• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Afyon turizmde büyük potansiyele sahip

Afyon turizmde büyük potansiyele sahip
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Afyonkarahisar sadece bir geçiş güzergahı olması bakımından değil, kültür, sağlık, spor gibi turizm türlerinin önemli bir merkezi.

AFYONKARAHİSAR - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Afyonkarahisar turizm bakımından çok büyük bir potansiyele sahip kentimiz. Sadece bir geçiş güzergahı olması bakımından değil, kültür, sağlık, spor gibi turizm türlerinin önemli bir merkezi." dedi.
bakan-kurtulmus-afyon-001.jpgKanal 3 ekranlarında Özel Gündem Programında Mehmet Emin Güzbey’in sorularını yanıtlayan ve Afyonkarahisar’ın pek çok potansiyele sahip olduğunu ve marka değerine ulaşabileceğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Bir şehrin marka değerinin yükseğe çıkabilmesinin en temel koşulu, o şehrin insanlarının şehirlerine sahip çıkmasıdır. Sahip çıkma gerçekleşirse Afyonkarahisar bulunduğu durumdan daha yükseğe çıkacak ve şampiyon olacaktır” dedi.

bakan-kurtulmus-afyon-004.jpg
bakan-kurtulmus-afyon.jpgBakan Kurtulmuş, bir otelde düzenlenen 6. Ulusal Yayın Kongresi'ne katılmasının ardından, tarihi Afyonkarahisar evlerinin bulunduğu Akmescit Mahallesi'ne gitti.  Burada gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, restorasyon yapılan tarihi binaları gezdi.
"Tarihi evlerin yoğunlukta olduğu Afyonkarahisar en güzel kentlerimizden biri." diyen Bakan Kurtulmuş, kentin tarihi özelliğini büyük ölçüde koruduğunu, buna karşın son yıllarda binalarda tahribatlar meydana geldiğini söyledi.

bakan-kurtulmus-afyon-002.jpgKurtulmuş, "Bakanlığımız da bununla ilgili sokak sağlıklaştırma projesi ile bu evlerin yenilenmesi projesine başladı. Bugüne kadar 70 ev yenilenmiş oldu ama bu proje daha da genişletilerek buradaki bütün evlerin yeniden yapılanması, sağlıklı bir şekilde içinde oturan insanların yeniden yaşamaya başlamalarıyla ilgili proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyi genişleterek bu alanın tamamını sağlıklaştıracağız ve buradaki vatandaşlarımızın güzel evlerde oturmasını sağlayacağız. Projenin Afyonkarahisar'ın değerini ve Afyonkarahisarlıların da şehre bağlılıklarını artıran bir çalışma. Afyonkarahisar turizm bakımından çok büyük bir potansiyele sahip kentimiz. Sadece bir geçiş güzergahı olması bakımından değil, kültür, sağlık, spor gibi turizm türlerinin önemli bir merkezi." diye konuştu.
Bakan Kurtulmuş, "Afyonkarahisar, yemek sanatı bakımından da mükemmel örneklerin bulunduğu bir yer ve kongre turizminin merkezi olabilecek bir şehir." dedi. Kurtulmuş, daha sonra tarihi Taşhan Çarşısı'nı gezdi.

Kaynak: Kocatepe Gazetesi, Gazete3,
Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.