• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bakan ablası Kuveyt’e büyükelçi atandı

Bakan ablası Kuveyt’e büyükelçi atandı
Bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve kimi büyükelçiliklere de atama yapılmasına ilişkin karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA- Bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve kimi büyükelçiliklere de atama yapılmasına ilişkin karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bakanlar Kurulu’nun kararnamesiyle 17 büyükelçi merkeze alınırken 21 ülkeye büyükelçi atandı. Temmuzda hazırlananDışişleri Bakanlığı’nın büyükelçiler atama taslağında Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçisi olarak yer alan Merve Kavakçı’nın isminin kararnamede yer almaması dikkat çekti.  

Aile Bakanı'nın ablası dışarıdan Kuveyt'e atandı
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak ise Dışişleri bürokrasisi dışından Kuveyt’e büyükelçi olarak atandı. Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alan Murat Mercan Tokyo’ya büyükelçi olarak atandı.  Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi nereye büyükelçi oldu?  
Eski Şanlıurfa Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlığı görevinde bulunan Abdulkadir Emin Önen’in Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (Pekin) gibi önemli bir büyükelçiliğe atanması dikkati çekti. Şerife Serap Özcoşkun Bolivya nezdinde büyükelçiliğe, Hasan Murat Mercan Tokyo Büyükelçiliği’ne, Hakkı Emre Yunt Stockholm Büyükelçiliği’ne, Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü Brüksel Büyükelçiliği’ne, Ayşe Hilal Sayan Koytak Kuveyt Büyükelçiliği’ne, Ece Öztürk Çil Bogota Büyükelçiliği’ne, Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe Guatemala Büyükelçiliği’ne, Hasan Ulusoy Sofya Büyükelçiliği’ne, İhsan Mustafa Yurdakul İslamabad Büyükelçiliği’ne, Şevki Mütevellioğlu Karakas Büyükelçiliği’ne, Kemal Demirciler Manama Büyükelçiliği’ne, Hatice Oya Tunga Çağlı Kito Büyükelçiliği’ne, Berin Makbule Tulun Windhoek Büyükelçiliği’ne, Abdülkadir Emin Önen Pekin Büyükelçiliği’ne, Metin Hüsrev Ünler Antananarivo Büyükelçiliği’ne, Hakan Kıvanç Harare Büyükelçiliği’ne, Oğuzhan Ertuğrul Kabil Büyükelçiliği’ne, Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen Encemine Büyükelçiliği’ne, Didem Ela Görkem Gökçe Santo Domingo Büyükelçiliği’ne, Tokyo Büyükelçiliği Müsteşarı Deha Erpek Sierra Leone nezdinde büyükelçiliğe, Ahmet Muhtar Gün BM Viyana Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi olarak atandı.   

BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA VE KARDEŞLERI

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt'e büyükelçi olarak atandı.

Referandum öncesinde Türkiye ve Hollanda arasındaki toplantı krizinin aktörlerinden biri olan Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt'e büyükelçi olarak atandı.

Sayan'ın bir diğer kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olduğu biliniyor.

Nazmiye Sümeyye Sayan'ın hem müdürü hem de ortağı olduğu DİGİMEG Eğitim Danışmanlık ve Medya Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti AKP'li belediyelerden aldığı yüklü ihalelerle gündeme gelmişti.

Bir başka kardeş Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda (BTK) müsteşar yardımcılığı görevini yürütüyordu, ancak 25 Mayıs 2016 tarihinde görevinden istifa etmişti.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir başka kardeşi, Ömer Fatih Sayan ise hala BTK başkanlığı görevini yürütüyor.

Sayan kardeşlerin babası olan Avukat Ramazan Sayan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son derece yakın bir isim olduğu biliniyor.

Erdoğan Hollanda krizinden sonra Fatma Betül Sayan için "Elimizde büyüyen bir kızımız" ifadesini kullanmıştı.

Bu haber toplam 6789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.