• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Bakan Ersoy: Turizmcilere koronavirüs desteği gelecek

Bakan Ersoy: Turizmcilere koronavirüs desteği gelecek
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katıldı. Bakan Ersoy Koronavirüs'e karşı alınacak sektörel önlemleri ve eylem planlarını açıkladı.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticelerinde turizmcilere yönelik desteklerin geleceğini bildirdi. Türkiye'ye dün itibarıyla giriş yapan Koronavirüs'ün salgına dönüşmemesi için oluşturulan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gerçekleştirdiği Bilim Kurulu Toplantısı'na Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katıldı. Bakan Ersoy Koronavirüs'e karşı alınacak sektörel önlemleri ve eylem planlarını açıkladı.
saglik-turizm-ticaret-bakanlari.JPGTürkiye'de hastalığın salgına dönüşmemesi adına devlet nezdinde yürütülen hassas çalışmalar Sağlık Bakanlığı önderliğinde yapılıyor. Koronavirüs'e karşı oluşturulan Bilim Kurulu Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katıldı. Bakan Ersoy turizm endüstrisine ilişkin yürütülen çalışmaları açıkladı.

bakan-ersoy-055.jpg15 NİSAN HASSAS TARİH

Bakan Ersoy virüse yönelik alınan önlemleri sıralarken sektöre de mesaj verdi. Özellikle turizm sezonunun nisan ayına ertelenmesi görüşünde karar kıldıklarını belirtirken, ülke açısından daha sağlıklı olacağını ifade etti.

Ersoy "15 Nisan hassas tarih. Turizm talebi nisan sonuna ertelenecek. Turizm hareketliliğini cezbettirmek yerine geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlamak daha iyi. Mart sonu yaz sezonu başlangıcı biz bunu otelcilere birlikleriyle de konuştuk sezon başlangıcını mart sonu değil nisan sonu planlamalarını öneriyoruz. Önemli olan mart-nisan ayında bir sayı yakalamak değil, sonrasında virüsün riskinin azalmaya başladığı dönemlerde bir sayı yakalamak Türkiye açısından çok çok önemli. Otel birlikleri de özellikle zincir oteller, aynı bölgede 2 tane 3 tane oteli olanlar 1 tanesini açacak yani biz arzı nisan sonuna ertelemiş olacağız." dedi.

SEKTÖREL DESTEK YOLDA

Bakan Ersoy turizmcilere yönelik de bir müjde verdi. Sektör temsilcileri ile toplantı yaptıklarını ifade eden bakan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de yaptıkları görüşmeler neticelerinde turizmcilere yönelik desteklerin geleceğini belirterek "Dün sektör temsilcileriyle toplantı yaptık. Hazine ve Maliye Bakanı ile de görüşme sağladık. En geç 1 hafta içerisinde sektörel desteklerle ilgili net bir açıklama da yapacağız" dedi.

ORGANİZASYONLARA ERTELEME

Bakan Ersoy kültürel organizasyon ve etkinliklere ilişkin de ertelenme konularının gündemde olduğunu bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy "Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili bakanlığımza bağlı Genel Müdürlüklerle programların Nisan sonrasına ertelemek de gündemde. Bunu yarın netleştireceğiz. Mart'ın sonrası ve Nisan'ın 15'i ila sonu arasını en fazla hassasiyetle geçirirsekhem sektör hem de Türkiye açısından daha faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

CRUİSE GEMİLERİNE ÖNLEM

Koronavirüs'ün en çok görüldüğü yerlerden biri olan Cruise gemileri konusunda da özellikle hassas davrandıklarını belirten Bakan Ersoy, gemilerden çok sağlığın ön planda olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy şöyle devam etti: "Cruise gemisinin yolcu profiliyle alakalı olarak gemilerin yanaşmasına kapalıyız. Bazı ülkelere trafiğimiz kapalı. Trafiğimizin kapalı olduğu ülkedeki virüs profilini taşıyorsa zaten o kapsama giriyor. Ağır vakaların yaşandığı courise gemileri, ilk hazırlıksız yakalanan gemilerdi. Şu anda sağlık protokolü uygulamaya başladışar. İçeriye aldıkları yolcularda belirli standartları var. Uluslararası protokolleri var, protokelleri hayata geçiriyorlar. Bizim için öncelikli olan geminin protokolü ve kendisi değil bizim hangi ülkeye ne tür uygulamalar uyguluyoruz yani yolcu profili bizi ilgilendiriyor. Gemiler bizim açımızdan ikinci plandadır. “

GEMİ LİMANA YANAŞTIRILMADI

Bakan alınan önlemlere ilişkinise şu örneği verdi: “Mesela İtalya kritik olduğu dönemde Kuşadası'na gelen gemiyi yanaştırmadık. Yakın takip içinde olduğumuzu ve anlık müdahale noktasında da hemen kararlı davrandığımızı bilmiş olun.”

Bu haber toplam 3833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.