• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

Alitalia’ya yeni rakip Air Italy oldu

Alitalia’ya yeni rakip Air Italy oldu
Maddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip “Air Italy” adını alan yeni havayolu şirketin medya tanıtımı Milano'da gerçekleştirildi.

MİLANO - Sivil havacılıkta yıllardır maddi kriz ile boğuşan ve iflasın eşiğinde olan İtalya’nın en büyük havayolu şirketi Alitalia’ya yeni rakip Air Italy geldi. Maddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip Merkezi Sardunya Adası'nın Olbia kentinde bulunan Meridiana Havayolları'nın hisselerinin yüzde 49'unun Katar Havayolları'na satılmasıyla isim değişikliğine giden şirketin yeni adı Air Italy oldu.

air-italy-005.jpg

Maddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip İsmaili tarikatı lideri iş adamı Ağa Han, yeni kurulan şirketin yüzde 51 hissesini elinde bulundurduğu açıklandı. Maddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip “Air Italy” adını alan yeni havayolu şirketin medya tanıtımı Milano'da gerçekleştirildi.

air-italy-004.jpgToplantıya katılan Katar Havayolları CEO’su Akbar Al Baker ve Ağa Han’ın şirketi AKFED’in temsilcisi Sultan Allana ile Meridiana’nın Başkanı Francesco Violanti, hedeflerinin Alitalia ile rekabete girip ülkenin en güçlü hava yolu unvanını almak olduğunu söyledi.

air-italy-002.jpgMaddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip 2020 yılına kadar uçak sayılarının 50’ye yükseleceğini ve ilk aşamada 20 adet Boeing 737 MAX’lerle takviye edileceğini söyleyen ortaklar, Katar Havayolları'ndan 5 adet uzun menzilli Airbus A 330 – 200’ün kiralanacağını ayrıca 2019’da bu uçakların yerine de Boeing 787 -8 satın alınacağını sözlerine eklediler.

air-italy-001.jpg
Maddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip Yılda 400 Milyon Euro ciro yapmasına karşın 40 Milyon Euro zarar eden Meridiana’nın yerine kurulan Air Italy, haziran ayından itibaren Milano – New York ve Milano - Miami seferleriine başlayacak.

air-italy-003.jpgMaddi krizdeki Alitalia’ya yeni rakip Daha sonra aynı rota Roma’dan da gerçekleştirilecek. Akbar Al Baker halen yapılan iç hatlar seferlerinin dışında bir yıl içerisinde Air Italy’nın Körfez ülkelerine ve Alitalia’nın uçtuğu kentlere rotasını çevireceğini duyurdu.

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.