• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Başkan Böcek:Antalya’da, bir yılda 80 milyon 200 bin geceleme yapılıyor

Başkan Böcek:Antalya’da, bir yılda 80 milyon 200 bin geceleme yapılıyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Hedefimizde yaklaşık 500 milyon liralık alt yapı yatırım yapmak var.''dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Partisinin İzmir'de düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı. Başkan Böcek yerelden kalkınma konusunda belediye başkanları ile birlikte fikir, öneri ve proje paylaşımında bulunduklarını belirterek turizmde ayak bastı parası konusunda kazancın en azından yarısının Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlıklarına verilmesi önerisini yineledi. bocek.jpgTürk turizminin kalbinin Antalya olduğuna dikkat çeken Başkan Böcek:'' Antalya’nın ilçe belediye başkanları ile birlikte turizm birliği kuracağız. Türkiye turizminin en az % 67’si Antalya’da. Bir yılda 80 milyon 200 bin geceleme yapılıyor Antalya’da. İstanbul’da 20 milyon mesela. En azından % 50’si Antalya’ya harcansın. Hedefimizde yaklaşık 500 milyon liralık alt yapı yatırım yapmak var.''dedi.

t

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısına katılmak üzere İzmir’e gitti. Başkan Böcek, toplantı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediye başkanları ile birlikte İzmir’de Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı. Başkan Böcek bugün de ‘Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler’ Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması adı altında gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Başkan Böcek gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanları ile ortak toplantılarla illerin genel sorunlarını konuştuklarını, neler yapılabileceği ile ilgili öneri ve proje paylaşımında bulunduklarını söyledi.

bocek-001.jpgYEREL YÖNETİME SORULMALI

10 büyükşehir belediye başkanı bir araya gelerek, yerel yönetimler kanunu ile ilgili neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Böcek, özellikle turizm tanıtma ajansı kurulması ve içeriği konusunda önerileri olduğunu anlattı. Başkan Böcek, turizm, çevre, maden ruhsatı, taş ocakları gibi konularda yerinde yönetim anlayışı çerçevesinde o ilin yerel yönetimine sorulmasının ve görüşlerinin alınması konusunda çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

bocek-002.jpgGÜZEL FİKİRLER OLUŞUYOR

Turizm açısından arıtmanın önemine değinen Başkan Böcek, “Arıtmalarımızı büyütüyoruz, geliştiriyoruz. Bu sene hedefimiz 16 milyon turiste ev sahipliği yapmak. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz 20 milyon. 20 milyona baktığımızda bizim 4 milyonu da yurdum insanı. Antalyamızın 2 milyon 426 bin nüfusu var. Türkiye’de İstanbul’dan sonra geliyoruz. Yani biz Antalya’da 22 milyona hitap ediyoruz ama gelen para 2 milyon 426 bin. Yani 20 milyonun üzerinde bir şehri yönetmeye çalışıyoruz. Ama payımız 2 milyona göre. Toplantılarda bunları konuştuk. Belediye başkanları olarak birbirimize nasıl katkı koyabiliriz bunları konuştuk. Güzel fikirler, düşünceler oluşuyor” şeklinde konuştu.

EN AZINDAN YARISI VERİLSİN

İzmir’den güzel haberlerle döneceklerini belirten Başkan Böcek özellikle turistlerin ayak bastı parası konusunda % 50’si Antalya’ya bırakılsın önerisi olduğunu hatırlattı. Antalya’nın ilçe belediye başkanları ile birlikte turizm birliği kuracaklarını anlatan Başkan Böcek, “Türkiye turizminin en az % 67’si Antalya’da. Bir yılda 80 milyon 200 bin geceleme yapılıyor Antalya’da. İstanbul’da 20 milyon mesela. En azından % 50’si Antalya’ya harcansın. Hedefimizde yaklaşık 500 milyon liralık alt yapı yatırım yapmak var. Dünyada şehircilik vergisi vardır. Antalya’da kazanılan kısmın en azından yarısı Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerine verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA İÇİN ÇİVİ ÇAKAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliye toplantısında Antalya’nın sorunlarını kısaca bahsetme imkânı bulduklarını belirten Başkan Böcek, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız şehrinizi anlatın diye 5’er dakika süre verdi. Biz hızla Antalyamızı anlattık. Türkiye’de 5. borçlu belediye olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde 200 milyon TL borçlanma aldık. Önce imzalanmıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız buna destek oldu. Biz bugüne kadar ülkemiz için, Antalyamız için çivi çakan herkese de teşekkür ettik. Kimseyi de ötekileştirmedik. Bundan sonra da önümüzdeki süreçte Antalya’mızı en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz”

YERELDEN KALKINACAĞIZ

Bundan sonraki belediye başkanları toplantısının Adana ve ardından Antalya’da olacağına dikkat çeken Başkan Böcek, Antalya’nın turizmin yanı sıra tarımın başkenti olduğunu vurguladı. Türkiye’nin sebze ve meyve üretiminde yarıdan fazlasının Antalya’da üretildiğine dikkat çeken Başkan Böcek,” Besicilikle ilgili ucuz et hizmetimize başladık. İlk satış mağazamızı Kepez bölgemizde hizmete açıyoruz, ardından sırasıyla bütün ilçelerimizde gerçekleştireceğiz. Kısacası yerelden kalkınacağız” dedi

Bu haber toplam 4119 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.