• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Bakan Kurtulmuş: Türsab'ta seçim görevlileri işbaşında

Bakan Kurtulmuş: Türsab'ta seçim görevlileri işbaşında
TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem’e Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş seçimlerin yasal sürede gerçekleşeceğini söyledi.

İZMİR- TÜRSAB Adayı Hasan Erdem'e  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, seçim kayyumunun Bakanlık tarafından atandığını ve seçimlerin yasal sürede gerçekleşeceğini söyledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde "Güçlü TÜRSAB Güçlü Türkiye" sloganıyla çalışmalar gerçekleştiren TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

hasan-erdem-bakan-kurtulmus.jpgİzmir'de düzenlenen Travel Turkey Fuarı'nda gerçekleşen ikili görüşmede ertelenen TÜRSAB seçimlerinin öncelikle sektöre ve kurumun imajına büyük bir darbe vurduğunu söyledi. Mevcut TÜRSAB yönetiminin sandığın iradesinden kaçmak adına seçimlere 1 hafta kala yersiz ve sudan bahanelerle seçimi ertelediğini hatırlatan Erdem, "Keşke mevcut TÜRSAB yönetimi sandıktan kaçmak yerine üyelerimizin iradesine bizim kadar güvenseydi. Belki kazanabilir belki kaybedebilirlerdi ama kazanan her daim demokrasi olurdu" dedi.

hasan-erdem-bakan-kurtulmus-001.jpgSEKTÖR SEÇİMİ BEKLİYOR
Erdem, şöyle konuştu: "Kişisel menfaatler neticesinde seçimi "Genel kurulda kavga olabilir" diyerek ertelemek, 1 hafta sonra da, "Bizde kavga olmaz" diye beyanat vermek hem acentelerimizin hem de kurumumuzun kamuoyundaki itibarını yok etmiştir. 45 yıllık TÜRSAB'ı kimsenin bu duruma düşürmeye hakkı yoktur. Mevcut Başkan eğer üyelerimizin menfaatine yönelik adil ve demokratik bir yönetim anlayışı sergileseydi biz onu başımızın üzerinden tutardık. Muhalefet olarak aslında buna sadece muhalefet de demek doğru değil tabanın neredeyse yüzde 80'i artık değişim istiyor. Gönül isterdi ki yönetimin bu basiretsizliği olmasaydı da seçimleri 22 dönemdir olduğu gibi kendi içimizde gerçekleştirseydik. Fakat bugün gelinen noktada seçimlerimiz artık Bakanlığımız yetkisinde yapılacak. Sektör temsilcileri olarak Bakanlığımızın en kısa süre içerisinde seçim tarihi vereceğine yönelik inancımız tamdır."


hasan-erdem-bakan-kurtulmus-002.jpg"SEÇİM TARİHİ EN KISA SÜREDE VERİLECEK"

TÜRSAB'da yaşanan son gelişmelerin Bakanlık olarak kendilerini de çok üzdüğünü belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 45 yıllık köklü bir mazisi olan turizm sektörünün en stratejik kurumlarından TÜRSAB'da yaşanan süreci üzüntüyle takip ettik. Geldiğimiz noktada yasa hükmünde seçimlerin Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmesi hükmü var. TÜRSAB'da ertelenen seçimi gerçekleştirmek adına talimatı verdim. Seçim kayyumu bakanlığımız tarafından atandı. Yetkili arkadaşlarımız şuan görevlerinin başında. Eminim ki en kısa süre içerisinde seçim tarihi verilecektir."

hasan-erdem-bakan-kurtulmus-003.jpghasan-erdem-bakan-kurtulmus-004.jpgYapılan görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem Travel Turkey Fuarı'nda protokol onuruna düzenlenen yemeğe birlikte katıldılar.

Bu haber toplam 3829 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.