• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Binlerce sanatsever Bilkent Sanat Festivali’nde buluştu

Binlerce sanatsever Bilkent Sanat Festivali’nde buluştu
Bu yıl 20. yılını kutlayan Bilkent Center, 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ne ev sahipliği yaptı

ANKARA- Uluslararası Bilkent Sanat Festivali bu yıl 3. kez sanatseverlerle bir araya geldi. Binlerce sanatseverin dokuz gün boyunca yoğun ilgi gösterdiği festivalde resimden müziğe, dans gösterilerinden tiyatro söyleşilerine kadar birçok sanat gösterisi Başkent’e renk kattı.

-bilkent-sanat-festivali.JPGBu yıl 20. yılını kutlayan Bilkent Center, 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Yerli yabancı 76 resim ve heykel sanatçısının 9 gün boyunca atölye çalışmalarıyla katıldığı festival kapsamında dans gösterileri, söyleşiler, konserler düzenledi. Başkent’tin sanat ruhuna canlılık katan etkinlikleriyle adından söz ettiren festival, sanat tutkunlarına da adeta bir şölen yaşattı.

-bilkent-sanat-festivali-001.JPG
FESTİVAL BEĞENİ TOPLADI

Türkiye’de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla Bilkent Center Sanat Sokağı’nda düzenlenen festivale Ukrayna, İspanya, Kuveyt, Yunanistan, Umman, İran, Makedonya, Gürcistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de birçok sanatçı katıldı. Festival boyunca müzik ve dans gösterileri başrolde idi. Frida ve Salvador Dali kostümü giyen dansçıların rengarenk performansı, Musa Göçmen Orkestrası ve tenor Ömer Türkmenoğlu’nun konseri, ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun postmodern gösterisi, soyut figüratif resimlerle hayatımdaki birikimleri tuvaline yansıtan Efgan Beyaz atölyesi ve Şehriyar Cem'in 10 metre uzunluğundaki yekpare resim çalışması festivalin öne çıkan detayları arasındaydı. Meraklıları tarafından büyük beğeni toplayan festivalde ayrıca sanat okuyan öğrencilere burs sağlamak amacıyla geliri Türk Eğitim Vakfı(TEV) bağışlanmak üzere bir müzayede yapıldı.

-bilkent-sanat-festivali-002.JPG
SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDECEK

Bilkent Center Alışveriş Merkezi Müdürü Ayhan Aytekin, bu yıl yenilenerek bünyesine birçok ulusal ve uluslararası markayı katan Bilkent Center’ın 20. Yılını kutladığını belirterek, “Sanatın her dalına çok önem veriyoruz. Ziyaretçilerimizin Bilkent Center’ı yaşam alanı olarak görmesini ve vaktini burada geçirirken keyif almasını istiyoruz. Sanata değer her projeyi ziyaretçilerimizle buluşturmaktan bizler de mutluluk duyuyoruz. 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali Ankaralılardan yoğun ilgi gördü. 25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara’da ilk kez düzenlenecek olan Ankara Comics & Art Festivali’ne de herkesi davet ediyoruz” dedi.

-bilkent-sanat-festivali.jpg

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.