• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Ahmet Taşçı: Genç güreşçilerin rol modeli olmaktan mutluyum

Ahmet Taşçı: Genç güreşçilerin rol modeli olmaktan mutluyum
Ahmet Taşçı,''Yağlı güreş yapan çocuk ve gençlerin ağabey yağlı güreşte kendime rol model olarak sizi alıyorum demesi bana mutluluk veriyor.'' dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN   
MANAVGAT/ANTALYA - Cumhuriyet tarihinde tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 2 defa  ebedi altın kemerin tek sahibi Ahmet Taşçı, genç güreşçilerin kendisini rol model almasından mutlu olduğunu söyledi. Güreş hayatında pehlivan arkadaşları Recep Gürbüz ile Cengiz Elbiye'nin genç yaşta hayatlarını kaybetmesi olduğunu kaydetti.
ahmet-tasci.jpgCumhuriyet tarihinde Ahmet Taşçı'nın 2 defa  altın kemerin ebedi sahibi olması yanı sıra yine kendisi gibi Karamürselli olan Aydın Demir ile Denizlili Hüseyin Çokal'da birer kez altın kemerin ebedi sahibi unvanına sahip. Yine genç yaşta hayatlarını kaybeden Recep Gürbüz ile Cengiz Elbiye'de Antalya'nın Korkutelli ilçesinden

 Ata sporu yağlı güreşin he geçen gün gençler arasında yaygınlaşmasından çok mutlu olduğunu anlatan Taşçı, ''Yağlı güreş yapan çocuk ve gençlerin ağabey yağlı güreşte kendime rol model olarak sizi alıyorum demesi bana mutluluk veriyor.'' dedi.

ahmet-tasci.JPGRECEP GÜRBÜZ İLE CENGİZ ELBİYE'Yİ GENÇ YAŞTA KAYBETMESİ DERİN ÜZÜNTÜ OLUŞTURDU
Davet edilen her güreşe elinden geldiği kadar icabet etmeye çalıştığını anlatan Taşçı,'' Güreş severlerin , güreşi izlemeye getirdikleri çocuğuna bak oğlum Kırkpınar'ın efsane 2 altın kemerli başpehlivanı Ahmet Taşçı diyerek hatıra fotoğrafı çektirmek istemelerinden hoşnut kalıyorum.Hüseyin Çokal ve Aydın Demir  ağabeylerimle birlikte TBMM  tarafından '' devlet sporcusu unvanı verilmesi ata sporumuzun gelecek nesillere taşınmasında çok önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum.'' ifadesinde bulundu.

 ahmet-tasci-001.JPGYAĞLI GÜREŞTE HER YIL KURAL DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASI GÜREŞİN RUHUNA AYKIRI
 Yağlı güreşte, güreşin erken bitmesi için  her yıl  kurallarının değiştirilmesine karşı olduğunu vurgulayan, sözlerini şöyle tamamladı:Federasyon tarafından her yıl yağlı güreşte kural değiştirilmesi ata sporumuzun ruhuna aykırı.Çok yanlış olduğunu düşünüyorum.. Geçmiş dönemlerde pehlivanların 2, 3 gün süren güreşleri olurmuş.Her yıl bir kural değiştirirseniz belirli zaman sonra yağlı güreşin içi kof hale gelecektir.''

Bu haber toplam 10538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.