• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Ankara-Eskişehir arası YHT biletleri 31 marta kadar satıldı

Ankara-Eskişehir arası YHT biletleri 31 marta kadar satıldı
Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat süresini 1.5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) 31 Mart'a kadar olan seferlerinin tüm biletleri satıldı.

ANKARA- Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat süresini 1.5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) 31 Mart'a kadar olan seferlerinin tüm biletleri satıldı. Günde 3 bin yolcu taşıyan YHT ile 10 günde 30 bin yolcu seyahat etti.
Ankara-Eskişehir hattında 10 gün önce sefere başlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) tam kapasite çalışıyor. TCDD yetkilileri, hızlı trene inanılmız bir talep olduğunu belirterek, 31 Mart'a kadar 5 TL'lik biletlerin satıldığını bildirdi.

hizli-tren-006.jpg

Yoğun talep kapsamında sefer sayısının artabileceğini vurgulayan yetkililer, 3 ay içinde 3 set yeni hızlı trenin geleceğini, yıl sonunda set sayısının 12'ye çıkacağını bildirdi. YHT ile yapılan seferlerde hiçbir gecikme yaşanmadığına dikkat çeken yetkililer, "Bu durum demiryollarının alışık olduğu bir durum değil. Dediğimiz saatte gittik" ifadesini kullandı.


TCDD, ilk etapta vatandaşların hızlı trenle tanışması için YHT biletlerini Mart sonuna kadar 5 TL'den satışa sunuyor. YHT'nin ücretleri, maliyetler ve 17 merkezde 4 bin 352 katılımcı tarafından yapılan "Yolcu Potansiyeli ve Ücreti Belirleme" saha araştırması göz önüne alınarak, Business Class için 60 TL, Economy Class için 40 TL olarak belirlendi. Ancak bilet ücretlerinde kademeli geçiş yapılacak. 1 Nisan'a kadar 5 TL, 2 Nisan'dan itibaren Business Class 30 TL, Economy Class ise 20 TL olacak.

AKTARMALı YOLCULUK IMKANı

Ankara'dan Eskişehir'e hızlı tren ile gidecek yolcuların İstanbul, Kütahya ve İzmir'e tren ile devam edebilmeleri için özel seferler de planlandı. Eskişehir'den Bursa'ya gidecek yolcular için ise otobüs bağlantısı sunulacak. Otobüsle yolcu taşıma örnekleri başta Almanya olmak üzere birkaç ülkede uygulanıyor. Yolcular arasında yapılan ankette, yolcuların yüzde 73'ünün aktarmalı seyahati olumlu buldukları bildirildi.

Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.