• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Bedirhan Bayka: Rusya'dan 2018 hedefi 6 milyon turist

Bedirhan Bayka: Rusya'dan 2018 hedefi 6 milyon turist
TÜRSAB Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, 2018 yılında Rusya pazarında yeni bir rekor seviyeye ulaşılacağını belirtti.

MOSKOVA - Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Fuarı 25’inci kez kapılarını açtı. Rusya turizm pazarının nabzının tutulduğu fuara katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, 2018 yılında Rusya pazarında yeni bir rekor seviyeye ulaşılacağını belirtti.

Rusya’nın Türk turizmi için en önemli pazarlardan biri olduğunu vurgulayan Bedirhan Bayka, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılım gösterdiği MITT Moskova Fuarı, Türkiye açısından çok verimli geçti. Fuar süresince gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde çok olumlu sinyaller aldık” değerlendirmesinde bulundu.

mitt-moskova-2018.jpg2018 YENİ REKOR YILI OLACAK

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 4,7 milyon Rus turisti misafir ettiğini hatırlatan TÜRSAB Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, “Geçtiğimiz yıl Rus misafir sayısında rekor seviyeye ulaşmıştık. 2018 yılı ise bu rekor seviyenin çok daha üzerine çıkacağımız bir yıl olacak. Fuarda, tur operatörlerinden aldığımız rezervasyon verileri oldukça sevindirici. Aldığımız bilgilere göre, bu yıl yaklaşık %30 civarında bir artış öngörüyoruz. Bu da 2018 yıl sonunda yaklaşık 6 milyon Rus turisti ülkemizde ağırlayacağımız anlamına geliyor. Seyahat Acentaları olarak hedefimiz Rusya’dan 2020 yılında gelen ziyaretçi sayısını 10 milyona ulaştırmak. Bu hedefi Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve tüm turizm paydaşlarımızın katkısıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

mitt-moskova-2018-001.jpgTÜRKİYE RUS TURİST İÇİN EN ÖNEMLİ DESTİNASYON

Rusya ekonomisinde yaşanan toparlanmanın tatil talebine olumlu yansıdığını kaydeden Bedirhan Bayka, “Tüm ekonomik göstergeler 2018 ve sonrası için Rusya’da büyümeye işaret ediyor. Rus ekonomisindeki toparlanma ve refah seviyesindeki yükselişin de tatil talebine doğrudan etkisi bulunuyor. Artan tatil talebinden en çok faydalanacak ülke de şüphesiz ki Türkiye olacak. Zira Rus turistler için en önemli destinasyon Türkiye” dedi.

mitt-moskova-2018-002.jpgRUS TURİSTLERİ TÜRKİYE’DE YENİ DESTİNASYONLARLA TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ

2019 yılının Türkiye ve Rusya’da karşılıklı kültür ve turizm yılı ilan edildiğini hatırlatan Bedirhan Bayka, bu süreçte Rus turistlerin Antalya’nın yanı sıra Türkiye’nin diğer destinasyonlarına da ilgisini arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bayka konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere, Rus misafirlerimiz ülkemizde öncelikle Antalya, İstanbul, Dalaman, Alanya, Marmaris ve Bodrum destinasyonlarımızı tercih ediyor. Rus halkının kültürümüze ve Türk mutfağına olan ilgisini biliyoruz. Buradan yola çıkarak, Kapadokya, Pamukkale, Çanakkale, Bursa, Gaziantep, Hatay Mardin, Urfa gibi şehirlerimiz de tarih, kültür ve gastronomi ile buluşturan turlarla tanıtmak ve pazarlamak istiyoruz. Özellikle gastronomi turlarını ülkemizin her bölgesine taşımak istiyoruz. Şehir turları açısından da Rus turistlerin Ege’nin incisi İzmir’e olan ilgisini canlandıracak tanıtım çalışmaları yapılmasını sağlamak istiyoruz.”

mitt-moskova-2018-003.jpgMITT Moskova Fuarı Hakkında: 1994 yılından bu yana Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Fuarı bu yıl 13-15 Mart 2018 tarihleri arasında 25’inci kez gerçekleştirildi. Rusya ve BDT’nin en önemli turizm fuarı olan MITT Moskova Fuarı dünyanın da en büyük 5 turizm fuarı arasında gösteriliyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katıldığı MITT Moskova Turizm Fuarı’nda Türkiye, 1254 metrekarelik alanda kurulan alanda temsil edilirken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) da fuarda bir stand ile temsil edildi. Fuara; TÜRSAB adına Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Bedirhan Bayka ve Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Cansu Çam katıldı.

Bu haber toplam 6502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.