• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Alman Prof.Dr Böhmert: Türkiye AB değerleriyle güçlü olur

Alman Prof.Dr Böhmert: Türkiye AB değerleriyle güçlü olur
Prof.Dr. Horst Bohmert, "Türkiye'nin yönünü Kuzey'e değil, Batı'ya dönmesi gerekir.”dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Alman Karlsruhe Teknoloji Üniversitesi (KIT) emekli öğretim üyesi siyaset bilimci Prof.Dr. Horst Bohmert,Türkiye'nin ekonomik kalkınmasının 2006 yılındaki gibi Avrupa Birliği(AB) değerleriyle örtüşmesine bağlı olduğunu söyledi.
alman-prof.dr-bohmer.JPGAlman Prof .Dr. Böhmert, ''Türk ekonomisi 2006-2009 yıllarındaki güçlülüğünü demokratikleşmesine borçludur. Yeniden ekonomisinin canlı olması için AB değerlerine dönmesi gerekir. Türkiye'nin yönünü Kuzey'e değil, Batı'ya dönmesi gerekir.”dedi.

alman-prof.dr-bohmer-002.JPGALMANLARı ÜZÜYOR
Alman Prof .Dr. Böhmert, şöyle konuştu: Türkiye'nin son 7 yıl içinde AB'den uzaklaştığının altını çizen Böhmert, ''Bu Türkiye sevdalısı Almanları üzüyor. Siyasi iktidarin ab'ye girme noktasında başta yargı reformalari noktasında ödevlerini yerine getirmedeki performansı biz Almanları entegrasyon noktasında heyacanlandırmıştı. Fakat AB kriterlerinden uzaklaşması Türkiye'yi yalnızlaştırdı.

alman-prof.dr-bohmer-003.JPGYARGı REFORMU HAYATA GEÇIRILMELI
Siyasi iktidarın yeniden AB ile yeniden dirsek temasına geçmesi için başta yeni yargı reformunu hayata geçirmesi gerekir. AB'nin temel değeri ifade hürriyeti, yargı bağımsızlığı, temel hak ve hürriyetler, düşünce ve inanç özgürlüğü, Türkiye bu değerlerden çok uzakta onun için dostlarımızın 2006 yılındaki AB'ye girme noktasındaki gayret, inanç ve azmine dönmeleri gerekir. İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü AB'nin olmazsa olmasızıdir.

ALMANYA’Yı GÜÇLÜ KıLAN HUKUKA GÜVENDIR
Bugüne kadar şansölye Angela Merkel olmak üzere hiç bir Alman yönetici Alman yargısının verdiği bir kararı eleştirmemiştir. Eleştiremezde zaten. Almanya'nın olmazsa olmazı hukuk kararalarına saygıdır. Bu siyasilerin aleyhine bile olsa böyledir. Almanya'yi güçlü ve AB'nin lokomotif gücü olmasında ekonomik gücü değil, yargı bağımsızlığı ve hukuka güvendir.”
 

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.