• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Amerika’da yatırım yapmanın sırrı: Uyum sağlamak

Amerika’da yatırım yapmanın sırrı: Uyum sağlamak
Boston Framingham State University Öğretim Üyesi Dr. Ümit Palabıyık, “Yatırım yapmak isteyenlere Amerika’nın kapısı herkese açık” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Amerika’nın Massachusetts Eyaletinin başkenti Boston’da bulunan Framingham State University İşletme Fakültesi Ağırlama ve Turizm Yönetimi Öğretim Üyesi Dr. Ümit Palabıyık, Amerika’da otel, restoran yatırımı yapmak isteyenlere “iş kurmanın sırlarını” anlatarak “Yatırım yapmak isteyenlere Amerika’nın kapısı herkese açık” dedi.
Dr. Ümit Palabıyık, “Amerika’da yatırım yapmak isteyenler takımını hazırlayarak gelmelidir. Projenizin marka olması gerekir, basit, kolay ve kopyalanabilir olmalı, müşteri, maliyet ve kar odaklı projenizin kabul edilebilir olmalıdır” şeklinde konuştu.

dr.-umit-palabiyik.jpgKozyatağı Hilton Oteli’nde restoran sahipleri, otel yöneticileri ve yatırımcıların katıldığı toplantıda Dr. Ümit Palabıyık ve Amerika’da restoran işleten Hülya Nigar Bozkurt, yatırımcılara önemli bilgiler verdiler.

dr.-umit-palabiyik-001.jpgAMERİKA BÜYÜK PAZAR
Sözlerine “Hiçbirşey için geç değildir” diyerek başlayan Dr. Ümit Palabıyık, Chobani yoğurtları ile Amerika’nın en zengin işadamları arasına giren Hamdi Ulukaya örneğiyle başlayarak “Neden Amerika?” sorusuna cevaplar aradı.

dr.-umit-palabiyik-004.jpgAmerika’nın dünyanın alan ve nüfusunun yüzde 5’ini oluşturduğu halde tüketimiyle büyük bir pazar olduğunu belirten Dr. Ümit Palabıyık şunları anlattı:
“Dünyada üretilen her üç üründen biri Amerika’da tüketiliyor. Aile başı aylık gelirin 60 bin dolar olduğu ülkede hergün dışarda yemek yenir. 200 çeşit mutfağın olduğu Amerika’da serbest rekabet vardır ve ülke yatırıma açıktır. Ayrıca yatırımı devlet destekliyor.Ancak başarıyı müşteri belirliyor. Bu nedenle Amerika’da yaşayanlar ne yiyorsa onu satmak zorundasınız. Bu ülkede yaşayanların taleplerine uyum sağlamanız gerekir.

dr.-umit-palabiyik-002.jpg  

dr.-umit-palabiyik-005.jpgAMERİKA ‘GEL, ÜRET, YARAT’ DİYOR
Dünyada 74 trilyon dolarlık üretimin yüzde 24’ünü Amerika üretiyor. Türkiye bu tabloda 0.97 ile yer almaktadır. Amerika’nın dünyaya açılmanın kapısı olduğu unutulmamalıdır. Amerika’da işyeri açarsanız, ülkenin anlaşmaları nedeniyle aynı anda dünyaya açılmış sayılırsınız. Bu ülkenin dünyaya yayılan güçlü bir pazarı vardır.Amerika’ya gelirsen ‘üret ve yarat’ diyor. Önünüzde yatırım için hiçbir engel yoktur, buruda tek engel sizsiniz,

dr.-umit-palabiyik-003.jpg

dr.-umit-palabiyik-006.jpgAMERİKA’NIN EN BÜYÜKLERİ GÖÇMENLER
En iyi üniversiteler Amerika’nın dünyaya uzanan zincir firmaları için çalışır. En çok doktora öğrencisi Amerika’dadır. Ancak Amerika’da her ürünün alternatifi vardır. Farklı olmak zorundasınız. Amerika’nın 24 trilyon dolarlık bütçesinde araştırmaya ayrılan pay yüzde 3 gibi büyük bir rakamdır. Fırsatlar ülkesi Amerika’da dev firmaları kuranlar göçmenlerdir. Bu nedenle projesi olan göçmenlerin gelmesi teşvik edilir.

dr.-umit-palabiyik,-.jpg
dr.-umit-palabiyik,--001.jpg
dr.-umit-palabiyik,--002.jpg
Bu amaçla yatırımcıların gelişini ve çalışmalarını kolaylaştırıcı farklı vize türleri vardır. Projeye ortak olarak grime, 5 yıllık planla gitme, planı olmadan gitmek isteyenlere göre vizeler bulunur. Ancak en iyisi Amerika’ya yatırımcı olarak gitmektir.

dr.-umit-palabiyik-007.jpgYANLIŞ ADAMLA DOĞRU İŞ OLMAZ
Amerika’nın ‘yeni dünya’ olarak tanımlanmasında yeni bir başlangıç olduğunu hatırlatan Dr. Ümit Palabıyık, “Eski kafayla yeni dünya olmaz. Herşeye sıfırdan başlayacağınız bir ülkedir. Önce kendinizden başlayarak öğrenmeye başlayacaksınız. Yanlış adamla doğru iş yapamayacağınızı bilmelisiniz. Takımızını hazırlayacaksınız ve planı yapacaksınız. Ondan sonra sizin ne kadar başarılı olacağınıza müşteri karar verecektir” dedi.

Bu haber toplam 9612 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.