• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Avantgarde Resort Hotel’de deniz kapandı, turistler hapsedildi

Avantgarde Resort Hotel’de deniz kapandı, turistler hapsedildi
Avantgarde Resort Hotel’in deniz tarafına Antalya Vali’sinin emriyle güvenlik güçleri kullanılarak çit çekilerek içinde konaklayan 400’ü aşkın turist karaya hapsedildi.

ANTALYA - Antalya Kemer Göynük’te bulunan Avantgarde Resort Hotel’in deniz tarafına turizme çok önem verdiği bilinen Antalya Vali’sinin emriyle güvenlik güçleri kullanılarak otelin içinde çit çekilerek içinde konaklayan 400’ü aşkın turist karaya hapsedildi. Piyasaya, devlete, bankalara borcu olduğu için Avantgarde Resort Hotel’i kayyuma mahkum eden mal sahibi olan Azeri şirketin ortaya çıkarak oynadığı oyunlar Antalya turizminde bomba gibi patladı. 

avantgard-resort-kit.jpgavantgard-resort.jpg

Türkiye’nin turizmde sıkıntılar çektiği bir dönemde oteli kayyumdan 10 yıllık kiralayan şirketi daha 2’ci yılında çıkarmak isteyen batık ve devlete yığınla borcu olan Azeri şirketten yana olunmasına şaşıranlar “Açılan davaları kaybettiler. Şimdi zorbalık başladı. Ortada 10 yıllık anlaşma varken, daha 2’inci yılında yatırım yaparak oteli yenileyen şirketi çıkarmak hiçbir yasaya sığmaz. Hele Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Vali’sinin bu konudan haberdar olduğu halde haklı, yerine haksızdan yana tavır alması içler acısı” dediler.

avantgarde-resort-hotel.jpg

OTELİN DENİZİ KAPANDI
Avantgarde Resort Hotel’in bulunduğu arazi Milli Parklar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait iki parselden oluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait parselde otelin ana binası ve konaklama tesisleri bulunuyor. Milli Parklar’a ait bölümde ise otelin sosyal tesisleri, havuzu, plajı yer alıyor.
Daha önce batan ve otele kayyumun el koymasına yol açan mal sahibi Azeri şirket Milli Parklar’dan nasıl aldığı bilinmeyen bir kararla otelin sosyal tesisler bölümüne geçişe çit çekti. Turistlerin denizden ve sosyal tesislerden yararlanmasını engelledi. Bu konuda mal sahibinden yana tavır alan yapılan Antalya Valisi’nin emriyle güvenlik güçleride çit çekilmesine yardım etti.

avantgarde.jpgAncak Milli Parklar, çitin üzerine "devlet malı" yazısına karşı çıkarak "Bizim bilgimiz dışında böyle bir şey yapılamaz" diyerek tabelaya kaldırttı.

avantgarde-resort-hotel-002.jpg

10 YILLIK ANLAŞMA VARKEN TÜRK TURİZMİNE DARBE

2015 yılında maddi sıkıntılar nedeniyle kapanan Avantgarde Resort Hotel daha sonra el koyan kayyumdan Azeri bir şirket tarafından alındı. Bayturan adlı 2 ortaklı Azeri şirketten turizmci Mustafa Özgür Yılmaz oteli 10 yıllığına kiralayarak yatırım yaptı ve yeniden faaliyete açtı.
Avantgarde Resort Hotel'de bu sürecin bu hale gelmesinde sebebinin ise daha vahim olduğu belirtilerek, halk Bankası'ndan alınan kredinin temerrüte, 604 milyon TL olarak takibe düşmesinden sonra kiracıya muhtıra göndererek kiranın bankaya ödenmesi istendi.  Ancak bunun sözleşme dışı olduğu bildirilmesi üzerine olaylar başladı.
Bunun üzerine aradan henüz 2 yıl geçtiği halde Azeri şirket kiracıyı çıkarmak için akla hayale gelmeyecek hilelere başvurdu. Açtığı davaları kaybeti. Hatta mafya tipli 'Çete' olduklarını söyleyen 40 kişi oteli basarak kiracıyı zorla çıkarmayı denedi. Ancak sonuç alamayınca son olarak Milli Parklar’dan nasıl verildiği belli olmayan bir izin ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği’ni kullanarak zorlama yollarına başvurarak turizm sezonu başlarken Türk turizmine büyük darbe vurdu.

