• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 22 °C

Altın Güvercin Beste Yarışması yarın başlıyor

Altın Güvercin Beste Yarışması yarın başlıyor
Türkiye’nin pop müzik alanında geleneksel tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl aranın aradan sonra yarın yeniden hayata geçiriliyor.

KUŞADASI- Kuşadası’nda ilki 1985’te düzenlenen ve son 6 yıldır da yapılamayan Altın Güvercin Beste Yarışması yarın başlıyor. Belediye Başkanı Günel, ‘Tanıtıma katkı koyan etkinlik yeniden hayata geçtiği için mutluyum’ dedi

Türkiye’nin pop müzik alanında geleneksel tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl aranın aradan sonra yarın yeniden hayata geçiriliyor. Kuşadası Belediyesi tarafından 2-7 Eylül günleri arasında düzenlenecek etkinlik, yenilenen formatı ve zengin içeriği ile ilçe halkına ve gelecek olan ziyaretçilere kültür ve sanatla dolu altı gün yaşatacak. İlk kez 1985’te düzenlenen ve 21 yıl Türk müzik tarihinde unutulmaz izler bırakan beste yarışması için hazırlıklar tamamlandı. 

altin-guvercin.jpgFarklı bir konsept
Yarışmanın Turhan Yükseler başkanlığındaki, Ali Rıza Türker, Bora Ayanoğlu, Gür Akad, Nino Varon, Tarkan Gözübüyük ve Yusuf Bütünley’den oluşan ön jürisi, geçen günlerde İstanbul’da toplandı, 2 günlük değerlendirme ile finalistleri belirledi. 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Altın Güvercin’i 6 yıl aranın ardından yeniden kanatlandıracak olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti, “Altın Güvercin Beste Yarışması, Kuşadası ile özdeşleşmiş önemli bir organizasyon. Bu nedenle de yaşatılması gerekiyor” dedi. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın 7 Eylül’de Kuşadası Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek finalinde jüri, Ali Rıza Türker, İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley, Ömür Gedik ve Kuşadası’ndan Murat Sert ile Hüsnü Öten yer alıyor. Değerlendirme sonucu birinci besteciye Altın Güvercin ve 50 bin, ikinciye Gümüş Güvercin ve 30 bin, üçüncüye Bronz Güvercin ve 20 bin lira para ödülü verilecek.

Müziğe birçok isim kazandırdı
 




Altın Güvercin Beste Yarışması’nı ilk kez Fatih Erkoç “Yol verin a dostlar” şarkısı ile kazanmıştı. Şimdiye kadar yarışma, Fatih Erkoç dışında Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Cem Karaca, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Burak Uçkun, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu, Nermin Kurban ve Neslihan Demirtaş gibi önemli isimleri Türk müzik dünyasına kazandırmıştır. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın gelenekselleşen Barış Manço Onur Ödülü ise bu yıl ünlü yorumcu Alpay’a verilecek. 

Bu haber toplam 2525 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.