• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

ABD ile 100 milyar dolarlık pakette sivil havacılık var

ABD ile 100 milyar dolarlık pakette sivil havacılık var
ABD ile ticarette ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler arasına girdi.

ANKARA- ABD ile ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaştırılması hedefi kapsamında sivil havacılık ve lojistik sektörlerinin ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler arasına girdi.
ABD'li mevkidaşı ile görüşen Ticaret Bakanı Pekcan, "Tekstil, mobilya, mermer, otomotiv, otomotiv yan sanayi, sivil havacılık, makine, kimya, çimento ve lojistik sektörlerinin ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler olarak belirledik" dedi.

turkiye-ile-abd-.jpgTürkiye ile ABD arasındaki ikili ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştırmak için her iki ülkede bir süredir görüşmeler yürütüyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'li mevkidaşı Wilbur Ross'la görüşme yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Tekstil, hazır giyim, mobilya, mermer , otomotiv, otomotiv yan sanayi, sivil havacılık, makine, kimya, çimento ve lojistik sektörlerinin ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler olarak belirledik" açıklamasında bulundu.

"ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER OLARAK BELİRLEDİK"

Bakan Pekcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için görüştük. Sonuç odaklı yaklaşımımızı en kısa zamanda eyleme geçirerek karşılıklı ticaret artıracağız. ABD tarafının özellikle üzerinde durduğu bazı sektörleri yapılacak çalışmalarda öncelikli sektörlerimiz olarak belirledik. Bu kapsamda tekstil, hazır giyim. mobilya, mermer , otomotiv, otomotiv yan sanayi, sivil havacılık, makine, kimya, çimento ve lojistik sektörlerinin ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler olarak belirledik.

"SEKTÖREL KOMİTELER KURULMASINA KARAR VERDİK"

Başta çelik olmak üzere karşılaştığımız problemleri kendilerine ilettik. Ülkelerimizin ticaret bakanlıkları başkanlığında sektör temsilcileriyle beraber sektörel komiteler kurulmasına karar verdik. Bu komiteler sonuç odaklı çalışacak ve bu çalışmanın meyvesini bir an önce almak üzere iş birliği içinde hareket edeceğiz. Sonuç odaklı yaklaşımımızı en kısa zamanda eyleme geçirerek karşılıklı ticaret artırma amacındayız."

"43 AMERİKALI, 52 TÜRK FİRMASIYLA GÖRÜŞTÜK"

Pekcan'dan sonra söz alan Wilbur Ross ise şu açıklamaları yaptı:

"Her iki taraf kendi ticaret hacmini artıracak. Bu doğrultuda 5 günü Türkiye'de geçirdik. 43 Amerikalı, 52 tane Türk firmasıyla görüşmeler yaptık. Türkiye'de yatırımı olan 43 ABD'li firmayla bir araya geldik ve ABD'de iş yapmak isteyen 52 Türk firmasıyla görüşmeler yaptık."

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.