AVANGARDE HOTEL'İN VALİLİĞE YAZDIĞI YAZI

T.C ANTALYA VALİLİĞİ

(Antalya Valiliği Ek Hizmet Binası- Bayındır Mah. Gazi bulvarı No:2

Muratpaşa /ANTALYA)

02/06/2019

:04.03.2009 tarihinde, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. arasında yapılan protokol ile geçerlilik kazanan, Antalya ili Kemer İlçesi Göynük Mahallesi 1718 ve 1720 parselde bulunan ve “Avangarde Resort Hotel” adı ile Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. tarafından, 25.11.2016 tarihinde, Antalya 4. Ticaret Mahkemesi'nin 2015/338 Esas no.lu dosyasına atanan Kayyım Arif Barış ve Şengül Gündoğdu’nun da imzası ile Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin, iflas erteleme kararı alması dolayısı ile mahkeme onayı ile kiralanan alanda, kira kontratından dolayı kiracılığımızın 25.11.2026 tarihine kadar devam ettiği bildirir, ayrıca Kemer Sulh hukuk Mahkemesi’nin 2018/386 Esas sayılı dosyasından, mahkemenin talebi üzerine, 08.03.2019 tarihinde Antalya 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/338 Esas numaralı dosyasında davacı Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. için görevlendirilen iki kayyımın imzasını taşıyan yazıda, parsel ayrımı gözetilmeksizin otelin bir bütün olarak Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'ne kiraya verildiğini belirten yazının sunulmasıyla 1718 ve 1720 parsellerdeki Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin kiracılık sıfatının bütün sorumluluklarını da yerine getirdiğinin arzı ile şirketimizin herhangi bir haksızlığa uğramaması açısından MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİ TALEBİDİR.

AÇIKLAMALAR :

Ahu Ünal Aysal Cad., No:1, Kemer, Antalya adresinde bulunan işbu dilekçeye konu Avangarde Hotel & Resort isimli otelin sahibi Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. işlerinin kötüye gitmesi ve borçlarını ödeyemez duruma düşmesinden ötürü mücbir sebep vuku bulmuş; Antalya 4. Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme konulu 2015/868 Esas sayılı dosya ile dava açmış, açılan dava ile şirket hakkında tedbir kararı uygulanarak yeni bir mücbir sebep daha ortaya çıkmıştır. İşbu mücbir sebebin geldisi de 24 Kasım 2015 tarihinde Rus Uçağının düşürülmesi olayından ötürü, 2016 yılının başından itibaren Türk ve Rus devleti arasındaki siyasi kriz nedeniyle takdir edileceği üzere 2016 turizm sezonu özellikle Antalya için çok kötü bir dönem olarak tarihe geçmesidir. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin sahibi Salam ve yetkilisi Tufan Sadygov kardeşler 2016 yaz sezonunda oteli işletmeye açamamış, çalıştıramamış ve otel kapalı kalmıştır. Bunun üzerine Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin sahibi Mustafa Özgür Yılmaz'dan kendilerine yardımcı olunması istenmiş, mücbir sebeplerden ötürü atıl duruma düşen otelin kiralanmak suretiyle çalıştırılması ve kira karşılığı olarak da Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin borçlarının ödenmesi talep edilmiştir.

Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin sahibi Mustafa Özgür Yılmaz turizmci olup, otel işletmeciliğinde bölgede ve turizm camiasında haklı bir şöhrete namzet olmuştur. Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin sahibi Mustafa Özgür Yılmaz ekte sunulu 25/11/2016 tarihli Kira Sözleşmesi ile 1718 ve 1720 parselde kurulu oteli 10 yıllığına işletmek üzere şirketi adınakiralamıştır. (Ek-1)

Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin sahibi Mustafa Özgür Yılmaz tarafından, Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'den, şirketin iflas ertelemeye konu bir işletme olmasından ötürü, mahkemenin atamış olduğu kayyumlarında sözleşmeyi onaylaması ve sözleşmenin mahkemeye bildirilmesi, Ticaret Mahkemesi hakimleri tarafından da incelemeden geçmesi istenmiştir. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., Mustafa Özgür Yılmaz'ın talebini kabul etmiş, otel sahibi Bayturan İnşaat Ve Turizm Yatırımları A.Ş. adına sözleşmeyi imzalayan Tufan Sadygov ve mahkemenin atamış olduğu kayyumlar Arif Barış ve Şengül Gündoğdu imzalamış ve 25/11/2016tarihinde Avangarde Turizm Otelcilik A.Ş. otelde 10 yıllığına kiracılık ehliyetine haiz olmuştur.

