• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

5.Uluslararası Termal Turizm Zirvesi 2020 Eylül'de Eskişehir’de yapılıyor

5.Uluslararası Termal Turizm Zirvesi 2020 Eylül'de Eskişehir’de yapılıyor
Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Derneği Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Zirve ile ilgili anlaşma plaketini Bursa Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı- BEBKA yöneticilerine teslim etti.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
EDREMİT /BALIKESİR - Türkiye’nin terml kaynaklarını ve turizm değerlerini ortaya çıkaran 5.Uluslararası Termal Turizm Zirvesi 2020 Eylül ayında Eskişehir’de yapılacak. Dünyanın sağlık turizmcilerini bir araya getiren Balıkesir Edremit’te düzenlenen 4.Uluslararası Termal Turizm Zirvesi Gala Yemeği’nde zirvenin yeni adayının Eskişehir olduğunu açıklayan Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Derneği- THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Zirve ile ilgili anlaşma plaketi ve bayrak devirini Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'dan Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca’ya yaptı. Böylece zirve  bayrağı Bursa Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı- BEBKA yöneticilerine sunuldu.

edremit-gala.jpg
BİR YIL BOYUNCA ESKİŞEHİR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLIYOR
Emin Çakmak “2008 yılında Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği destekle başladığımız etkinliklerin ilk zirvesini Afyonkarahisar’da yaptık. Sonra sırasıyla Pamukkale/Denizli, Sivas ve son olarak ise Edremit/Balıkesir’de yaptık. Zirvelere dünyanın sağlık turizmcileri getirerek bölge turizmine ve Türk ekonomisene önemli katkılarda bulunduk. Bu kez bir yıl boyunca Eskişehir için çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

edremit.jpg
edremit-001.jpgBALIKESİR’DE BAŞARILI ZİRVE

Türkiye’nin tarihten gelen termal kaynakları ile en değerli bölgelerinden biri olan Balıkesir’in ‘Termal Turizm Başkenti’ olması hedeflenerek 25-29 Eylül tarihleri aasında düzenlenen 4. Uluslararası Termal Sağlık ve Turizm Zirvesi 56 ülkeden 300’ü aşkın alım heyeti, yerli-yabancı 55 basın mensubunun katılımıyla yapıldı.
Adrina Hotel’de başlayan toplantıda Türkiye Sağlık Turizm Konseyi Derneği-THTC’nin kurucu Başkanı Emin Çakmak Türkiye’nin sağlık turizminden 890 bin yabancı hasta ile 8.5 milyar dolar kazandığını belirterek “2023 hedefimiz 20 milyar dolar gelirdir’dedi.

Bu haber toplam 5233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.