• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Bağlıkaya’nın Emin Çakmak ve camiaya özür borcu var

Bağlıkaya’nın Emin Çakmak ve camiaya özür borcu var
TÜRSAB eski Denetim Kurulu Başkanı, Hilal Turizm’in sahibi Nebil Çelebi “Firuz Bağlıkaya’nın Emin Çakmak ve camiaya özür borcu var” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği – OTSAD’ın, THY’den TÜRSAB aracılığıyla bedava bilet alarak TÜRSAB üyesi olmayan kişileri “acente personeli’ gibi göstererek 5’er bin lira alarak Kuveyt’te düzenlenen workshop’a ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde’ götürdüğüne ilişkin iddialar ortaya atıldı.İddiaların geçmişte yaşanan bir çok hatanın tekrarı olduğunu belirten TÜRSAB eski Denetim Kurulu Başkanı, Hilal Turizm’in sahibi Nebil Çelebi “Firuz Bağlıkaya’nın Emin Çakmak ve camiaya özür borcu var” dedi.

firuz-baglikaya-nebil-celebi-.jpg

firuz-baglikaya-nebil-celebi--001.jpgFiruz Bağlıkaya’yı TÜRSAB başkan adayı olması için ortaya çıkaran ekipte bulunan, ancak daha sonra aralarında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle yolları ayrılan Nebil Çelebi, Firuz Bağlıkaya’nın seçim öncesi yaptığı söylemlerinde haksız olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

firuz-baglikaya-nebil-celebi--002.jpgBAĞLIKAYA’NIN EMİN ÇAKMAK VE BAŞARAN ULUSOY HAKKINDA SÖYLEMLERİ
Nebil Çelebi, seçim kampanyası sırasında Firuz Bağlıkaya’nın Türsab başkanı adayı Emin Çakmak’ı yıpratmak için acente toplantılarında Emin Çakmak'ın info trip ve workshoplar a katılanlardan para aldığını ve THY'dan aldığı ücretsiz(free) biletleri sattığını iddia ettiğini hatırlattı. Çelebi ayrıca Firuz Bağlıkaya’nın Başaran Ulusoy'un THY 'dan Tursab adına aldığı free biletleri olur olmaz insanlara kullandırdığını iddia ettiğini belirtti.

makbuz.jpg
TURİZMCİ  Mİ, İNŞAATÇI MI?
Sapanca'da inşaat yapan Selman Aşoğlu, Golden Turizm İstanbul adlı bir acentenin personeli gibi gösterilerek Kuveyt Worshop'u için 6.100 TL para alındı. Acente olarak gösterilen inşaatçının OTSAD derneğine bağış olarak değil, Kuveyt workshop'u için ödediği 6.100 TL'nin makbuzu gösterildi. Buna göre sahte seyahat acentesi kimliği ile Kuveyt'e götürülüne inşaatçının sahte Türsab plakası ile korsan turizm yapanlardan farkı olmadığı belirtilerek "usulsüzlük uluslararası boyutlara taşındı. Böylece THY ve bakanlık aldatıldı" dediler.


firuz-baglikaya-nebil-celebi--003.jpgTÜRK HAVA YOLLARI VE BAKANLIK YANILTILDI!
Nebil Çelebi TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın OTSAD ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nı yanıltarak Kuveyt workshop’unda 10 bin acentenin hakkını, acente olmayan kişilere yedirdiğini ve acentelerin aydınlatılmayı beklediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı.

TÜRSAB’IN İŞİNİ BAŞKALARINA BIRAKTI

“Dört sene önce yola çıktığımızda seçim bilgilendirme toplantılarında Emin Çakmak'ın info trip ve workshoplara katılanlardan para aldığını ve THY'dan aldığı ücretsiz(free) biletleri sattığını iddia eden ve ayrıca Başaran Ulusoy'un THY 'dan Tursab adına aldığı free biletleri olur olmaz insanlara kullandırdığını iddia eden Firuz Bağlıkaya; Kuveyt'te Tursab'ın organize ettiği ve Tursab 2. başkanını katıldığı workshopun organizasyonunu ve idaresini başka bir derneğin uhdesine bıraktı.

ACENTECİ OLMAYAN KİŞİLERİ ACENTE GİBİ GÖSTERDİ
Üstelik Bakanlığı da bu oyuna alet edip birde gala yemeği verdirdi. Tursab'ın konaklama ve bilet bedellerini karşıladığı katılımcıların bazılarından , malum dernek acenteci olmayan bir sürü insandan kişi başı 6 bin lira alarak derneğe bağış adıyla para topladı. Yönetim e geldiği günden beri her ay bir skandal ile basına düşen Firuz Bağlıkaya'nın bakalım bundan sonraki gaffı ne olacak.

FİRUZ BAĞLIKAYA KENDİNE AİT ‘TURİZM AJANSI’ SİTESİ’NDE YAZDIRDI
Bu olaya denetim kurulunun el koyup araştırarak biran evvel rapor düzenlemesi gerektiği , kusur tespit edilirse sorumluların disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekmektedir. Kamuoyunun Turizm Ajansı tarafından bilgilendirildiği bu olayın şaibeli bir çok yönü bulunmaktadır. Firuz Bağlıkaya'nın Başaran Ulusoy yönetimini devirmek amacıyla yola çıktığı dönemde kurdurup finanse ettiği Turizm Ajansı isimli internet sitesinde çıkan bu haber üzerine Türsab şu ana kadar herhangi bir açıklamada henüz bulunmadı, oysa açıklanması netleştirilmesi gereken yığınca soru işaretleri var.

10 BINE YAKIN SEYAHAT ACENTESI AYDINLANMA BEKLIYOR
Baştan sona kadar istismar, şaibe ve etik olmayan durumların bolca içinde barındığı bu eylem hakkında oluşan beklenti bir an önce yetkililerin konuyu inceleyip muhatapları yani 10 bine yakın seyahat acentesini ilgilendiren bu konuda aydınlatmasıdır."

Bu haber toplam 7664 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.