• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın
Beyoğlu’ndaki 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti.

İSTANBUL- Beyoğlu’ndaki 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. TÜRSAB tarafından 10 milyon dolar harcanarak restorasyonu 2017 yılında tamamlanan Casa Garibaldi Binası’nın, sosyal merkez ve etkinlik alanı olarak kullanılması öngörülüyor

casa-garibaldi-binasi.jpg

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından restorasyonu yaptırılan, İstanbul Beyoğlu’ndaki 134 yıllık Casa Garibaldi Binası’nın kullanım hakları, İtalyan Vakfı ile imzalanan kontrat uyarınca TÜRSAB’a kazandırıldı.

Yapımına 1863 yılında başlanan ve 1884 yılında inşası tamamlanan Beyoğlu’ndaki Casa Garibaldi Binası, uzun yıllar İstanbul’da yaşayan İtalyanların toplanma alanı olarak kullanıldı. 2012 yılında İtalyan Vakfı ile TÜRSAB arasında yapılan protokolle, tarihi binanın yeniden kent yaşamına kazandırılması için restorasyon süreci başladı.

10 MİLYON DOLARA RESTORE EDİLDİ

İtalya ulusal birliğini sağlayan Giuseppe Garibaldi’nin, İtalyan İşçi Yardımlaşma Cemiyeti’nin toplanma merkezi olarak kullandığı bina, 1920’li yıllarda ise konser, dans gösterisi ve operalara ev sahipliği yaptı.

Restorasyonu 2017 yılında tamamlanan Casa Garibaldi Binası’nın restorasyon bedeli ise 10 milyon dolar olarak açıklandı.

ETKİNLİK ALANI OLACAK

TÜRSAB, yapılan kontrat ile belirli haklara kavuştu. Buna göre, Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile yenilendi. Casa Garibaldi Binası’nın tüm kullanım hakları, yeni sözleşmeyle birlikte etkinlikler için TÜRSAB'a geçti.

Tarihi yapının, önümüzdeki günlerde TÜRSAB tarafından bir sosyal merkez ve etkinlik alanı olarak kullanılması öngörülüyor. Binanın, tüm seyahat acentaları ve turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşların hizmetine sunulacağı belirtildi.

Bu haber toplam 6454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.