuştu. Başkan Sözen, Manavgat’ın çok acil bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu söyledi.

MANAVGAT’TA NÜFUS ARTIŞI YÜZDE 4

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit’de yaptığı konuşmada, MATSO’nun gerçekleştirdiği bu organizasyonun herkesi bir araya getirdiğini belirtti. Manavgat’ın gittikçe büyüyen ve cazibesi artan bir şehir ve bölge olduğunu vurgulayan söyleyen Kaymakam Yiğit, “Önemli olan bir cazibe merkezi olabilmek. Şu anki nüfusu 241 bin, nüfus artışı geçen yıla göre yüzde 4. Beklentilerimiz yükseliyor, elbette üniversite olması lazım, bunun için de çok çaba sarf etmek lazım. Hastane en çok arzu edilen bir konu, hakikaten Manavgat’ın ciddi bir hastaneye ihtiyacı var. Bu konuda da önemli bir yol kaydedildi. Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlaması yapması gerekiyor. Bunun tamamlanması gerekiyor ki ihale aşamasına gelebilsin” dedi.

OSB KARARI KABUL EDİLDİ

Antalya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Manavgat’ın 250 bin aşan yatak sayısıyla önemli bir turizm ve çok uzun bir süreden beri önemli bir tarım kenti olduğunu söyleyerek, “Manavgat’ta organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması için ciddi çalışmalar var. Önceki hafta benim başkanlığını yaptığım toprak kurulunda da, OSB’nin yeriyle ilgili karar kabul edildi. Böylece dosya bakanlığa gönderilecek” dedi. Bir turizm ve tarım kentinde organize sanayi bölgesinin kurulmasının son derece önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Şaşmaz, “OSB, sanayi sektörünün derli toplu büyümesini ve gelişmesini sağlayabilmesi için önemli bir ihtiyaçtır. Gerçi bazı kesimler, OSB’lerin kurulmasını tarım arazileri yok ediliyor yaklaşımıyla da karşı çıkıyorlar ama aslında OSB’ler, sanayinin derli, toplu ve belirli bir disiplin altında gelişmesi için önemli merkezlerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek protokol tarafından stantlar ziyaret edildi. 3 gün süren fuar boyunca ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.