• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Ersoy: Şile, Alaçatı gibi bir atmosfere kavuşabilir"

Bakan Ersoy: Şile, Alaçatı gibi bir atmosfere kavuşabilir"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’un Şile ilçesinde AK Parti İlçe Seçim Merkezi, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Bakan Ersoy: Şile, Alaçatı gibi bir atmosfere kavuşabilir"

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,, Şile’nin kısa tatil sezonunun iyi bir şehir planlamasıyla uzatılmasının mümkün olduğunu belirterek "İlçeye özgü yatay bir mimariyle Şile, Alaçatı gibi bir atmosfere kavuşabilir" dedi. 

bakan-ersoy-sile-004.jpegKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’un Şile ilçesinde AK Parti İlçe Seçim Merkezi, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Şile Yeryüzü Pazarı'nı gezen Bakan Ersoy, Şile Bezi El Sanatları Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı. 

bakan-ersoy-sile.jpegBakan Ersoy’a, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Cumhur İttifakı'nın Şile Belediye Başkan Adayı İlhan Ocaklı, AK Parti, MHP ve BBP ilçe başkanları eşlik etti.

Şile’de bir otelde sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Ersoy, turizmcilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

bakan-ersoy-sile-001.jpeg"Sahil bandının geliştirilmesi lazım"

Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Şile'nin bir turizm kasabası olduğunu belirterek, "Geliştirilen projelerin birçoğunu belediye başkanlığı ile destekleyeceğiz. En önemli şey, butik turizmin yaygınlaştırılması. Hem tabana yayılmış olacak hem de herkesin turizmden bir pay alması sağlanacak. Bireysel konsept katacağınız için tadı tuzu da farklı olacak, turizmin cazibesini artıracak. Sahil bandının çok doğru planlanması ve biraz daha geliştirilmesi lazım." dedi.

bakan-ersoy-sile-002.jpegŞile'nin çok güzel bir sahil bandına sahip olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, sahildeki araç trafiğinin kontrol altına alınarak geliştirilebileceğini söyledi.

bakan-ersoy-sile-005.jpegBakan Ersoy, Şile'deki kısa tatil sezonunun çok iyi bir şehir planlamasıyla uzatılabileceğini anlatarak, ilçeye özgü yatay bir mimariyle Şile'nin Alaçatı gibi bir atmosfere kavuşabileceğini dile getirdi.

bakan-ersoy-sile-003.jpegBakan Ersoy ayrıca, ilçenin şehre çok yakın olmasının getirdiği bazı dezavantajların da sokak sağlıklaştırmalarına ağırlık verilerek giderilebileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.