• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Binali Yıldırım, ''İki ayrı yakada marka fuar merkezleri olacak''

Binali Yıldırım, ''İki ayrı yakada marka fuar merkezleri olacak''
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ",Avrupa yakasında hem de Sabiha Gökçen Havalimanının yanında olacak şekilde marka fuar merkezlerimiz olacak'' dedi.

İSTANBUL - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İstanbul'un iki yakası var. Bir Avrupa İstanbul'u, bir de Anadolu İstanbul'u var. Hem burada yani Avrupa yakasında hem de Sabiha Gökçen Havalimanının yanında olacak şekilde marka fuar merkezlerimiz olacak'' dedi.
Yerli ve yabancı 200'ün üzerinde yayınevinin katılımı ile 15 bin metre kare alanda düzenlenen 6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı. Fuarın açılışına katılan Binali Yıldırım, içinde bulundukları havzayı İstanbul’un en büyük fuar merkezi haline getireceklerini ve hem Avrupa yakasında hem de Sabiha Gökçen Havalimanının yakınında olacak şekilde marka fuar merkezleri kuracaklarını söyledi.

binali.jpeg

İki ayrı yakada marka fuar merkezleri olacak

Açılışta konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kitap fuarları diğerlerine göre daha çok önemsediğini ve kitap fuarlarının ilgi görmesinden de oldukça mutluluk duyduğunu söyledi.

Yıldırım, “Avrupa'ya fuarlar nedeniyle yılda 50 milyon kişi geliyor. Bu rakamın 5 milyonunu buraya getirsek, bırakacakları gelir 7.5 milyar dolar eder. İstanbul'a bir yılda gelen 13.5 milyon turistin bıraktığı para bu kadar değil. İçinde bulunduğumuz bu havzayı İstanbul'u en büyük fuar merkezi haline getireceğiz. Havalimanı taşınacak ve yerine büyük bir fuar alanı kurulacak. Böylece bütün fuarlarda bir arada toplanacak. Bu proje, 60 yeni fuara zemin hazırlayacak ve 2 milyonu yerli, 4,5 milyonu da yabancı olmak üzere toplam 6,5 milyon kişiye ev sahipliği yapacak” dedi.

Yıldırım, “İstanbul'un iki yakası var. Bir Avrupa İstanbul'u, bir de Anadolu İstanbul'u var. Hem burada yani Avrupa yakasında hem de Sabiha Gökçen Havalimanının yanında olacak şekilde marka fuar merkezlerimiz olacak. Böylece İstanbul, fuar turizmiyle kalkınan ekonomisini büyüten bir şehir haline gelecek. CNR Holding Yönetim Başkanı Ceyda Erem Hanımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 2262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.