• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

ABD, ‘doğum turizmi'ni durdurmak istiyor

ABD, ‘doğum turizmi'ni durdurmak istiyor
ABD’ye yönelik ‘doğum turizmi'ni durdurmak için Göçmenlik Yasası’nın “kamu harcamaları” hükmünü uygulamak ve vize verilmesi konusunda daha dikkatli olması isteniyor.

WASHINGTON - ABD’ye yönelik ‘doğum turizmi'ni durdurmak için Göçmenlik Yasası’nın “kamu harcamaları” hükmünü uygulamak ve vize verilmesi konusunda daha dikkatli olması isteniyor. Gazeteci ve eski bir diplomat Dave Seminara yabancı kadınların ABD vatandaşı çocuk doğurmak için Amerika'ya geldiklerini belirterek “ABD'deki elçiliklerde konsolosluk görevlisi olarak çalışırken, sık sık vize başvuruları için annelerle görüştüm. Amerika'da doğmuş ancak orada hiç yaşamamış çocuklar için ABD pasaportlarını yenilemeye mecbur kaldım. Yasalara uydum ama bir aldatmaca içinde suçluymuş gibi hissettim, Bir baba olarak, içgüdüsel olaak bir çocuk için daha iyi bir hayat arayışına girmeye çalışabilirim. Fakat doğum turizmi ile Amerikalı olmanın ne anlama geldiği insanı alay konusu yapabilir” dedi.

abd’ye-yonelik-‘dogum-turizmi.jpg

KADINLAR HAMİLELİKLERİNİ KALIN PALTOLARLA GİZLİYORLARDI
Seminara ‘doğum turizmi’ denilecek şekilde gelen bir çok kadının ABD’de doğum yaptıklarını belirterek görüşlerini şöyle özetledi:
“Vize başvurusu yaparken, birkaç olası doğum turu, yabancı ziyaretçilerin ABD'de doğum yapması için yasadışı olmasa da niyetlerini itiraf ediyordu. Yaz aylarında ortasına ağır paltolar giyerek şişman karınlarını gizliyorlardı.Hatta 20 yıl içinde görmedikleri kayıp bir kuzeni ziyaret etmek için geliyorlardı.

dogum-turizmi-rus-kadin.jpg
Oleysa Suhareva Rusya'dam Miami'ye  doğum içn geldi

RUS KADINLAR MIAMI'YE GELİYOR

Küçük Havana'nın cazibesi ya da Güney Plajı'nın cazibesi ile çevrili, her yıl yaklaşık 15 milyon turist Miami'yi ziyaret ediyor. Fakat giderek artan sayıda Rus kadın için, beraberlik güneşli kumsallar ya da nabızlı gece kulüpleri değil. Yeni doğmuş çocukları için ABD vatandaşlığı almaya geliyorlar.

dogum-turizmi.png

TIBBİ FATURA KONTROLU YAPTIM
ABD pasaportu olan yeni çocuklarla turist vizelerini yenilemek için geri döndüklerinde tıbbi faturalarının ödendiği hakkında kanıtları istedim. Ançak çoğunlukla “Hiç bir fatura almadım” veya “Kimse bize ödememizi istemedi” şeklinde konuştular.

birth-tourism-001.png

13 MILYON BAŞVURU OLDU
Bu başvuru sahiplerinden bazıları Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın “kamu harcamaları” hükmü altında reddedilmişti. Ancak, şikayetleri kanıtlamak zor olduğu için bunu yapmaktan vazgeçtik. 2017 yılında konsolosluk görevlileri 13 milyondan fazla göçmen olmayan vize başvurusunda bulundu. Kamu harcamaları kapsamında sadece 47 kişi reddedilmiştir.

