• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever’in projesi ile düzenlenecek

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever’in projesi ile düzenlenecek
Beyazıt, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever’in, 1960’larda düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek. 

İSTANBUL- İstanbul’un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever’in, 1960’larda düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyazıt Meydanı’nın yıllardır ihmal edildiğini belirterek, yardımcılarına alandaki çalışmaların altı ay içinde bitirilmesi yönünde talimat verdi. Dün akşam Saraçhane’deki İBB binasından Beyazıt’a yürüyen İmamoğlu, meydana ait planlarla ilgili yardımcılarından teknik bilgi aldı. 

beyazit-meydani,.jpgVatandaş: Mağduruz; İmamoğlu: Ben de mağdurum

Bu sırada bir semt sakini, yıllardır atıl halde bırakılan meydanın bu durumundan dolayı mağdur olduklarını söyleyince İmamoğlu, “Ben de mağdurum. Rahatsız edici” karşılığını verdi. Esnafla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen İmamoğlu şunları söyledi: “Bu şehre ve insanlarına bu zulüm çektirilir mi? Çok yazık. Beyazıt Camii’nin arkası, İstanbul Üniversitesi’nin önü. Meydanın alt tarafı… Şöyle bir bakın. Şuraya kafalarına göre bir çadır kurmuşlar. Bir masa kurun. Birkaç uzman davet edin. ‘Burası altı ayda biter’ deyin bana.”

Yedi yıldır restorasyonu süren Beyazıt Camii’nin durumunun öğrenilmesi için de talimat veren İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi kapısı önüne atılan betona ise “Bu hangi akıl” sözleriyle tepki gösterdi. 

Turgut Cansever’in meydan düzenlemesine ilişkin yarışmada başarılı olan projesini arkadaşlarıyla incelediklerini belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “Bu yarışma paralelinde burayı hızlıca bitirebilme imkanına sahibiz. Yarışmayı kazanan merhum Turgut Bey’in kızı ile görüşecekler. Amacımız, burayı, çok değerli danışman hocalarımızın da katkılarıyla kısa zamanda bitirip, bölgeyi hızlıca turizme kazandırmak, İstanbullunun gelip keyifle tarihi yaşayabileceği, herkesin keyifle tat alabileceği bir alan yaratmak.“

beyazit-meydani,-001.jpg‘Yürümeden belediye başkanı olamazsınız’

İmamoğlu, gazetecilerin, “Bu bayramı fırsat bilerek dolaştınız. Meydanları özellikle. Genel olarak gördüğünüz tablo nasıl” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Üzücü. Aksaray, Yenikapı, belediyenin bile yakın çevresi. Belediye başkanı yürüyecek. Yürümeden bir şehrin belediye başkanı olamazsın. Yürüyeceğim, sorunu yerinde göreceğim. Benim arkadaşlarım da yürüyecekler. “

Bu haber toplam 2270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.