• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Başkanlar turizm için el ele verdi

Başkanlar turizm için el ele verdi
Ortaca Kente Kont Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Gurubu'nun yürüttüğü Turizm Destinasyonu Projesi'nde başkanlar görüş birliğine vardı.

ORTACA- Ortaca Kente Kont Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Gurubu'nun yürüttüğü Turizm Destinasyonu Projesi kapsamında bölge belediye başkanları bir araya geldi. Toplantıda turizm konusunda birlikte hareket edilmesi bu yönde çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi konusunda tüm belediye başkanları görüş birliğine vardı.
Ortaca Belediyesi Başkanlık Makamı'nda yapılan toplantıya Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz,. Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Bey obası Belediye Başkanı Besim Özbek, İberotel Sarıgerme Park Genel Müdürü Yavuz Zeybek Muğla Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulundan Öğretim Görevlileri Ali Türker ve Feridun Duman katıldı.

BÖLGE İÇİN TURİZM DESTİNASYONU KURULMALI
Toplantıda turizm potansiyeli açısından bölgenin bütün olarak değerlendirilerek güçlü, ve zayıf yönlerin tespit edilmesi, fırsatların ortaya çıkılmasının önemi üzerinde görüşüldü. Muğla üniversitesi Öğretim görevlileri Ali Türker, Feridun Duman toplantıda yapmış oldukları sunumda bölgenin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ve bölge için turizm destinasyonu kurulmasının önemli olduğunu belirttiler.

İLÇE VE BELDELER EKONOMİK OLARAK TURİZMDEN FAYDALANMIYOR
Yapılan toplantıda konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; " Bölgede önemli bir turizm potansiyeli olmasına rağmen ilçe ve beldelerin ekonomik olarak bu potansiyelden faydalanmadıklarını bunun için alternatif turizm değerlerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bu yönde çalışmalarımızı devam etmeliyiz" diye konuştu.

TURİZM İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK
Sarıgerme Park Genel Müdürü Yavuz Zeybek ise; "Turizmin sadece deniz kum ve güneşten ibaret değildir. Bölgenin muhteşem bir tarihi ve doğa dokusuna sahip olduğunu bu potansiyellerinin ortaya çıkarılmasıyla turizmin daha da güçlenecektir" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.