• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Antalya ‘Kardeş Olalım Projesi’yle tarım birikimini başka illere taşıyor

Antalya ‘Kardeş Olalım Projesi’yle tarım birikimini başka illere taşıyor
Antalya, 138.000 çiftçi ailesiyle 12,1 Milyar TL Tarımsal üretim değerleri ile, Türkiye Bitkisel Üretim Değerinin % 7,46’ sını karşılayarak 1. sırada Türkiye Tarımının lokomotifi konumunda.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA-Tarımda alternatif üretim tekniklerinin ve modern teknolojinin kullanılarak ülke ve dünya insanının beslenmesine katkıda bulunan Antalya, 138.000 çiftçi ailesiyle 12,1 Milyar TL Tarımsal üretim değerleri ile, Türkiye Bitkisel Üretim Değerinin % 7,46’ sını karşılayarak 1. sırada Türkiye Tarımının lokomotifi konumunda.

antalya-‘kardes-olalim-projesi.JPGAntalya Tarım İl Müdürlüğü, Antalya'nın özellikle yaş sebze meyve üretiminde ülkemizin lideri konumunda olup üretim aşamalarında yoğun bilgi ve teknoloji kullanımına sahip olma özelliğinden yola çıkarak, bu bilgi ve teknoloji birikimini ülkemizin değişik yerlerinde uygun ekolojiye sahip ilçelere aktararak ülkemizin tarımsal üretim potansiyelinin arttırılması noktasında katkı sağlamayı hedefleyerek “Gelin Kardeş Olalım Projesi”ni hayata geçirdi.

antalya-‘kardes-olalim-projesi-001.JPGAntalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün “Gelin Kardeş Olalım” çağrısına ülke genelinde, toplam 40 il 67 İlçeden başvuru olmuş. Gelen başvurular ilçelerin bulunduğu bölge, sosyo ekonomik gelişmişlik sırası, projeleri destekleyen kurum ve kuruluşlar, proje konuları içeriği ve ilçelerin tarım potansiyellerine göre Proje komisyonunca değerlendirilmiş.

antalya-‘kardes-olalim-projesi-002.JPGDeğerlendirme sonucunda, Muş Malazgirt- Döşemealtı, Siirt Tillo- Elmalı, Manisa Gördes-Finike, Diyarbakır Sur- Gazipaşa, Erzurum Tortum- Alanya, Hakkari Çukurca-Korkuteli, Yozgat Boğazlıyan- Demre, Balıkesir Edremit-Kaş, Van Gevaş- Serik, Konya Tuzlukçu- Muratpaşa, Şanlıurfa Halfeti-Kepez, Kütahya Simav-Kemer, Tunceli Ovacık- Aksu, Eskişehir Beylikova-Konyaaltı, Bitlis Tatvan-Kumluca, Zonguldak Devrek-Manavgat, İzmir Selçuk-İl Müdürlüğü, Samsun Bafra-İl Müdürlüğü olmak üzere toplam 18 Kardeş İlçe seçilmiş. Antalya olarak bu proje ile Örtüaltı üretim başta olmak üzere Yaş Meyve, Sebze, Süs Bitkileri ve Mantar Üretim ve ihracatındaki bilgi birikimini kardeş İlçelere aktararak Ülkede 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Biz projeyi duyduğumuzda, Tunceli Ovacıklı üreticiler, Aksu'yu ziyaret etmişlerdi. Dahil

antalya-‘kardes-olalim-projesi-003.JPGKORKUTELI VE ÇUKURCA DA PROJE TANıTıM TOPLANTıSı YAPıLDı.

Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden 18 çiftçi ve 2 teknik personelden oluşan ekip tarafından 3-8 Mart 2019 da Korkuteli’ ye teknik inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Korkuteli bölgesinde ki mantar tesisleri ziyaret edildi, mantar yetiştiriciliği hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca bölgedeki örtüaltı alanlar, meyve bahçeleri ve hayvancılık işletmeleri de ziyaret edildi. Beyaz şapkalı kültür mantarı ve istiridye mantarının Çukurca ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilerek bölgeye ekonomik katkı sağlaması için Çukurca Kaymakamlığı'na sunularak demonstrasyon kurulması planlandı.

antalya-‘kardes-olalim-projesi-004.JPGKorkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden 5 teknik personel tarafından 29 Temmuz-1 Ağustos 2019 da Çukurca’ ya teknik inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Bölgedeki işletmeler ziyaret edildi. Mantarcılık ve sebzecilik konularında bilgilendirmeler yapıldı

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.