• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan Ersoy: Turizm Geliştirme Fonu çalışmaları bitiyor

Bakan Ersoy: Turizm Geliştirme Fonu çalışmaları bitiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Sivil toplum kuruluşu üyelerinden son bir görüş aldıktan sonra Turizm Geliştirme Fonu'nu hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD)’ninKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katıldığı 30. Yıl Buluşması’nda ‘Yol Gösterenler’, ‘Zamana Meydan Okuyanlar’, ‘Sınırları Aşanlar’, ‘İz birakanlar’ ve “Altın Adımlar’ ödülleri verildi. 

turkiye-turizm-yatirimcilari-dernegi.pngKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) 30. Yıl Buluşması ve Ödül Töreni’nde Turizm Geliştirme Fonu'nun hızlı bir şekilde bu yıl içinde hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek "Bununla ilgili yasal çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Sivil toplum kuruluşu üyelerinden son bir görüş aldıktan sonra hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Biz de eksik kalan bu yönümüzü tamamlayarak turizmde istediğimiz yere geleceğiz." dedi.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,.pngHEDEFLERE HIZLI KOŞMALIYIZ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı’nın  icraatçı bakanlıklara, sektöründen gelen kişileri atayarak çok büyük bir farklılık yarattığını belirterek öncelikli amaçlarının hızlı olmak ve daha büyük hedeflere koşmak olduğunu söyledi. Hedefler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili sektörlerde stratejilerde köklü değişikliklere giderek yeni yapılanmalara başladıklarını belirten Ersoy, göreve geldiği günden beri turizm gelirlerinin yükseltilmesine çalışıldığını anlattı.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-001.pngİNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR
Gelirleri yükseltmenin, sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde devam ettirilebiliyorsa değerli olduğunu, aksi halde  bir öneminin olmadığını belirten Ersoy şöyle devam etti: "Bu yüzden kalıcı yatırımlar yapmamız lazım. En önemli yatırımımız insan kaynağı. Gelirlerimiz arttıkça, elde ettiğimiz gelirin büyük bir kısmını insan kaynağına yatırım için harcamamız gerekiyor. Hizmet eden personelin kalitesini arttırmamız, onları yetiştirmemiz, onların uzun süreli istihdamını sağlamamız gerekiyor. Gelir arttırmanın en önemli etkenlerinden biri, tesislerimizde renovasyon yapmaya devam etmeliyiz. Dünyada turizmde büyük bir rekabet yaşanıyor. Büyük pastadan pay almak isteyen çok fazla rakip bulunuyor. Rakiplerden ayrışmak için konseptlere yatırım yapmaya devam edilmesi gerekiyor

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-002.png
ttyd-mehmet-ersoy-001.jpgFARKINDALIK YARATMALIYIZ
Turizmde teknolojinin ve dijitalleşmenin giderek yaygınlaştığını, Türkiye’nin bu yarışta yol alması için dijitalleşmeye uyum sağlaması gerektiğini belirten Ersoy, şöyle devam etti:
"Türkiye olarak, turizm sektörü olarak farkındalık yaratmaya hazırız. Artık bir üst lige çıkmak için gerekli altyapımız, bilgimiz var. Bunu ısrarlı bir şekilde bu yıldan itibaren harekete geçirmemiz lazım. Devlet, politikası gereği bütün sektörlere destek olmak görevi ama yükü çok ağır. Eğer bu işi sadece devletle yapmakla ısrar edersek, hedeflerimize 20 yılda zor varırız. Bizim böyle kaybedecek bir vaktimiz yok. Çok hızlı yol almalıyız, kendimizi geliştirmeliyiz."

