• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Akfen Holding yeniden yapılanma

Akfen Holding yeniden yapılanma
Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav: Büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründeKİ bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırİYORUZ.

İSTANBUL- Türkiye’nin önde gelen altyapı gruplarından Akfen Holding, büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor. Bunun ilk adımı olarak Akfen Holding’in, bağlı ortaklığı Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş’de (Akfen İnşaat) bulunan payları Akfen Altyapı Danışmanlık A.Ş’ye devredilerek, yerine enerji portföyünün genişletilmesi amacıyla şirketin büyüme stratejileri ile uyum içerisinde bulunan güneş ve termik enerji yatırımı yapan şirketlerden pay satın alınması yoluna gidilecek. 

Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav konuya ilişkin yaptığı açıklamada; ‘Bağlı ortaklığımız Akfen İnşaat’ın üstlendiği projelerin yatırımlarının uzun vadeli olması, yüksek miktarda yatırım yapma zorunluluğu ve özkaynak ihtiyacının şirketimizin temettü dağıtımlarını olumsuz etkilemesi ihtimali gibi nedenler göz önündeki bulundurularak, bu şirketimizdeki payları Akfen Altyapı Danışmanlık AŞ’ye devretmek üzere çalışmalara başladık. Bu işlemdeki temel felsefemiz, inşaat gibi öngörülürlüğü ve ortaklıklar kurulması daha zor olan bir varlığın, Akfen Holding’in yeni stratejisi kapsamında, belli bir süre sonra holdinge temettü aktarabilecek ve ortaklıklar yoluyla sermayesini büyük ölçüde kendi kendine fonlayacak uzun vadeli ve ön görülebilir enerji altyapı varlıklarıyla yer değiştirilmesi düşüncesidir. Kuşkusuz ki, bir yandan Akfen Holding bahsettiğimiz yeni vizyonuna uygun bir adım atarken, öte yandan da Akfen İnşaat, kendi bulunduğu sektördeki dinamiklere uygun bağımsızca hareket edebilme kabiliyeti yakalayacaktır. Bunu bir kazan-kazan durumu olarak adlandırmak en doğru bakış açısı diyebiliriz” diye konuştu.

Enerji portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz
Büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımları devam eden enerji portföyünün genişletilmesi yönünde yeni adımlar atacaklarını ifade eden Süha Güçsav, “Enerji sektöründeki yatırımlarımız şimdiye kadar ağırlıklı olarak hidroelektrik santralleri üzerine kuruluydu. Önümüzdeki dönemde bu alandaki yatırımlarımızı çeşitlendirerek, büyütmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda organik ve inorganik yapılar ile HES, RES ve GES projelerimizi çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Mersin Doğalgaz ve İthal Kömür Santrali projemizdeki paylarımızı da yine bu kapsamda büyüterek portföyümüze dahil etmeyi ve diğer enerji varlıklarımızla sinerji oluşturmayı planlıyoruz. Dolayısıyla enerji sektörünün her alanında var olacak ve düzenli enerji üretecek bir portföy oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.