• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları Istanbul'da yapıldı

Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları Istanbul'da yapıldı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, milli mücadelenin hiçbir zaman  bitmeyeceğini belirtti.

İSTANBUL, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: “Bizi dünya çapında marka yapacak olan özelliğimiz kültürümüzdür.” Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu'nun ortak kültür ve tarih bilincinin gençler tarafından özümsenmesini amaçlayan Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları’nın 15'ncisi İstanbul'da gerçekleştirildi.

anadolu-tarih-ve-kultur-birligi.jpgİstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan programın ilk gününde, "Milli Mücadele ve İstanbul" konulu çalıştay yapıldı.Çalıştayın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, milli mücadelenin hiçbir zaman  bitmeyeceğini belirtti.

anadolu-tarih-ve-kultur-birligi-001.jpgKültürlerin önemine işaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, "Kökümüz mazimizde olacak ve biz geleceğimizi inşa edeceğiz. Ülkelere şöyle bakmak lazım. Dünya bir duvar ise onun içinde anlamlı bir taş olmak gerekiyor. Dünya çapında var olmamız için bulunduğumuz yerde kökleşmemiz gerekiyor. Bizi dünya çapında marka yapacak olan özelliğimiz ise kültürümüzdür." değerlendirmesinde bulundu.

anadolu-tarih-ve-kultur-birligi-002.jpgİstanbul'un fikir, sanat ve eserler bakımından zengin bir yer olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Demircan, "Anadolu'nun yüzde 40'ı İstanbul desek yanlış olmaz. Dünya markası olacaksak kültürel değerlerimizle küresel marka olacağız." ifadelerini kullandı.

Çalıştayın açılışında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ve İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal da konuşma yaptı.

anadolu-tarih-ve-kultur-birligi-003.jpgKonuşmaların ardından çalıştaya katılan gençler, Milli Mücadele dönemindeki İstanbul'u her yönüyle ele alan sunumlar gerçekleştirdi.

Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları’nın İstanbul programına, çeşitli illerin yanı sıra Makedonya'dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen 350 genç katılıyor.

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.