Kira bedeli cironun %23'ü kararlaştırılarak, yüksek bir meblağ bedelle kiralama yapılmış, mücbir sebeplere maruz kalan Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin borçlarının ödenmesi hedeflenmiştir. 2016 yılında kapalı olan ve hiçbir geliri olmayan Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'ne, otelin kiracısı olarak 2017 yaz sezonu ile işletmeye Avangarde Turizm Otelcilik A.Ş.'nin başlamasıyla birlikte Avangarde Turizm Otelcilik A.Ş. 32.000.000 TL. kayyımlarında bilgisi dahilinde ve Antalya 4. Ticaret Mahkemesi'nin iflas erteleme konulu 2015/868 Esas sayılı dosyasına bildirmek suretiyle ödeme yapmıştır.

Yukarıda da arz edildiği üzere; Antalya 4. Ticaret Mahkemesi 2015/338 Esas numaralı dosyası ile Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. ‘nin iflas erteleme kararı almıştır. Bu durum, 04.03.2009 tarihinde T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. arasında yapılan protokolün 7. Maddesinde belirtilen mücbir sebeplerden sayılmaktadır. Bunun üzerine; Antalya ili Kemer İlçesi Göynük mahallesi 1718 ve 1720 parselde bulunan otel, 25.11 Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin sahibi Salam Sadyogov'un oluru ve şirkete temsile yetkilisi Tufan Sadyagov'un imzasıyla; 2016 tarihinde Antalya 4. Ticaret Mahkemesi 2015/338 Esas no.lu dosyasına atanan Kayyım Arif Barış ve Şengül Gündoğdu’nun da imzası ile sayın mahkemenin denetiminde imzalanarak 10 yıllığına Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. tarafından kiralanmış olup, kiracılığımız devam etmektedir. Sözleşmemizin sona erme tarihi, 25.11.2026 dır. Antalya ili, Kemer İlçesi, Göynük mahallesi 1718 ve 1720 parselde bulunan otel parsel ayrımı gözetilmeden işletilmiş olup, resmi müşteri listesinden iki adet örneği de işbu dilekçemizin ekine sunulmuştur (Ek-2).Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş, Kemer İcra Hukuk Mahkemesi’ nde açmış oldukları 2019/7 Esas sayı numaralı mahkeme dosyasında, Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin otelden tahliyesini talep etmiş, ancak mahkeme davacı tarafın açmış olduğu tahliye davasını reddetmiştir (Ek-3 Kemer İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2019/7 Esas sayılı dosyasının gerekçeli kararı). Kiracılık sıfatının tespiti konusu ile Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. tarafından açılan ve Kemer Sulh hukuk Mahkemesi’nin 2018/386 Esas sayılı dosya numarası ile görülen davada, Sayın Mahkemenin talebi üzerine, 08.03.2019 tarihinde Antalya 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/338 Esas numaralı dosyasında davacı şirket için görevlendirilen iki kayyımın imzasını taşıyan yazıda, parsel ayrımı gözetilmeksizin oteli bir bütün olarak müvekkil şirkete kiraya verildiğini belirten beyanlarını da ekte sunduğumuzu ve bu davanın halen derdest olduğunu belirtmek isteriz.

