• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Antalya 28 °C

Avrupalı turistler köylerde doğa ile barışık yaşamı seviyor

Avrupalı turistler köylerde doğa ile barışık yaşamı seviyor
Turistler su sporları sonrası doğa ile barışık köy yaşamında doğal gıdaları tatma ve çiftlik hayvanları ile birlikte olma fırsatı buluyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Antalya Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'a rafting ve kano yapmaya gelen Alman, Belçikalı ve Hollandalı turistler köy turlarını tercih ediyor. Turistler su sporları sonrası doğa ile barışık köy yaşamında doğal gıdaları tatma ve çiftlik hayvanları ile birlikte olma fırsatı buluyorlar. Köy turlarında turistler İbradi ilçesi Ormana Mahallesi'nde turizme açılan yaklaşık iki asırlık bölgenin kültürünü sergileyen hatıllı taş evleri ziyaret ediyorlar ve köylülerin yaşamı hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

avrupali-turistler-koylerde.jpgavrupali-turistler-koylerde-001.jpgDOĞAL ORTAMDA TATİL
Hollandalı köy turizmi uzmanı Marianne Otsenn, yazın deniz, kum ve güneş turizmi için Antalya'ya tatile gelen Alman, Belçika, Avusturya ve Hollandalı turistlerin, su sporları ve rafting sonrası, Taşağıl'da Çardak köyüne ve turizme açılan 150 yıllık 3 köy evine götürdüklerini söyledi.
Marianne Otsenn Avrupalı turistlere doğa ile barışık bir tatil sunduklarını belirterek program hakkında şu bilgileri verdi:
“Bucakşıhlar köyü ve Seleukeia Antik Kent'i, Oymapınar'ıgezdiriyoruz. İbradi'nin Ürünlü köyü, Altınbeşik mağarasını çok beğeniyorlar. Tarihi Eynif Ovasi'nda gezen yılkı atlarını gösteriyoruz. Göreme’de turizme açılan asırlık harç kullanmadan yapılan hatıllı evleri ziyaret ederek turu tamamlıyoruz.

avrupali-turistler-koylerde-002.jpgTURİSTLERE SÜT SAĞDIRIYORLAR
Üç köy evini restora ederek turizme kazandıran Taşağıl Muhtarı Ali Nail Arseven ”Kışın köy turuna çıkan turistlere portakal, limon ve nar bahçelerini gezdiriyoruz. Bazen de ineği olan aileleri ziyaret ederek hayvanlardan süt sağmasını öğretiyoruz. Köy evinde molalarında isteğe bağlı olarak Türk kahvesi ve yayık ayranı ikram ediyoruz” dedi.

avrupali-turistler-koylerde-003.jpgSUSAM BILE YOLUYORLAR
Muhtar Arseven, turistlerin köy turlarında nefes alma imkanı bulduklarını belirterek şöyle devam etti: “Doğa ile başbaşa kaldıklari için mutlu oluyorlar. Bölgenin özel ürünü olan susam yolma ve susam işlenmesiyle ilgili turlara katılmalarını sağlıyoruz. Köy evlerinde yaklaşık bir asır önce Manavgat’ta yaşayan köylülerden günümüze kalan eşyalarla ilgili builgiler veriyoruz. Turistlerin hepsi köy gezisi sonrası memnun ayrılıyorlar.

avrupali-turistler-koylerde-004.jpgIBRADI VE ORMANA TURIZM MARKASı OLDU
İbradi Belediye Başkani Serkan Küçükkuru, son yıllarda köy turlarıyla Avrupalı turistlerin Ormana’ya ilgisinin arttığını belirterek “İbradi Antalya’nın yeni turizm markası oldu. Turistlerin ziyaretleri ile ünü Türkiye sınırlarını aştı. Antalya’ya gelen yabancı misafirlerin mutlaka uğradıkları bölge oldu. Antalya’da yılkı atlarının yaşadığı tek yer Ormana’dır. Ayrıca 10’u aşkın yörenin kültürel yapısını simgeleyen hattıllı ev bulunuyor. Bu evleri orijinal yapılarını koruyarak kullanma ve koruma amaçlı restore ederek turizme kazandırıyoruz” dedi.

avrupali-turistler-koylerde-005.jpg
avrupali-turistler-koylerde-006.jpg
 

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.