• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

3. havalimanı inşaatında çok sayıda işçi gözaltında

3. havalimanı inşaatında çok sayıda işçi gözaltında
Çalışma koşullarına tepki gösteren işçilerin başlattığı eylem, ikinci gününe girdi. Dün gece saatlerinde eyleme müdahale eden polis, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı.

İSTANBUL, 3. havalimanında kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçilerin başlattığı eylem, ikinci gününe girdi. Dün gece saatlerinde eyleme müdahale eden polis, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı.

3. havalimanında iki gün önce yaşanan ve 17 işçi yaralanmasıyla sonuçlanan servis kazası işçileri eyleme götürdü. Dün sabah erken saatlerde başlayan eylem kısa sürede yaygınlaşarak kitleselleşti. Eylemin kitleselleşmesi üzerine şirket yetkilileri bölgeye kolluk kuvvetlerini çağırdı.

3.-havalimaninda-eylem-.jpgEvrensel'den Vedat Yalvaç'ın aktardığına göre, TOMA'larla şantiyeye giren jandarma ekipleri işçilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemin devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. 3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı! Yönetim binasının camları kırıldı

Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine "Ne yaparsanız yapın" diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.

3.-havalimaninda-eylem--002.jpgİŞÇİLER VE İNŞAAT-İŞ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Gece saatlerinde polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındığı aktarıldı.

İnşaat-İş Sendikasının Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre jandarma ekipleri saat 03:00 sularında koğuşlara baskın düzenledi. Kapılar kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polisin özellikle öncü işçileri gözaltına aldığı belirtildi.

?Elinde isim listesi olan jandarmanın ve polisin, özellikle öncü işçileri gözaltına aldığı haberine ulaştık.Kapıları kırarak yapılan operasyonlar devam ediyor.#ÜçüncüHavalimanındaOperasyonVar

Öte yandan İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür ve Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider'in de gözaltına alındığı belirtildi. Sendika ayrıca Türkiye İşçi Partisi üyesi Yusuf Yılmaz'ın da gözaltına alındığını aktırdı.

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.