Bunun yanında Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. vekilleri aracılığı ile Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. aleyhine Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2019/192 Esas sayılı dosyası üzerinden Antalya ili Kemer ilçesi, Göynük Mahallesi, 1720 parselde kayıtlı arazi üzerinden "zilyet olunan taşınmaza el atmanın önlenmesi" davası açarak mahkemeden ihtiyati tedbir kararı verilerek taşınmazdan Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin uzaklaştırılmasını talep etmiştir. Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2019/192 Esas sayılı dosyası üzerinden 22/03/2019 tarihinde kötü niyetli Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin ihtiyati tedbir talebini gerekçelendirmek üzere reddetmiştir. (Ek-4 Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2019/192 Esas sayılı 22/03/2019 tarihli ara kararı). Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin Antalya ili Kemer ilçesi, Göynük Mahallesi, 1720 parselden Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin el atmasının önlenmesi amacıyla açmış olduğu, tedbir talebi reddedilen görülmekte olan bir dava vardır. Konu yargıya taşınmazı ve yargı hukuki ihtilafı çözecektir. Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. olarak 1720 parsel de hak sahibi kiracı olarak zilyet olarak tasarruf hakkımızın bulunmakta olduğunu bildiğimizi işbu nedenle de Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. tedbir talebini reddettiğini çok iyi bilmekteyiz. Ekte sunmuş olduğumuz dekontlardan anlaşılacağı üzere 1720 parselin kira bedelleri şimdiye kadar Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. tarafından ödenmiştir (Ek-5,6,7 Banka Dekontları)T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü, Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'ni kiracı olarak kabul etmiş ve 1720 sayılı parsele dair ödemelerimizi kasasına intikal ettirmiştir.

Sayın makamınızın da takdir edeceği üzere söz konusu tesis 1718 ve 1720 numaralı parsel sayılı taşınmazlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde tesis otel niteliğine sahiptir. 1718 sayılı parselde bulunan ana bina ve tüm alt yapı kısmı olmadan 1720 numaralı parselin anlamı olmamakta, deniz açılan kısım olan 1720 parsel olmadan 1718 numaralı parsel bir anlam taşımamaktadır. Otelin inşası da her iki parsel bir bütün olarak kabul edilerek yapılmıştır. Örneğin; havuzun bir kısmı 1718 numaralı parselde bir kısmı 1720 numaralı parsel de kalmaktadır, kayıtlarınızda olacağı üzere otelin fiili durumu incelendiğinde bu örneklerin sayısı artacaktır. 1718 numaralı parsel devletin bir kurumu olan Hazine adına, 1720 numaralı parsel devletin diğer bir kurumu Milli Parkları adına kayıtlı olup devletin her iki kurumunun farklı yorumundan kaynaklı bir sonuçla parselleri birbirinden ayrı değerlendirmek devletimize ve kurumlarına zarar verecektir. Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş., işbu dilekçemizin ekinde sunmuş olduğumuz kira sözleşmesinden anlaşılacağı üzere Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'ne oteli kiraya vermiştir. Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'nin sahibi olarak şahsım Mustafa Özgür Yılmaz basiretli bir tacir olarak sadece 1718 numaralı parseli kiralamam ve işletmem hayatın olağan akışına aykırıdır. Kaldı ki, kira başlangıç yılı olan 2016 yılından bugüne değin iki yıldır da her iki parsel üzerinde kurulu oteli işletmekteyiz ve kira bedellerini Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. ödemekteyiz. Hatta Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nden resmi olarak şirketimizin kira alacağı bulunmaktadır. Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin sahibi yabancı uyruklu olup şirket borca batıktır. Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. borç ödeme gibi bir tavır ve çaba içinde değildir. Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş; yasaya aykırı yollarla otelden tahliye etmek istemiş, Büyük Türk Yargı'sı haklının yanında olmuş ve kötü niyetli Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. fırsat vermemiştir. Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. şimdide kurumunuzu kullanarak Devletimizin kurumlarını birbirine düşürmek suretiyle 1720 parsel üzerinde hak iddia edip otelin çalışmasını engellemek istemektedir. İşbu otelin çalışması demek Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin iflas ertelemeye konu davasında alacaklı olan gariban işçilerin yıllarca ödenmemiş icra takibine konu edilmiş maaşlarının ödenmesi demektedir.Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin sahibi ve yetkilileri garib guraba işçilerin maaşlarını ödeme gibi bir dertleri olmadığı gibi, 1720 sayılı parseli birilerine devredip üzerinden para kazanarak arkasına bakmadan gitme derdi içinde olduğu düşünülmektedir.

