• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Başkan Sözen: 40 yıl içinde turizmde dünya markası olduk

Başkan Sözen: 40 yıl içinde turizmde dünya markası olduk
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçen yıl 40 içerisinde Manavgat'ın yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük destinasyonu olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT / ANTALYA , 55 yıl önce Side- Manavgat destinasyonunda 5 pansiyonla başlayan turizm bugün 250 bin yatak kapasiteli bir turizm destinasyonuna ulaştı. Antalya'ya gelen turistin 6 milyonunu ağırlayan Side- Manavgat destinasyonunda 185 4 ve 5 yıldızlı otel bulunuyor.
1970'li yıllarda nüfusu 10 bin olan Manavgat bugün turizn isdihdamına bağlı nüfusu 260 bine ulaştı.Manavgat Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü(SGK)M üdürlüğü verilerine göre bölgeede 115 bin sigortalı turizm çalışanı bulunuyor.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen.jpg
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-001.jpg
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-002.jpgMERHUM BABAMDAN BELEDİYECİLİK MİRASI KALDI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçen yıl 40 içerisinde Manavgat'ın yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük destinasyonu olduğunu söyledi. Manavgat'ta turizmin her geçen gün ivme kazanmasına merhum babası belediye başkanı İbrahim Sözen'in çalışmaları ve Ankara'ya gidip gelmeleriyle genç yaşta tanışma fırsatı elde ettiğini belirten Sözen, ''Merhum babamın belediyecilikteki turizm çalışması tecrübesi bize en büyük bilgi birikimi mirası oldu. Turizmle genç yaşta tanıdım. Bugün Manavgat'ın turizmde bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese mişnnetarım. Teşekkür ederim. Manavgat'ın başat sektörü turizmdir. Halkımızda Manavgat'taki turimcilerimizde turizmi benimsediği için bu başarıyı yakaladık. ''dedi.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-003.jpg
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-004.jpg

5 MİLYON TURİST AĞIRLIYORUZ
Bölgeye gelen turistlerin yüzde 48'nin Alkmanlar oluşturduğunu , bunu yüzde 27 ilr Ruslar oluşturduğunu belirten Sözen, Alman ve Ruslardan sonra Hollanda, Belçika, Polonya, ve KUZEY Avrupa ülkeleriin takip ettiğini kaydetti. Sözen sözlerini şu sözlerde sürdürdü:'' Müşteri memnuniyeti anket sonuçlarında bölgemize gelen turistlerin başta konaklama olmak üzere memnuniyetleri yüzde 95 seviyesinde olması., bölgemizin turimde bir dünya markası olduğunun açık gösterhgesidir. Bölgemiz yıllık 5 milyon turist ağırlamaya bağlı ülke ekonomisine yıll 4 milyar dolar döviz girdisi sağlıyor. Her 5 ve 4 yıldızlı otel bir bacasız sanayi. Turizmden 50'nin üzerinde iş sektörü ekmek yiyor. ''

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-005.jpg

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-006.jpg

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-007.jpg

Bu haber toplam 1835 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.