• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Malezya uçağı için komplo teorisi

Sefa İnan

Malezya uçağının kaybolması ve aradan geçen bir ay süresince tüm arama, kurtarma faaliyetlerine rağmen hiç bir bulguya bile rastlanmaması hala dünyanın gündeminden düşmüyor. Şimdiye kadar bir çok senaryo ve komplo teorilerinin üretildi. Bunlardan hiç birinin tatmin edici bulunmadı.
Şimdi de Rusya kaynaklı bir komplo teorisi yayılmaya başladı.
Bu senaryoya göre, Malezya’nın B-777 si Afrika’nın doğusu ve Hindistan yarım adasının arasında bulunan Diego Garcia adasında ki ABD üssündeki havalimanına indirildiği iddia ediliyor. Rus kaynaklı bu senaryo, bu kazayla ilgili araştırmalarda bulunan Rus uzmanlarca Kremline iletilmiş durumdadır
Bu senaryoya göre, 11 Eylül 2001 de yaşanan Amerika’daki İkiz kulelere yapılan saldırıdan sonra ABD’nin tüm imal ettikleri uçaklara uzaktan kumanda ile tüm sistemlerini ele geçirip,pilotun kumandalarını etkisiz bırakan bir sistem eklendiği ve bu sistemle uçağın Diego Garcia askeri üssünden edilen kumanda ile adaya indirildiği öne sürülüyor.
ABD’nin Malezya’dan kalkıp Çin’e giden uçakta çok önemli bir kargo olduğuna dair acil bir bilgi geldiği ve bu bilgi doğrultusunda verilen emirle kargonun Çin’in eline geçmeden ele geçirilebilmesi için uçağın uzaktan kumanda ile Adaya indirildiği öne sürülüyor.
Bu konuda yapılan araştırmada Malezya’nın B-777 si 2001 yılından sonra imal edildiği belirlendi. Bu tür gizli bir düzeneğin ikiz kuleler saldırısından sonra imal edilen tüm ABD yapımı uçaklara takıldığı biliniyor.
Bu senaryo doğrumudur, değil midir?
Bunu bilemeyiz ama şahsen ben ABD’nin Diego Garcia adasındaki askeri üsten huylandım diyebilirim.
İddia edilen bu kargo, gerçekten doğru ve ABD için çok önemliyse, ABD bu uçağın akibetini biliyordur.

sefainan.com
 

Bu yazı toplam 2525 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.