• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 20 °C

Başkan Sözen:Kışın Avrupa futbol takımlarına talibiz

Başkan Sözen:Kışın Avrupa futbol takımlarına talibiz
Manavgat Belediye Şükrü Sözen, turizm altyapı çalışmalarıyla her yıl 5 milyon turistin konakladığı Manavgat'ta turizmi 6-7 aydan 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-ANTALYA - Manavgat Belediye Şükrü Sözen, 250 binin üstünde yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olduklarini söyledi. Sözen, turizm altyapı çalışmalarıyla her yıl 5 milyon turistin konakladığı Manavgat'ta turizmi 6-7 aydan 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

manavgat-belediye-sukru-sozen.jpg100 BİN TURİZM ÇALIŞANI VAR
Başkan Sözen şunları anlattı: 'Dünyanin en konforlu kaliteli standartları AB değerlerinin üzerinde olan konaklama tesislerimiz var. Tesislerin aktif sezonda doluluk oranları yüksek olurken , kasım ayı sonlarında turizmcilerin ifadesiyle ''ölü sezon'a giriyoruz. Bacasız sanayi denilen turizm, başta bölgemiz olarak ülke ekonomisine girdi sağlıyor ve istihdam sağlıyor. Konaklama tesislerimizde çalışan 100 bin turizm çalışanı var.

manavgat-belediye-sukru-sozen-001.jpgSPOR TAKIMLARINI BEKLİYORUZ
Ölü sezonda bu rakamın büyük bir bölümü işsiz kalacak. Bölgemizde turizmi 12 aya çıkarmak için kış turizmini canlı tutmalıyız. Avrupa'nın ünlü futbol, bisiklet, tenis, oryantiring takımlarını otellerimize çekmeliyiz. Bölgemizde ülkemizin ve Avrupa'nın kışın futbol, bisiklet, tenis takımlarını antremanlarını Manavgat'ta ağırlamaya talibiz. Titreyengöl-Sorgun'da Avrupalı bisiklet takımlarını ağırlamak için Oymapınar'a kadar bisiklet yolu yaptık.

manavgat-belediye-sukru-sozen-002.jpgKıŞıN TESISLERI AÇıK TUTMALıYıZ
Altrenatif turizmde Antalya'nın en ayrıcalıklı destinasyonuyuz. Kışın konaklama tesislerimizi açık tutarak turizm çalışanı istihdamını canlı tutmalıyız. Turizm sektöründe en az 50 birim ekmek kazanıyor. Bu bacasız sanayinin kiymetini iyi bilmeliyiz. Turizm aynı zamanda ülkemizin cari açığını kapatan sektör.'

manavgat-belediye-sukru-sozen-003.jpg
manavgat-belediye-sukru-sozen-004.jpg
manavgat-belediye-sukru-sozen-005.jpg

Bu haber toplam 4263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.