• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Belçikalı La Lorraine, Türkiye’de Hedef Büyüttü;

Belçikalı La Lorraine, Türkiye’de Hedef Büyüttü;
Türkiye’de unlu mamul pazarına giriş yapmıştı. Pazarda planlı ve istikrarlı bir büyüme sağlayan La Lorraine, 2018 yılı için 20 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı.

İSTANBUL-Belçika’nın dünyaca ünlü markası La Lorraine, 22 Eylül 2016 tarihinde Manisa’da 33 Milyon Euro yatırım yaparak açılışını gerçekleştirdiği fabrika ile Türkiye’de unlu mamul pazarına giriş yapmıştı. Pazarda planlı ve istikrarlı bir büyüme sağlayan La Lorraine, 2018 yılı için 20 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı.

la-lorraine,.jpgUnlu mamul, pasta ve fırıncılık sektöründe yüzde yüz Belçika sermayeli bir aile işletmesi olarak 79 yıldır aynı alanda faaliyet gösteren La Lorraine Unlu Mamuller Grubu’nun dünya genelinde 9 u Belçika’da olmak üzere, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Polonya’da birer adet toplamda 12 üretim tesisi bulunuyor. Dünya genelinde 1 Milyar Euro hedefine koşan La Lorraine’in 13. tesisi ise Türkiye’de Manisa’da bulunuyor. Manisa OSB’de 40 dönüm arazi üzerinde 20.000m2 kapalı alan olarak inşa edilen ve ileri teknolojiden faydalanılarak hayata geçirilen tesis tüm grubun üretim tesisleri içerisinde de en gözde fabrika olma özelliğini taşıyor.

la-lorraine,-001.JPGÜlkemize İnanıyoruz, Örnek Olacağız ve Yatırıma Devam Edeceğiz

La Lorraine’in diğer yabancı yatırımcılara iyi bir örnek olduğunu belirten La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz: “Ülke olarak hepimizin üstüne düşeni fazlasıyla yapmamız gerektiğine inandığımız çok hassas bir dönemden geçiyoruz. La Lorraine markası olarak 2016 yılından bu yana HORECA olarak adlandırılan hotel, restoran, cafeterya, kahve zincirleri ve ayrıca süper market kanallarında 6500 noktaya ulaşarak, tüketicilerimizi nitelikli, katma değerli, kaliteli ürünlerimizle buluşturduk.

la-lorraine,-003.jpgSektörümüze canlılık ve dinamizm getirdik. Özellikle ekmek ve unlu mamuller grubunda iddialı olan markamız, tüketicilerimiz tarafından beğenildi ve bu noktada gerek araştırma geliştirme, gerekse tesislerimizi büyüterek yatırım yapmaya, aynı zamanda bulunduğumuz kategorileri geliştirmeye kararlıyız. Bu gelişmeler ışığında; ülkemize ve sektöre olan inancımızla 20 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldık. Bu yatırımımızın ülke ekonomimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.”

la-lorraine,-001.jpg2018’de de Yüzde 100 Büyüme Hedefliyoruz

Bir yıl içinde hayata geçecek yeni makina yatırımlarımızla bugünkü ekmek üretimimizi iki katına çıkartacağız. Yapacağımız bina ve demirbaş yatırımlarımızla da 70 kişiye daha istihdam sağlayarak La Lorraine ve partnerlerinin toplam çalışan sayısı da 450 kişiye ulaşacak. Toplamda yapacağımız yeni yatırımlarla 2018’de de 100% büyümeyi hedefliyoruz.

la-lorraine,-002.jpgTürkiye’yi “Home Country” Olarak Konumlandıracağız

Bugün Manisa’daki üretim tesisi ve İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, Alanya, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Konya dağıtım merkezleri üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan La Lorraine’in aynı zamanda Türkiye üretim tesisinden bölgedeki farklı ülkelere de ihracat yapmaya başladığını söyleyen Burak Deniz “La Lorraine olarak, özellikle Ortadoğu’ya Türkiye’den ihracat yapmayı planladık. Türkiye’ye yatırım yaparken lokasyon olarak İzmir’e dolayısıyla limana yakın olan Manisa’yı tercih etmemizin bir sebebi de budur” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 6034 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.