• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Bingöl'e yeni turizm alanları kazandırılacak

Bingöl'e yeni turizm alanları kazandırılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Bingöl'e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı.

BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Bingöl'e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı. Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) "Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı" kapsamında kabul edilen Bingöl'e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi'nin imza töreni düzenlendi.

Valilik makamında düzenlenen imza törenine; Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen katıldı.

bingole-yeni-turizm-alanlari-002.jpgİmza töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Mantı, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mantı, "Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu proje, ilimizin turizm alanlarının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bir milyon 933 bin 864 TL bütçeli proje ile Bingöl'ün turizmine katkı sağlayacaklarını anlatan Barakazi, proje kapsamında Seyir Tepe'nin çevre düzenlemesi yapılarak, alanın turist çekmesi için gerekli olan peyzaj çalışmalarının yapılacağını söyledi.

"Teleferik için fizibilite araştırması yapılacak"

İl genelinde yamaç paraşütü uçuş bölgeleri belirlenerek, teleferik için de fizibilite araştırması yapılacağını kaydeden Barakazi, "İlimizin turizm alanlarını genişletmek, turizm gelirlerini artırmak amacıyla Seyir Tepesi Çapakçur Vadisi üzerinden ile Karşıyaka Mahallesi arasına teleferik kurulumu hedefliyoruz. Bu kapsamda yapılması düşünülen teleferik hattıyla ilgili kullanılacak teknoloji, kabin sayısı ve kabin büyüklüğü, ulaşım etüdü, durak sayısı ve geçiş güzergâhı, yaklaşık maliyet gibi kalemleri belirlemek için çalışma yapılacaktır. Çalışma sonucu oluşturulacak rapor neticesince teleferik kurulması için çalışma yapılacak." ifadelerini kullandı.

"Yamaç paraşütü uçuş bölgeleri belirlenecek"

Proje kapsamında 4 kişilik ekiple merkez ve 7 ilçede uçuş bölgeleri belirleneceğini bildiren Barakazi, şunları kaydetti:

"Yamaç paraşütü için kalkış ve iniş yerleri belirlenecek, hava akımları ve yönleri tespit edilecek. Tespit edilen uçuş bölgeleri Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu sitelerine eklenecek. Uçulacak yerlerinin tespiti sonrası gerekli olan alan düzeltmeleri belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca, ilimizde yamaç paraşütü etkinliklerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 10 günlük yamaç paraşütü kursu verilecektir. Mirzan ve Bahçelievler mevkiinde bulunan Seyir Terası turizm alanına kazandırılacak. Doğal alanın, ailelerin ve yöre halkının dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacağı ayrıca öğrenci gruplarının açık havada doğal bir ortamda eğlence ve etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri farklılık arz eden ayrı bir mekân olarak turizme kazandırılacaktır. Seyir Tepesi'nde yabancı turist çekmek amacıyla proje kapsamında bir adet kır evi yapılacaktır. Ayrıca, Seyir Tepesi'nin güvenliğini sağlamak ve gece de kullanımını sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır. Projemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." 

Bu haber toplam 4039 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.