• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Amerikali turistlerin tatil önceliğini ''kültür'' turizmi oluşturuyor

Amerikali turistlerin tatil önceliğini ''kültür'' turizmi oluşturuyor
Turist rehberi Erol Güldal “Amerikalı turistin tati tercihi kültür turizmi öncelikli oluyor” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Amerikalı turistlerin başta Alman turistler olmak üzere diğer Avrupalı turistlere göre kendilerini daha elit gördükleri için ''her zaman'' seviyeyi koruma öncelikli olduğunu belirten turist rehberi Erol Güldal “Amerikalı turistin tati tercihi kültür turizmi öncelikli oluyor” dedi.

amerikali-turistlerin.jpgamerikali-turistlerin-001.jpgAMERİKALI TURİST SİYASETİ KONUŞUR
Güldal, Avrupalı turistin siyaset konuşmayı sevmediğini , Amerikalı turistin siyaset sohbetini sevdiğin, kültür turlarında Anadolu medeniyetlerinin izlerini, gezmeyi ve tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları tanıma öncelikli turları tercih ettiklerini anlattı.

amerikali-turistlerin-004.jpg
amerikali-turistlerin-002.jpg
AMERİKALI TURİST KARTVİZİT BEKLER

Amerikali turistlerin ''İstanbul'u çok beğendikleri için kültürel değerleri tanımada Anadolu turuna ilk Ayasofya Müzesi, Süleymaniye ve Sultan Ahmet Camisi'lerin ziyaretle başladiklarını beilirten Erol Güldal şunları anlattı:
''Amerikali turistlerin kültür seviyeleri Avrupalılara göre çok yüksektir. Amerikalılar tanışmada kartvizite çok önem verirler. Kartvizit takdimi tanışmada ''karşılıkli güvenin adeta kimliğidir. Amerikali turistlerde bizde ve bazı Avrupalılarda olduğu gibi sarılma olayi olmaz. İlkkez tanıştıkları insanlarla tokalaşmayı tercih ederler.”

amerikali-turistlerin-005.jpgAMERİKALI TURİST KONUŞMADAN GEZİYOR
Amerikalı turistler konusunda deneyimli olan Erol Güldal, Amerikalı turistelirin Osmanlı dönemini merak ettikleri için Topkapı Sarayı’nın gezerken konuşmadan gezdiklerini söyledi.

amerikali-turistlerin-006.jpgMERYEM ANA’DA HACI OLUYORLAR
Güldal şöyle devam etti: “İnanç turizmi için geldikleri Efes’te Meryem Ana’ya uğrayan evangelist Amerikalı turistler hacı olduklarını kabul ediyorlar. Amerikalı entellektüel turistlerin kültür birikimi Avrupalı turistleri göre en az 20 yıl ilerde bulunuyor.

amerikali-turistlerin-007.jpgAMERİKALI DAHA AZ ALKOL İÇİYOR
Avrupalı turistlerde alkol tüketimi çok yüksek seviyede imen Amerikalı turistte düşüktür. Amerikalı turistler sadece kitaplardan okudukları tarihi kültürel eserleri yerinde görmek için özen gösteriyorlar. Anadolu Selçukluları ve Osmanlı dönemi eserlerini tanımak için İstanbulm, Konya, Antalya, Kayseri, Kapadokya bölgesini geziyorlar. Özellikle Selçukluların kışlık başkenti olan Alanya ilgilerini çekiyor.”
 

Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.