Kira sözleşmesinin sadece 1718 numaralı parsel için düzenlendiğinin düşünülmesi hayatın olağan akışına da aykırıdır. Kira sözleşmesi incelendiğinde 1720 parselinde şirketimize kiralandığı hayatın olağan akışına uygun olarak görülecektir.Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş. oteli kiralamış, Kemer Belediyesi’nden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı almış, Vergi Dairesi kayıtlarını yaptırarak vergi levhasını almış ticari faaliyetine başlamıştır. Kemer Belediyesi işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını 1718 ve 1720 parsel sayılı taşınmazlar için vermiş, hayatın olağan akışına uygun olarak oteli bir bütün olarak değerlendirmiştir. Ortalama bir zeka ile her iki parsel birlikte ancak bir otel olarak tanımlanabilir ve tesis bu şekilde mimarilendirilmiş ve inşa edilmiştir. (Ek-8 Vergi Levhası)

Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.; şirketimize arz edilen sözleşme içeriğine göre 1718 ve 1720 sayılı parselin içinde bulunan tüm tesisi kiralamıştır. İşbu kiralama neticesinde şirketimiz 2019 ve devamı turizm sezonları için WELCOME TUR Çayıralan Tur. Sey. Otel. İnş. Eml. Deri Kuy. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ile tek yetkililik acente sözleşmesi imzalamıştır. Bunun üzerine, Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin şirketimize kiralamış olduğu tesis için tek yetkililik anlaşması doğrultusunda oda satışları başlamıştır. 01 Mayıs 2019 tarihinden itibaren tesise müşteri girişi başlayacaktır.(Ek 9- Acente Sözleşmesi)Kira sözleşmesinde arz edildiği üzere hayatın olağan akışına uygun olmak üzere söz konusu tesis 1718 ve 1720 numaralı parsel sayılı taşınmazlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde tesis; otel olarak kabul edilmektedir.

FİZİKİ AYRIMIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ TALEBİ
Gelinen aşamada, Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğüile yapmış olduğu ana ve sulh sözleşmesini öne sürmek suretiyle 1718 ve 1720 sayılı parseli, fiziki ayrım yapmak suretiyle ayırma girişiminde bulunmaktadır. Ekte sunmuş olduğumuz tesise ait fotoğraflar incelendiğinde; her iki parsel birlikte ancak bir otel olarak tanımlanabileceğinden ve tesis bu şekilde mimarilendirilip projelendirildiğinden ve neticesinde de inşa edildiğinden Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin uygulamış olduğu fiziki ayrımın durdurulması ve önüne geçilmesi, bir önlem alınması gerekmektedir. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., şirketimize tesisi kiraya vermiş ve karşılığında kira süresinden bugüne değin nemalanmıştır. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. şirketi hakkında yasal yollara başvurularak 01.06.2019 tarihinde Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunulmuş, suç duyurusu dilekçesinde Jandarma’nın da konuya hâkim olmadığı ve tarafsız kalamadığından ötürü soruşturma dosyası Savcı talimatıyla Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülmektedir.

DEVLETİN KURUMLARINI KULLANIYOR
İşbu dilekçemizin ekinde sunmuş olduğumuz fotoğraflardan anlaşılacağı üzere; tesisin bu haliyle işletilmesi, turizme kazandırılması ve istihdam sağlayarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması mümkün değildir. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., kira akdinin 2026 yılına kadar geçerliliği olmasına rağmen; kira sözleşmesini tek taraflı ve haksız olarak fesih etmeye yönelik başlatmış olduğu hukuki girişimlerdir. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., hukuki yoldan şirketimizi tesisten tahliye edememiş, tüm davaları kaybetmiş, şimdide idari yollardan, 2016 tarihinde şirketimizle yapmış olduğu kira sözleşmesini T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü’ndengizleyerek süreci bugünlere getirmiştir. İflas erteleme kararına maruz Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin amacı şirketimize tesisi işlettirmemek ve 1720 sayılı parseli, konunun tam içeriğini bilmeyen devletimizin kurumlarını kullanmak suretiyle üçüncü şahıslara devretmek olarak anlaşılmaktadır.

KİRA SÖZLEŞMESİNDE AYRIM YOKTUR
Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından anlaşılacağı üzere tesis işletilemez hale getirilmek istenmektedir.

Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. ile şirketimizin yapmış olduğu 25.11.2016 tarihli kira sözleşmesinin bir başka hukuki dayanağı; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü’nün 04/03/2009 tarihinde Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. akdettiği "İHALE SÖZLEŞMESİ'NİN" F bendinin Genel Hükümler başlıklı 7. maddesinde yer alan "ihale konusu tesislerin tümüyle üçüncü kişilere devri, mücbir sebeplerin olması durumunda ve ihale yetkilisinin yazılı izni ile mümkündür" düzenlemesidir. Dolayısıyla ilgi A'da arz edilen dilekçe içeriğindeki sebeplerle şirketimiz kiracı sıfatıyla hak sahibi olmuştur. Aksi düşünülemez. Gelinen aşamada, Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.'nin yetkilileri şirketimizden ve kurumunuzdan her şeyi gizlediği anlaşılmaktadır. 25.11.2016 tarihli kira sözleşmesini, Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş., T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü’neibraz etme yükümlülüğünü yerine getirmemiş ve şirketimize ibrazın sağlandığı ve hiçbir sorunun olmadığını bildirmiş, şirketimizden bugüne değin kira bedellerini tahsil etmiş, hatta kira bedeli alacağımız dahi bulunmaktadır. Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.; şirketimizi ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğüiyi niyetten uzak taammüden zarar verme gayesiyle otelin/tesisin işletilmemesi yönünde haksız menfaat sağlamaktadır.

Oda satışları gerçekleştiği için 01 Mayıs 2019 tarihinde otel açılmış, misafirlerini ağırlamakta olup şehrimizin en üst idari yöneticisi Sayın Valilik Makamına bu konuyu arz etmek zorunda kaldık. Aksi halde Türk turizmi büyük bir darbeye maruz kalacaktır. Dünya turizm medyasına konu olması halinde maalesef neticesi bizleri üzecektir. Antalya’mızın tüm sorunlarına derman olan Sayın Valiliğimizin bu sorunu da çözmesi için başvuruyoruz.

YANLIŞ BİLGLENDİRME YAPILDI
Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2019/192 Esas sayılı dosyası üzerinden giden bir derdest bir dava varken ve işbu davayı açan kişi de Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. olduğundan dava sonuçlanmadan kötü niyetle can ve mal güvenliği teminin istenmesi ve bu yönde Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı’na talimat gönderilmesi ucu açık tartışmalı bir durum oluşturmamasına rağmen, kolluğun yanlış yorumlaması ve mağduriyetimize neden olan sonuçları doğurmaktadır.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na 01/06/2019 tarihinde yapmış olduğumuz suç duyurusu dilekçesinde de arz etmiş olduğumuz üzere “Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.’nin avukatı olduğunu söyleyen bir hanım efedendi eşliğinde yaklaşık on kişi ile birlikte otelin arka kapısını demir zincirini kırmak suretiyle kapıyı açmışladır ve tanıklar bu olaya şahittir. Mala zarar verme suçunu işleyen kişilerin zarar verme eylemleri devam etmektedir. Sonrasında kendilerine bu eylemi neden ve ne hakla yaptıkları sorulmuştur. Verilen cevapta biz buraya girmeye hakkımız var, buranın mülkü bize ait cevabını vermişlerdir. Otele girmeleri hususunda kendilerinin elinde yasal dayanağı olan bir mahkeme kararı olup olmadığı sorulmuş, avukat olduğunu beyan eden hanım efedendi ve yanındakiler “biz Jandarmayı çağırıp gireriz” cevabı alınmıştır. Bu kişiler müvekkilin işletmecisi olduğu otele Jandarmayı çağırmışlar ve 5-10 dakika sonra otele Jandarma’da gelmiştir.

Jandarmaya; yasal olarak otele bu kişilerin giremeyecekleri tarafımızca anlatılmış olmasına karşın Jandarma yetkilileri “ben mal ve can güvenliği sağlanması hususunda Antalya Valiliği tarafından talimat aldım, bizim hukuki görüşümüze göre işgalci olan ve ticari faaliyetimizi engelleme, hakkı olmayan yere tecavüz suçu,işyeri dokunulmazlığını ihlal suçlarını işleyen kişilere; müdahale edilmesi halinde kuvvet kullanacağını ve karakola götüreceğini söylemesi üzerine Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunularak birden fazla kişi tarafından işyeri dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz suçu ve ticari faaliyetimizi engelleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz doğmuştur. Soruşturma devam etmektedir. Konu yargıya taşınmıştır.

