• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

200 yıllık müze otel: Elif Hatun Konağı

200 yıllık müze otel: Elif Hatun Konağı
Yeşim ve Turgut İçgören harap haldeki binayı restore edip yaptıkları butik otelin adına kızlarının adını vererek Elif Hatun Konağı yapmışlar

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TARSUS
-
Tarsus binlerce yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en özel tarih ve kültür merkezlerinden biri olarak herkesin görmek istediği bir yerdir. Tarsus hakkında çok şey anlatılır. Efsanelere konu olan bir çok kişinin doğup yaşadığı antik şehirTarsus’ta en önemli olan Aziz Pavlus'tur, İncil’de adı geçen hristiyanlığın kurucularından Aziz Pavlus Tarsus’ludur. Aziz Pavlus Kilisesi, Aziz Pavlus Kuyusu hristiyan turistlerin gözdesidir. Mithra tapınağı buradadır. Danyal Peygamber’in kabri, Hz. Habeşi burada gömülüdür. Tarsus’ta nereyi kazsanız tarih fışkırır.

elif-hatun-konagi-001.jpg

elif-hatun-tarsus-.jpgELIF HATUN KONAĞı
Tarsus’ta ara sokaklara yayılan ahşap evler, konaklar Osmanli döneminin izlerini taşırlar. Yaklaşık 10 bin yıllık geçmişi bulunan Tarsus’ta 200 yıllık Elif Hatun Konağı ise o dönemlerin tüm özelliklerini koruyarak özenle dekore edilmiş, butik otel, restoran ve kafe olarak hizmet veriyor.

elif-hatun-konagi.jpg

elif-hatun-tarsus--001.jpgİSTANBUL’DAN TARSUS’A
İstanbullu iktisatçı Yeşim İçgören, Tarsuslu restoratör eşi Turgut İçgören’in peşine takılarak buralara gelmiş. Tarsus’un tarihi evlerinden birini enkaz halinde almışlar ve zon derece özenle restore ederek butik otel yapmışlar. Butik otelin adına kızlarının adını vererek Elif Hatun Konağı yapmışlar… Şimdilerde ise yeşim İçgören otelle ilgileniyor. Turgut İçgören ise ailenin çitliğini yönetiyor. Çiftlikte yetişen organik ürünleri otele veriyor.

elif-hatun-konagi-tarsus-004.jpg

elif-hatun-konagi-tarsus.jpgHARAP BİNAYI AYAKLANDIRMIŞLAR
200 yıllık mazisini taşlarında ve ahşabında koruyan Elif Hatun Konağı, önceleri bir Ermeni ailenin eviymiş. Vakıflara geçtikten sonra yıllarca Askerlik Şubesi olarak kullanılmış. Ancak daha sonra kendi haline terkedilmiş. İçgören’ler evi Vakıflardan kiraladıklarında harap haldeymiş. Yaklaşık 14 ay gece gündüz çalışarak binayı yeniden ayağa kaldırmışlar.



elif-hatun-konagi-tarsus-001.jpg
elif-hatun-konagi-oda.jpg

elif-hatun-konagi-tarsus-007.jpgODALARDA SULTANLARıN ADLARı VAR
Elif Hatun Konağı, adını alan butik otel 12 odaya sahip bulunuyor. Her odasında ise Osmanlı sultanlarının adları var. Bezm-i Alem, Hürrem Sultan, Kösem Sultan, Mihrimah Sultan, Nakşidil Sultan, Safiye Sultan gibi isimler yer alıyor. Her birinde ayrı dekorasyon bulunuyor. Hürrem Sultan’da ise İznik çinileri kaplı Hürrem sultan Hamamı bulunuyor.

elif-hatun-konagi-tarsus-003.jpg

elif-hatun-konagi-tarsus-002.jpgMÜZEYİ ANDIRAN SALONLARI
Elif Hatun Konağı, Hayat adlı kahvaltı salonu , alakart lokantası, her damak tadına uygun kahve sunan kafesi , sinema ve toplantı salonu ile konuklara ranatlık sunuyor. Müzeyi andıran salonu, adet denenme salonu ile donanımlı bir yapı oluşturuyor. Yaz aylarında bahçesi ve açık alanları konukların en çok tercih ettikleri yerler oluyor.

Elif Hatun Konağı, Şehitkerim Mah. 3416 Sk. No: 28 Tarsus / Mersin - TÜRKİYE

+90 324 666 00 03 / +90 324 613 90 09

Bu haber toplam 10917 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.