• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Bilal Ekşi: 'Türkiye ve Mısır havacılıkta en iyi dönemini yaşıyor' 

Bilal Ekşi: 'Türkiye ve Mısır havacılıkta en iyi dönemini yaşıyor' 
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye ile Mısır arasındaki uçuş sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

KAHİRE- Arap Hava Yolları Birliği'nin (AACO) toplantısına katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye ile Mısır arasındaki uçuş sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

bilal-eksi-004.jpgEkşi, Mısır ve Türkiye'nin hava yolu ulaşımının her yıl daha da geliştiğinin bildirdi.

Mısır'ın 4 kentine seferler düzenlediklerini söyleyen Ekşi, başkent Kahire'ye günde üç sefer, İskenderiye'ye haftada 9 sefer düzenlediklerini, ayrıca Mısır'ın turistlik beldeleri Şarm el-Şeyh ve Hurgada'ya günlük uçuşlarının olduğunu kaydetti.

Bazı günlerde İskenderiye'ye iki sefer koyduklarını kaydeden Ekşi, "talebin artışıyla beraber uçuş sayılarını artırmayı düşünüyoruz. Gereken izinleri alabilirsek Kahire ve İskenderiye uçuşlarını da artırmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Luksor'a sefer düzenleme planı

Ekşi, Türkiye ve Mısır arasında bu yıl yolcu sayısında geçen yıla oranla yüzde 20 civarında bir artış olduğuna işaret ederek, Mısır'ın güneyindeki tarihi Luksor kentine de sefer düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti.

Türkiye ve Mısır arasında yaşanan siyasi gerginliğe rağmen uçuşlarda görülen artışla ilgili soruyu yanıtlayan THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul'un önemli bir turizm merkezi ve tarihi bir şehir olmasının payına dikkat çekerek, İstanbul üzerinden tüm dünyaya seferler düzenlendiğini dile getirdi.

"Türkiye ve Mısır arasındaki havacılığın en iyi dönemlerinden birini yaşadığına" vurgu yapan Ekşi şunları kaydetti:

"Mısır'a turist olarak gelen insanlar ve Mısır'dan dışarıya gidecek olanların en iyi aktarma merkezi İstanbul'dur. Bu yüzden Türkiye ve Mısır arasında havacılıkta en iyi dönemleri yaşıyoruz. Mısır uçuşları bakımından THY için 2018 yılı oldukça güzel geçti. 2019'un da iyi geçeceğine dair işaretler alıyoruz. Dolayısıyla hem THY ve hem de Mısır Hava Yolları şirketi, iki ülke vatandaşları arasındaki turizmi geliştirmek için elinden geleni yapıyor."

Ortak uçuşlar

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havacılıkta kod paylaşımı "Codeshare" denilen ortak uçuşlar olduğunu hatırlatarak, başka bir hava yolu şirketine bilet satılabildiğini dile getirdi.

Mısır Hava Yolları ile eskiden gelen bir iş birliğinin bulunduğunu söyleyen ve diğer hava yolları ile bu tür iş birliklerinin devam ettiğini ifade eden Ekşi, "Onlar bizim uçaklarımıza bilet satabiliyor, biz de onların uçaklarına bilet satıyoruz. Buna teknik olarak 'ortak uçuş' deniyor. Mısır ile bunu daha da geliştirmeyi istiyoruz." dedi.

Ekşi ayrıca, Mısır ve Türkiye arasındaki uçakların dolu olması sebebiyle şu andaki mevcut kapasitenin yeterli olmadığını ve muhakkak surette buradaki uçuş izinlerinin daha da artırılması gerektiğini kaydetti.

Mısır uçuşlarına 1956'da başkent Kahire ile başlayan THY, halen Kahire, İskenderiye, Hurgada ve Şarm eş-Şeyh olmak üzere 4 noktaya haftada 44 sefer düzenliyor.

Mısır'da 66 çalışanı bulunan THY, 2017 yılında Mısır-Türkiye arasındaki tarifeli seferlerle 583 bin yolcu taşıdı.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.