Kiracı olarak işletmekte olduğumuz otelde şahsımın, şirketimin, çalışanlarımın ve otelde konaklayan sadece bizim değil ülkemizin misafirlerinin can ve mal güvenliği bulunmamaktadır.

Yine işbu dilekçemizin ekinde sunmuş olduğumuz acente sözleşmesi gereğince, telafisi mümkün olmayan zararların önüne geçilmesi anlamında otelin işletilmesine yönelik engellere, belli yerlerde müdahale edilerek otelin işletilmesine ve ülke turizmine katkı için çözüme kavuşturulmasını, bu doğrultuda sayın makamınızdan Kemer Kaymakamlığı’na, Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı’na, Milli Parklar İl Müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü’ne ve makamınızın takdir edeceği diğer ilgili kurumlara da talimat verilmesini saygılarımızla talep ediyoruz.

EK :

1-25.11.2016 tarihinde Bayturan İnş. ve Turizm Yatırımları A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesi

2- 2017-2018 Dönemi Konaklamaya İlişkin Müşteri Listesi

3-Ek-3 Kemer İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2019/7 Esas sayılı dosyasının gerekçeli karar

4- Kemer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2019/192 Esas sayılı 22/03/2019 tarihli ara kararı

5,6,7-Banka Dekontları

8-Vergi Levhası

9- Acente sözleşmesi

10-08.03.2019 tarihinde Antalya 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/338 Esas no.lu dosyasında davacı Bayturan İnş. Ve Turizm Yatırımları A.Ş. için görevlendirilen iki kayyımın imzasını taşıyan yazı ile, parsel ayrımı gözetilmeksizin otelin bir bütün olarak Avangarde Tur. ve Otel. A.Ş.'ne kiraya verildiğini belirten yazı,

11-1718 sayılı parsel sorgu sonucu

12-1720 sayılı parsel sorgu sonucu

NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz edilen ve resen takdir edilecek;

- Kiracı olarak işletmekte olduğumuz tesisin bir diğer parseli 1720 sayılı parseldeki mağduriyetimizin önlenmesine yönelik bir çözüme gidilmesi adına 1720 parsel için uygulanan fizik ayrım adına yapılan işlemlerin sonlandırılmasına,

- Kiracı olarak işletmekte olduğumuz otelde şahsımın, şirketimin, çalışanlarımın ve otelde konaklayan sadece bizim değil ülkemizin misafirlerinin can ve mal güvenliğinin sağlanmasına,

- Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş.’nin yetkilileri, vekilleri, sahipleri hakkında otelimize, şahsımıza, otelimizde konaklayan misafirlerimizin hayati tehlike yaşamaması adına güvenlik tedbiri alınmasının sağlanmasına,

- Bayturan İnşaat ve Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından, Kemer Jandarma Karakol komutanlığı aracılığı ile otelimize, çalışanlarımıza ve müşterilerimize karşı yapılan tacizin önlenmesinin sağlanmasına,

-İşbu dilekçeye konu otelin, yasal kiracısı olmamız ve yüksek turizm sezonunun içinde olmamızdan mütevellit MÜVEKKİL ŞİRKET YETKİLİSİ ŞAHSIM, ÇALIŞANLARIMIN, AVUKALATLARIMIN, AİLEM VE ÇOĞUNLUĞU RUS UYRUKLU OLAN MÜŞTERİLERİMİZİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ AÇISINDAN SON DERECE HAYATİ ÖNEME ARZ ETMESİNDEN, BACASIZ FABRİKA TURİZMİMİZİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN;

taleplerimizin ivedilikle yerine getirilmesi saygıyla arz ve talep olur.

AVANGARDE TUR. OTEL. A.Ş. Adına

Şirketin Sahibi ve Yetkilisi

MUSTAFA ÖZGÜR YILMAZ

Bu haber toplam 16278 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.