birth-tourism.jpgABD’DE HIÇ YAŞAMAYAN GENÇLERE PASAPORT
Konsolosluk çalışması stresli olabilir, ancak İngilizce konuşamayan ve ABD'de hiç yaşamamış olan çocuklar, gençler ve genç yetişkinler için Amerikan pasaportu vermekten daha sinir bozucu bir şey yoktu. Onların suçu değildi, pasaportlarını onlara sistemimizi satın alarak bıraktılar. ABD'de doğmuş olan çocuklar bile, ABD’nin yargı yetkisine tabi olmadıkları için vatandaşlık için uygun olmaları gerekmiyorsa, harekete geçin. Bir Afrika büyükelçisi bile ABD'de doğan üç çocuğu için Amerikan pasaportu aldı. “Kimse bana nerede çalıştığımı sormadı” dedi.

birth-tourism-002.jpgAMERİKALI GURBETÇİLER
Doğum turizm çocukları 21 yaşına geldiğinde, eşler, kardeşler ve ebeveynler için yeşil kart almak için dilekçe gönderebilirler. Ancak, çocukları yurtdışında doğmuş olan yabancı eşleri olan Amerikalı gurbetçiler, kanunun fiziksel mevcudiyet gereklilikleri nedeniyle otomatik olarak ABD vatandaşlığına hak kazanmazlar.

ABD'de yasadışı olarak yaşayan yabancıların çocuklarına vatandaşlık verilmesine karşı çıkıyorum. Çünkü kanunları çiğnemeleri için ebeveynlerini ödüllendiriyor ve başkalarını da aynısını yapmaya teşvik ediyoruz. Ama burada yaşadıkları için tartışmaya değer bir konudur.

birth-tourism.pngKANADA DA DOĞUMDAN VATANDAŞLIK VERİYOR
Öte yandan doğum turizmi de savunulamaz. Doğumdan vatandaşlık hakkı veren tek diğer zengin ülke Kanada'dır. Ancak Muhafazakar Parti, uygulamayı sona erdirmek için Ağustos ayında kendi lehine oy kullanmıştır. İrlanda halkı, 2004 referandumunda % 79 ile% 21 oranında oy hakkı olan vatandaşlığa son vermiştir.

birth-tourism-001.jpg

ABD YETKILILERININ ATACAĞI ADIMLAR

ABD yetkililerinin doğum turizmi cesaretini kırmak için atabileceği adımlar var:

• ABD turist vize onay oranları Çin (% 85), Rusya (% 88), Meksika (% 78) ve Hindistan (% 77) gibi ülkelerde şok edici derecede yüksektir. Konsolosluk görevlilerinin başvuru sahiplerini daha titiz bir şekilde ele alması ve kamu harcamalarını güçlendirmesi gerekmektedir.

• Vizeleri olan ziyaretçilere genellikle 180 günlük bir başlangıç ​​süresi verilir ve altı aylık uzatmalar için geçerli olabilir. Çin de dahil olmak üzere birçok ülkenin vatandaşları, yıllardır ABD'de “turist” olarak yaşamalarına izin veren, çok girişli 10 yıllık vize alabilirler. Ziyaretçilere bu kadar zaman kazandırmak, doğum turizmi gelişmesini sağlar. Çin ve Meksika gibi en çok doğum yapan turistleri gönderen ülkeler, 10 yıllık vizeler için geçerli olmamalıdır.

• Bir kişinin ABD'ye seyahat amacını yanlış tanıtmak yasa dışıdır. Yani eğer bir doğum yeri turisti büyükelçiliğe ABD'ye bir voleybol turnuvasında oynamaya geleceğini söylerse, o zaman çok hamile görünen sınırda ortaya çıkar, eve gönderilebilir. Yasanın bu hükmünün daha düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

• ABD, yabancı uyruklular doğduklarında ancak faturalarını ödemekte başarısız olduklarında, göçmenlik makamlarına rapor vermek için hastanelere başvurmalıdır. Daha sonra vizelerini yenilemeye çalıştıkları zaman kamu harcamaları olarak reddedilebilirler.

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.