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-003.png
70 MILYAR DOLAR HEDEF KOYUYORUZ
Bakan Ersoy, Türkiye'nin bu yıl sonu itibarıyla açıklanacak rakamlara göre 5-6 milyonu yurt dışında yaşayan Türkler olmak üzere 45 milyon turist ağırlayacağını söyledi.Turizm Geliştirme Fonu’nun sektörün gelişimine etkili olacağını söyleyen Bakan Ersoy, turizmdeki 2023 hedefini revize ederek 50 milyon değil, 70 milyon turist ve 70 milyar dolar gelir olduğunu söyledi. Bakan Ersoy “Türkiye turizminin 70 milyona ulaşmasında bir sıkıntı görmüyorum. Çok rahat bir şekilde hedefe doğru gidiyoruz. Önemli olan gelirlerimizi aynı doğrultuda hızlı bir şekilde arttırmamız. Burada 70 milyar dolar bir hedef koyuyoruz. Bu hedef de çok gerçek dışı bir hedef değildir” dedi.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-004.png
kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-005.pngTURİZM GELİŞTİRME FONU İLE GELİRLERİNİ YÜKSELTMİŞLER
Bakan Ersoy, turizm geliri yüksek ülkelere bakıldığında, kişi başı gelirin çok daha yüksek olduğunun görüleceğini belirterek şu örnekleri verdi:
”ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Yunanistan, Singapur, Dubai… Bunların bir ortak özelliği var Turizm Geliştirme Fonu. Bu ve buna benzer fonları yarattıktan sonra çok hızlı bir şekilde yol almaya başlamışlar. Hızla hem turizm sayılarını hem de turizm gelirlerini yükseltmişler. Bir şeyleri kalıcı yapmak istiyorsak, bizim de bu fonu hızlı bir şekilde bu yıl içinde hayata geçirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili yasal çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Sivil toplum kuruluşu üyelerinden son bir görüş aldıktan sonra hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Biz de eksik kalan bu yönümüzü tamamlayarak turizmde istediğimiz yere geleceğiz." 

ttyd-oya-narin.jpgOYA NARİN: YATIRIMCI SANATKARDIR
TTYD Başkanı Oya Narin, 1960 ile 1995 yılları arasında turizm yatırımcılarının çok zor dönemlerden geçtiğini hatırlatarak “1960’lardan günümüze bu bayrağı taşıyanlara vef borcumuzu ödemek, taçlandırmak, ödüllendirmek istiyoruz. turizm yatırımcısı bir sanatkardır. Hayal eder, planlar. gerçekleştirir ve sabırla geri dönüşü bekler. Planlama 3-4 yıl sürebilir, ama geri dönüşü 10-15 yıl bekleyen yatırımcılar cesur insanlardır. Bugüne kadar yatırımcılar 600 milyon turist  ile ülkemize 600 milyar dolar kazındırmışlardır. Türkiye’nin havasında suyunda mucizeler saklıdır.” dedi.

ttyd-ali-yerlikaya-istanbul-valisi.jpgVALİ YERLİKAYA: TURİZM ASAYİŞİ TOPLANTILARINI BAŞLATTIK
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul turizminde iz bırakan ve kandil olan yatırımcıların ‘aşk’ ve ‘tutku’ ile başarılı olduklarını belirterek şöyle konuştu: “İstanbul’da turizm 24.1 oranında arttıve 13 milyon 423 bin turist geldi.Turistin İstanbul’dan memnun ayrılması için başta Kültür ve Turizm İl müdürlüğü olmak üzere tüm birimlerle sohbet toplantıları başlattık. Artık aylık ‘turizm asayişi’ toplantıları yapacağız. İnanan ve tutkuyla çalışan yatırımcılar var. İstanbul’un 15 milyon turisti yakalaması için çalışacağız. Türkiye’ye gelen turistin kişi başına 1000 dolar harcaması hedefine tek kalp, tek ruh olarak çalışarak ulaşacağına inanıyoruz”

ttyd-mehmet-ersoy-002.jpg
ttyd-mehmet-ersoy-003.jpg
ttyd-mehmet-ersoy-004.jpg

Bu haber toplam 4033 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.