• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Almanların erken rezervasyon sırrı: Tatil memnuniyeti

Almanların erken rezervasyon sırrı: Tatil memnuniyeti
Alman turisti anlatan Hasan Duman: Almanlar hayatı plansız yaşamazlar ve 'bugünün işini yarına bırakma sözü ile mazeret üretmeyi hiç ama hiç sevmezler'” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Turizmde Alman turist memnuniyeti, Ruslara göre daha zor olduğu belirtiliyor. Anadolu insaninin göçebeliğe bağli ''göç yolda düzelir '' sözü Almanlar için geçerli bulunmuyor.
Alman turizmi uzmani Hasan Duman,''Almanlar hayatı plansız yaşamazlar ve ‘bugünün işini yarına bırakma’ sözü ile mazeret üretmeyi hiç ama hiç sevmezler'' dedi.

alman-turist.jpg

alman-turist-001.jpg

ALMANLARıN MÜŞTERI MEMNUNIYETI TALEBI
Antalya'ya gelen turistte birinci sırayı Ruslar oluşturmasina karşılık Side-Manavgat dbölgesinde yüzde 49'la Almanların oluşturduğuna dikkat çeken Hasan Duman onları şöyle anlattı: “Almanlarda müşteri memnuniyeti talebi en üst noktadır. Almanlarda konaklama tesisinde rezervasyon öncesi ne vaat edilmişse onu tek tek isterler. Konakladıkları odanın temizliği, restoran temizliği, plaj temizliği ve ortak kullanımlı tuvalet temizliğine çok önem verirler.

alman-turist-002.jpg
alman-turist-003.jpg
alman-turist-004.jpgKALDIKLARI OTELDEN VAZGEÇMEZLER
Randevularına çok sadıktırlar. Randevuda en fazla 5 dakika gecikmeye tolerans gösterirler. Almanlar memnun kaldıkları otelden de kolay kolay vazgeçmezler. Özellikle plaj temizliğine oteller çok titizlik göstermelidir. Plajda şezlong yanlarında bulunan topraktan yapılan çöp kutulari günlük temizlenmeli, Çöpler günlük alınmalı. Tuvaletlerde tuvalet kağidi 24 saat hiç eksik olmamalı. almanlarin en çok nefret ettiği şey yalan söylemektir. Özellikle esnaflar Almanlara ayıplı bir ürün satmasın. Bunun bedeli çok kötü olur. Başta Holiday Check'e şikayette bulunurlar. Rusların turizm memnuniyeti Almanlara göre çok kolaydır. Almanlar tatil yapmada müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tuttukları için çok titizdirler. Almanların erken rezervasyonunu yüzde 100 oranında tatil memnuniyeti oluşturuyor. “

alman-turist-005.jpgalman-turist-005.jpg
alman-turist-006.jpg
alman-turist-007.jpg
20 YıL AYNı OTELIN AYNı ODASıNDA TATIL YAPAN ALMAN VAR
Alman eko ve kültür turizmi uzmanı Dr. Monika Monari, dünyada en fazla tatil yapan milletin Almanlar olduğunu tatil yapmada öncelikli yerlerden birinin de Türkiye olduğunu söyledi.
Akdeniz çanağı ülkelerinde deniz, kum ve güneş turizmi mantalitesinin aynı olduğunu Almanlarin Antalya tercihinin müşteri memnuniyeti ve insanının sıcak kanliıve sempatik olması olduğunu belirten Monari şunları anlattı:
''Almanların Antalya'da tatil yapmada 30 yıllık geçmişi var. Antalya Manavgat'ta aynı otelde aynı odada 20 yil tatil yapan Almanlar bulunuyor. Bunun tek bir sebebi var, o da memnuniyetir. Almanlar titizdir ama, memnun kaldikları zamanda tatil tercihlerini kolay kolay başka ülkeye kaydırmazlar. Manavgat destinasyonuna tatile gelen turistler arasinda yüzde 14'ü bir yıl içinde üç defa tatile gelen Almanlar oluşturuyor.”
alman-turist-009.jpg
alman-turist-010.jpg
alman-turist-011.jpg
alman-turist-012.jpg
alman-turist-013.jpg
alman-turist-014.jpg
alman-turist-015.jpg
alman-turist-016.jpg
alman-turist-017.jpg

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.