• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Bedir Turizm: Turizmin önü açılmalı

Bedir Turizm: Turizmin önü açılmalı
Bedir Turizm’in sahibi Mustafa Kırk, Irak, Libye, Cezayir gibi ülkelere Türkiye’nin vize zorluu çıkarmasının önünün açılması gerektiğini söyledi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’ye 30 yıldanberi Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden turist getiren Bedir Turizm’in sahibi Mustafa Kırk, Irak, Libye, Cezayir gibi ülkelere Türkiye’nin vize zorluu çıkarmasının önünün açılması gerektiğini söyledi. Mustafa Kırk “Savaşa alışkın pazarların önünü açmalıyız. Orada harcanamayan büyük paralar var. Bu ülkelerin bu paraları Türkiye’den başka harcayacak yerleri yok” dedi.

PARA HARCAYACAK YER ARIYORLAR
Cezayir’in yüzde 10-13 oranında rakamlarla dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Mustafa Kırk “Cezayir gaz çıkınca zengin oldu. Halen çok bakir bir ülke ve Türkiye’yi çok seviyorlar. Bizin yerimize Dubai’ye gidiyorlar ama memnun değiller. Bu ülkeler zenginleşiyor. Paralarını harcayacak ve yatırım yapacak yer arıyorlar.

mustafek-kirt2.jpg

DUBAİ KADAR OLAMADIK
Mustafa Kırk, Pakistan, Afganistan ve Libya pazarlarından kimsenin gelmidiğini bu pazarlara çalışan seyahat acentelerinin erimeye başladığını belirterek “Anladığımız kadarıyla oralarda görevli elçilerin yetkileri kısıtlı ve elleri kolları bağlı. Her pasaportu Ankara’ya soruyorlar. Onlarda bildikleri gibi yapıyorlar. Olan bize oluyor. Turist Dubai’ye kaçıyor. Bir Dubai kadar olamadık. Orada acenteler 100 bin dolar teminat yatırıyor.Bir kişi kaçarsa teminetını yakıyor. Lisansını bile iptal ediyor. Bizde ise kurunun yanında yaşta yanıyor. Biz kontrolümüz altında zengin para harcayan, turist getiriyoruz. Türkiye’nin uygulaması karşısında mütekabiliyet gereği bu alkelerde Türk vatandaşlarına izeyite başlatı. Bu işin sonu nereye varacak?”

İSTANBUL-KAHİRE-PARİS YAPIYORUZ
Mustafa Kırk, alternative pazarlar olarak Güney Amerika ve Çin’den turist getirmeye çalıştıklarını belirterek “İstanbul, Kahire, Paris olarak üç destinasyonlu programlara başladık. Geçen yıl Avustralya’dan böyle 20 seri yapmıştım. Arap turist Karadeniz’e kaydı. Artık THY Karadeniz’e, hatta Kastamonu’ya bile Körfez ülkelerinden sefer yapmaya başladı. Bu arada Körfez ülkeleri turisti Gürcistan ve Bosne-Hersek’e kaydı. İran Allah’a şükür iyi gidiyor.”

KÖRGEZ ÜLKELERİNDE TÜRK HAFTASI YAPALIM
Mustafa Kırk sanatçıları ve dizi oyuncularını alarak Körfez ülkelerinde Türk Haftası yapmak gerektiğini belirterek “Körfez zengin. Kestane şekeri, İskenden kebap, baklava ikram edelim. Yiyen insan Türkiye’yi yaşıyor ama bu yetmiyor. Aklına Türkiye yerleşiyor ve Türkiye’ye geliyor” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.