• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Ersoy: Bodrum Kalesi eski canlığına kavuşacak

Bakan Ersoy: Bodrum Kalesi eski canlığına kavuşacak
Turizm sezonunun uzatılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bodrum Kalesi’nin 18 Mayıs’ta açılacağını ve eski canlılığına kavuşacağını açıklayan

BODRUM- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bodrum’da, üç aya sıkıştırıldığını ifade ettiği turizm sezonunun uzatılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bodrum Kalesi’nin 18 Mayıs’ta açılacağını ve eski canlılığına kavuşacağını açıklayan Bakan Ersoy, "Bu sene de turizm sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Bizim için önemli olan turist artışının yanı sıra gelir artışı." dedi.

mehmet-ersoy-bodrum.jpegKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum temasları kapsamında Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

Bakan Ersoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Kalesi’ndeki sahne bölümünün 1 Haziran’dan önce yerine monte edileceğini ve kalenin yeniden eski canlılığına kavuşacağını vurgulayarak "Güzel Sanatlar ve Opera bölümlerine, bu yaz bu sahnenin açılması sebebiyle, ilave turneleri buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz kale içi özellikle Bakanlığımızın da desteklediği çok yoğun bir aktivite alanı haline gelecek. Kale içi ve Bodrum merkezinin canlanması için çok faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

mehmet-ersoy-bodrum-001.jpeg"Bodrum için çok iyi bir sezon bekliyorum"

Söz verdikleri gibi Bodrum Kalesi'nin birinci etabını 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne yetiştireceklerini anlatan Bakan Ersoy, "Birinci etaplık yüzde 60'lık kısmını, 15-18 Mayıs arası açacağız." ifadesini kullandı. 

Bakan Ersoy, Bodrum Kalesi'nin kruvaziyer destinasyonları arasında olduğunu belirterek, kalenin, kruvaziyerle gelen turistlerin ziyaretine de açılacağını dile getirdi.

mehmet-ersoy-bodrum-002.jpegHızlandırılmış projelere devam edeceklerini anlatan Bakan Ersoy, "Kalan ikinci etabı da 18 Mayıs 2020'ye kesinlikle yetiştireceğiz. Finansal desteği hızlandırıyoruz. Bodrum'da kapsamlı bir müzeye ihtiyacımız var. Başkanımız bize bir yer gösterdiği zaman, Bodrum içine güzel bir su altı müzesi de yapacağız." dedi. 

Bakan Ersoy, Bodrum Deniz Ticaret Odası ile temas halinde olduklarını ve deniz turizmi için gerekli desteği vermek istediklerini de sözlerine ekledi. 

Bodrum'da turizm sezonunun uzaması gerektiğine işaret eden Bakan Ersoy, "Türkiye genelinde beklentiler çok yüksek. Geçen seneyi çok ciddi artışla kapatmıştık. Bu sene yine turizm sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Önemli olan aslında bizim için turist artışının yanı sıra gelir artışı. Bu sene Ege, Antalya'ya göre Türk turist satışlarında daha yoğun. Bodrum için çok iyi bir sezon bekliyorum.” açıklamasında bulundu.  

mehmet-ersoy-bodrum-003.jpeg"Gerçek turizm, villa turizmi değil"

AK Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tahir Ateş ile değerlendirmeler gerçekleştirdiklerini de anlatan Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Bodrum'un sorunlarını görüştük. Özellikle Bodrum'un sezonu uzatmakla ilgili sorunlarıyla alakalı Bakanlık olarak ne yapabiliriz, bunu konuştuk. Gerçek turizm, villa turizmi değil. Bizim Bodrum'u tek tip turizmden kurtarmamız lazım. 21 Mart'ta yeniden gelip, hazırlanan projeleri inceleyeceğim. Bu projeleri nasıl destekleyebileceğimiz ile ilgili kararları da alacağız. Bodrum'un acil çözülmesi gereken altyapı sorunları var. Bu iş öncelikle belediyelerin görevi ancak biz destek olmazsak Bodrum bunun altından kalkacak durumda değil."

mehmet-ersoy-bodrum-004.jpeg"Maalesef seçim öncesi fırsatçılar oluşuyor"

Bakan Ersoy,Gündoğan Çetili Burnu'nda bir firmaya ait yapımı devam eden projenin durdurulup mühürlenmesine ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

"Gündoğan'da bir firmanın, ruhsatsız, izinsiz ilave inşaat ve dolgular yaptığı bilgisi bize ulaştı ve Valiliğimizden durdurulmasını talep ettim. Valiliğimiz gerekli mühürleme işlemini yaptı. Maalesef seçim öncesi böyle fırsatçılar oluşuyor. Kapadokya'da da yaşandı böyle şeyler, burada da yaşandı. Sonunda nereye gittiğini gördük böyle olayların. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Mühürleme işlemini yaptık, bugün de suç duyurularımızı yapıyoruz. Bakanlık olarak takip edeceğiz. Türkiye'de herkesin yasalara uygun yatırım yapması lazım, inşaat yapması lazım. Gelen her talebi de kontrol edip değerlendirerek, sonuçlandıracağız."

