• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Air Arabia, BAE ile İzmir’i bağlayacak

Air Arabia, BAE ile İzmir’i bağlayacak
Air Arabia, 27 Haziran 2018’den itibaren Birleşik Arap Emirlikleri ile İzmir’i birbirine bağlayan ilk havayolu şirketi olacak

İSTANBUL - 2015’ten bu yana Batılı bayrak taşıyıcı havayollarının bazıları pazardan tamamen çekilirken bazıları da uçuş sayılarını azalttı. Ancak Türk Hava Yolları her şeye rağmen atılımlarına devam edip yeni hatlar açarak yolcusunu artırdı. Bunun yanında, bu sene havacılık ve turizm sektöründe patlama öngörülürken havayolu şirketi Air Arabia, 27 Haziran 2018’den itibaren Birleşik Arap Emirlikleri ile İzmir’i birbirine bağlayan ilk havayolu şirketi olacak

air-arabia-001.jpgTürkiye’ye çeşitli ülkelerden yapılan uçuşların seyrine bakıldığında ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. 2015’ten bu yana Batılı bayrak taşıyıcı havayollarının bazıları ya pazardan tamamen çekildi ya da uçuş sayılarını azalttı.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sefer yapan Avrupa’dan Air France, Iberia, Swiss, Alitalia, Austrian ve ABD’den Air Canada, Delta artık uçmuyor. Doğu ve Körfez ülkelerinden sefer yapanlarda ise kısmen frekans azalması yaşanmış, Sabiha Gökçen’e seferi olan bazı havayolları da seferlerine bir süre ara vermeyi tercih etmişti.
Fakat Türk Hava Yolları (THY) her şeye rağmen atılımlarına devam edip yeni hatlar açarak yolcusunu artırdı. Özetle Türk sivil havacılığı, içeride ve bölgemizde yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantılarla terör olaylarına rağmen büyümeyi sürdürdü. HT Cumartesi'nden Güntay Şimşek'in haberi...

Bu sene ise havacılık ve turizm sektöründe patlama bekleniyor. Özellikle Arap dünyasının Türkiye’ye yoğun ilgisi söz konusu. Rusların rekor kıracağına, Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinin de tatil tercihlerinin yeniden Anadolu olacağına dair ciddi emareler var.

air-arabia-002.jpgHAFTADA 2 GÜN İZMİR

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın ilk ve lider düşük maliyetli havayolu şirketi Air Arabia, 27 Haziran 2018’den itibaren Birleşik Arap Emirlikleri ile İzmir’i birbirine bağlayan ilk havayolu şirketi olacak. Dubai’ye karayoluyla 15-30 dakikalık mesafede yer alan Sharjah’ın Air Arabia ile Türkiye bağlantısı da böylece 5 merkeze çıkacak. Air Arabia halihazırda İstanbul, Antalya, Bodrum ve Trabzon’a uçuyor. Sharjah-İzmir uçuşları, haftada iki gün karşılıklı olarak yapılacak. Sharjah’dan çarşamba ve cumartesi akşamı 21.05’te İzmir’e yapılacak uçuşların dönüşü, perşembe ve pazar günleri 01.30’da olacak. Böylece Türkiye’nin 5 noktasından Air Arabia ile Dubai’ye de çok daha hesaplı uçulabilecek.
Umman’ın milli havayolu Oman Air filosunu güçlendirmek için Boeing’e 30 tane 737 Max siparişi verdikten sonra, bu uçakların ilkini teslim aldı ve uçuş ağını genişletmek için harekete geçti. Muscat Daily gazetesinin, havayolunun CEO’su Abdulaziz al Raisi’nin açıklamalarına dayandırdığı habere göre, şirket 1 Haziran’dan itibaren Muscat-İstanbul uçuşlarına başlayacak. Seferler Boeing 737-800/900ER ve MAX modelleriyle gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 3039 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.