Bakan Ersoy, beraberindekilerle Bodrum turu yaparak, esnafı da ziyaret etti. 

“Milas’ın turizmden ciddi pay almasını sağlayacağız”

Programı kapsamında Muğla’nın Milas ilçesine de giden Bakan Ersoy, arkeoloji tarihi açısından son 100 yılda bulunan en önemli tarihi eserler arasında gösterilen, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren 2 bin 400 yıllık mezar odası ve duvar resimlerinin de bulunduğu Uzunyuva Anıt Mezarı Arkeopark Alanı'nı gezdi.

Uzunyuva'da 2010'da gerçekleştirilen operasyonla gün yüzüne çıkarılan Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın bulunduğu odaya geçerek buradaki çalışmaları inceleyen Bakan Ersoy, Uzunyuva Kazı Bilim Heyeti Üyesi Prof. Dr. Adnan Diler'den bilgi aldı.

Alanda restorasyonu yapılan tarihi yapıda oluşturulan Halı Müzesi'ndeki ürünleri de inceleyen Bakan Ersoy’a, Milas Müze Müdürü Gülnaz Savran, ilçeye özgü tescilli halıları tanıttı. Bakan Ersoy ve beraberindekiler, ilçe merkezinde bulunan Baltalı Kapı'ya da giderek, Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl'dan yapının tarihi hakkında bilgi aldı.

Bakan Ersoy’a Milas’ta gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Belediye Başkan Adayı Barış Saylak eşlik etti. Tarihi Arasta Çarşısı'nda bir esnafta yemek yedikten sonra kahvehanede vatandaşlarla kahve içip sohbet eden Bakan Ersoy, vatandaşların taleplerini dinledi.

Gümüşkesen Mezar Anıtı'nda yürütülen çalışmaları da yerinde inceleyen Bakan Ersoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Milas-Bodrum Havalimanı'na ev sahipliği yapan ilçenin, turizmden aldığı payın çok yetersiz olduğunu söyledi.

Milas'ta çok güzel projeler yürütüldüğünü belirten Bakan Ersoy, "Sokak sağlıklaştırma çalışmalarına destek olacağız. Bizim tescilli binalarla ilgili bir hibe kredi programımız var. O hibe kredi programıyla projeleri destekleyip, buranın tam bir turizm şehri olmasını sağlayacağız." dedi. 

Bakan Ersoy, Milas'ın hem Bodrum'a yakınlığı hem de havalimanına sahip olmasının önemli bir değer teşkil ettiğini vurgulayarak, "Milas'ın sahip olduğu kültürel ve arkeolojik değerler, tescilli binalar, meydanlarla çok güzel potansiyeli var. İnşallah projeleri aşama aşama hayata geçirip Milas'ın da turizmden ciddi pay almasını sağlayacağız." diye konuştu.

Bakanlık olarak iki ayrı destekleme projeleri bulunduğunu anlatan Bakan Ersoy, şöyle devam etti:

"Uzunyuva Hekatomnos kral mezarını önümüzdeki sene programa dâhil edeceğiz. 12 ay kazı alanlarını destekleyen projeyi 1 Mart'ta hayata geçirdik. Buranın önümüzdeki programa dâhil edilmesini ve daha iyi kazılmasını sağlayacağız. Hem eleman hem de finansman desteği sağlamış olacağız. Hekatomnos kral mezar alanı çok önemli bir değer. UNESCO Kalıcı Miras Listesi'ne de girebilecek adaylardan biri, o yüzden de desteklenmesi lazım. Hem Milas açısından hem de Türkiye turizmi için çok önemli."

Bakan Ersoy, Milas'ta yürütülen diğer kazı ve restorasyon alanlarına desteklerinin süreceğini, ilçenin turizm pastasından yeterince faydalanması için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç ve yetkililer katıldı.

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.